@עידן יו טוען שהטענת הרב קו לפני ה1/8 במקסימום (300 שקל) ישמר לי את ההנחה בכסף הזה (20%) עד שהוא ייגמרמהבדיקה שלי במחשבון הרפורמה, נראה שחופשי חודשי באזור שלי יעלה מ 145 ש"ח ל 225 ש"ח. אני גרה בכפ"ס ועד כה חופשי חודשי שכלל נסיעות בכפ"ס ובערים הסמוכות (רעננה, הרצליה, הוד השרון) עלה 145 ש"ח. זו נראית לי עליה גבוה מאד במחיר ולא בדיוק מתיישב עם עידוד נוסעים להשתמש בחופשי חודשי. למען האמת העליה במחיר החופשי חודשי גדולה משמעותית מהעליה במחיר נסיעות בודדות באמצעות ערך צבור.
אני מניחה שהפרשים דומים יש גם בערים אחרות וזה לא ייחודי רק לכפ"ס. כלומר דווקא לנוסעים מתמידים בתוך העיר או בין ערים סמוכות, העלות תהיה גבוה יותר. לנוסעים קבועים, אשר לא נוסעים כל יום מסיבות שונות (הליכה ברגל, נסיעה משותפת עם אחרים בחלק מהימים, יעדים משתנים, עבודה מהבית וכו') לא משתלם חופשי חודשי בנסיעות עירוניות (ולצורך העניין נראה לי שבין ערים סמוכות אחת לשנייה, כאשר ה'גבול' המוניציפלי הוא שרירותית בלבד הנסיעות יכולות להיחשב עירוניות).
ובנוסף להפוך את כרטיס הרב-קו ליישומון (מח"ר)
מדריך News1: איך לשרוד את ההתייקרות בתחבורה הציבורית
רגע לפני כניסת רפורמת "דרך שווה" לתוקף הטעינו את כרטיסי הרב-קו שברשותכם בסכום המירבי ותקבלו הנחה של לפחות 75 שקלים * וגם: שנו את ההגדרות של כרטיס הרב-קו באופן שיגביל את תקרת התשלום * רשימה שמינית בסדרה
www.news1.co.il
א. האם יש לכך סימוכין?
ב. מה הכוונה להפוך ליישומון מח"ר, ואיך זה יעזור