תמיכה נפשית

בהצלחה4

New member
תמיכה נפשית

הייתי אצל פרופ' שולמן ברמת החייל כדי לדעת למה בעצם הפלתי 3 פעמים שהאחרונה הגיעה לחודש רביעי. (יש לציין שיש לי ילדים). אך הוא עשה לי בדיקה וגאנלית והבהיר לי שהשחלות שלי "בוגרות" וכנראה בגלל זה יש לי בעיה להחזיק את ההריון. אני חייבת לציין בנות יקרות וכל מי שרק יכולה לעזור ושמעה על ההגדרה שחלות בוגרות שהרצון שלי להביא עוד ילד הוא ענק!!! למרות שיש לי ילדים אבל אני מנסה כבר 3 שנים להביא עוד ילד לעולם ומה שמחזיק אותי זו האמונה. יש לציין שעברתי את כל הבדיקות שצריך לעבור אחרי 3 הפלות ואני כבר בת 39.5 ואני לקחתי את זה מאד מאד קשה כי אני מתה לעוד ילד. אם משהי שמעה על ההגדרה שחלות בוגרות? או על רופא מוחה להפלות? אנא תעזרו לי. האם כבר לפני 3 שנים השחלות שלי היו בוגרות? קיבלתי שוק שהפרופ' אמר את האבחנה הזאת והשאיר זאת בידים שלי שאני יחליט אם להכנס שוב להריון ולקחת את הסיכון. תודה בנות יקרות. אני פעם ראשונה בפורום הזה

mic75

New member
הי לך

אנימכירה את שפרופ' שולמן והוא פרופ' מעולה יש פרופ' טוב להפלות חוזרות פרופ' כרפ בכל מקרה לפני שתרצי להיכנס להריון נוסף ובאמת בהצלחה תשאלי את כל השאלות בהצלחה מיכל

קיטי08

New member
הי מתנצלת

אבל לא מכירה את המונח, בכל מקרה מקוה לטוב. אולי תתיעצי בפורום הריון בסיכון? אולי שם יותר מכירים. הרבה הצלחה

דיא

New member
נשמע לא פשוט

אני מניחה שהכוונה היא לאוטרהסאונד ווגינלי ולא בדיקה וואגינלית פיזית (כי מזה הוא לא יכול לומר כלום על השחלות). רק בהריון ניתן לצפות בכל מערכת הרבייה שלנו דרך דופן הבטן, כשהרחם גדלה ומוציאה את הכל אל מחוץ לאגן. אז אם הוא רצה לבדוק את השחלות היטב הוא חייב לבדוק באולטרהסאונד וואגינלי. אני משערת שכוונתו לשני דברים - הביציות "מבוגרות" ולכן לא פוריות במיוחד ו/או בעלות הרכב גנטי שהולך ונפגם, ולכן הן לא מייצרות עוברים בריאים; ושהשחלות לא מסוגלות לתמוך בהריון בצורה מספקת כשהוא כבר מתרחש ונקלט. שחלות בוגרות, לא שמעתי את המונח הספציפי, אבל דברים דומים ואף מכוערים יותר כן. אמנם בגיל 39.5 נשים רבות עוד יכולות להרות, אבל זה גם לא גיל מאוד צעיר. לזה יכולים להתווסף גורמים סביבתיים (טיפולים הורמונליים, נטילת גלולות לאורך שנים, עישון, חשיפה לטיפולים תרופתיים וכימיקליים) ובעיקר כנראה גנטיקה. כדאי להתייעץ עם רופא מומחה בפיריון, כי גם במצב כזה אולי ניתן למצוא ולבודד את הביציות הכשירות יותר ואז לתמוך בהריון עם טיפול. לא מבינה בנושא טיפולי פוריות הרבה, אפשר להתייעץ בפורום פוריות פה בתפוז. והעיקר - בהצלחה

למעלה