תמיכת קיר חפירה

תום 810

New member
תמיכת קיר חפירה

היי, מישהו יודע איך תומכים קיר חפירה ארכיאולוגית בגובה רב (בסביבות 15 מ' עומק)? כלומר, איך מונעים מהקיר לקרוס מבלי להצמיג אליו בטון כדי שישאר חשוף למציאות הארכיאולוגיות, ומבלי לחפור אותו בשיפוע רציני? וכמובן בלי לפגוע בממצאים הארכיאולוגיים. אמשח אם יש לקונסטרוקציה הזו תכניות וחתכים (גם אם לא מפורטים מאוד). *בקובץ המצורף מדובר על הקיר מצד משאל בגובה 18 מ'. המון תודה על העזרה תום

תוך כדי החפירה

אני מכירה דירוג של החתך. לגובה 18 מטר צריך יהיה דירוג רציני שיגזול לא מעט שטח. יש בעיות בטיחות רציניות בעבודה לצד קיר אדמה כזה, וכבר היו בארץ מקרי מוות בחפירות בנסיבות כאלו. ברשות העתיקות יש ממוני בטיחות שיכולים להנחות בנושא.

פצאלי

New member
זה שאלה רטוריט או בעיה אמיתית?

אם זה תרגיל באיזה קורס אז תתעלם ממה שאני כותב... אם הבעיה אמיתית אני יכול להפנות אותך לאיש שימור שעשה לי קונסטרוקציות הגנה לחומה מהברונזה התיכונה שהשתמרה לגובה 4-5 מטרים. בכל מקרה אני לא מכיר אתר בארץ קיר או אפילו חתך במימדים שאתה מתאר וכמו שהתייחסו כאן קודמי במציאות לא יאשרו לך להותיר את הקיר הזה באתרו. רק לשם השוואה יש לי "ויכוח" עכשיו עם רש"ע לגבי כיסוי בורות פתוחים בחפירה שעומקם לא עולה על שני מטרים....ואתה מדבר על 18 מטר!

iassafk

New member
יש מקומות שמכסים קירות ברשת ברזל וככה מונעים

את ההתמוטטות (אבל בדרך כלל לא מדובר על 18מ'). כמה זה יעיל במשך הזמן או מאושר על-ידי אחראי בטיחות כאלו או אחרים אין לי מושג.

Rodas Do

New member
במגידו

באיזור המקדשים יש קיר גבוה. נדמה לי שהשתמשו שם ברשת ברזל.

למעלה