תמיכה ועידוד

amennn

New member
תמיכה ועידוד

היי לכולן
אני שלושה שבועות אחרי שאיבה+החזרה ראשונה. שאבו 18 ביציות מתוכן הפרו 8 ועובר אחד הוחזר ביום 3 (בגלל שיום 5 יצא בשבת).
לצערי אף אחד (!!!) משאר העוברים לא שרד להקפאה. ניסו לגדל את כולם ליום 5. וכולם לא שרדו. האחראית על המעבדה הסבירה לי משהו על התחלקויות לא טובות אבל הייתי כל כך בשוק שלא שמעתי כלום.
להזכיר- אנחנו רק עם בעיית מורפולוגיה 1% כל השאר תקין. (אני טיפה פוליציסטית אבל עם מחזורים וביוצים סדירים)
וגם- בעבר היה לנו הריון חוץ רחמי.

מה הסיכוי של העובר היחיד שלי לשרוד ?
אם כל שאר החברים מאותה קבוצה לא שרדו.. מה הסיכוי שלו להיות תקין?
אני אציין כאן בסוף, (בכוונה- כי אני עוד לא מוכנה למזל טובים) שקיבלנו תשובת בטא של 700. ואני בחרדות שאין סיכוי להריון הזה לשרוד. גם המורפולוגיה שמעלה סיכוי להפלות וגם העובר יום 3 מהפריה כל כך גרועה, עם עוברים שלא מתחלקים טוב או משהו בסגנון:(
אפשר סיפורים משמחים ואופטימים של תינוקות בריאים מעוברי יום 3 לא משהו משהו?
מחכה לUS עוד שבוע וחצי ובינתיים לא יודעת מה לעשות עם עצמי

odelmanteka

New member
קודם כל המוני מזל טוב על הבטא , תשתדלי להתעסק בעיקר ולא בטפל

אף על פי שזה נורא קשה .. קורה שעושים טעויות אבל מהם רק לומדים מישהי כאן תמיד אמרה שעדיף חצי להקפיא וחצי לנסות לגדל וככה את מגדילה את הסיכויים קצת.. מאשר הרצון לגדל את כולם ליום 5 ולקחת את הסיכון שאף אחד לא ישרוד.

אבל היי ?? את בהריון את קולטת ? ב"ה צמדובר בבטא יפה וגבוה ואוטוטו יצפה גם שק ודופק אמן !!!.. נראה לי שדיברנו בעבר .. שנינו עם אותה הבעיה .. פוליצטיסיות + בעיית זרע מורפולוגיה 1% ושאר המדדים טובים מאד .. אנחנו כרגע בהזרעות ...
ומפחדת גם שזה בזבוז של זמן .. חייבת לציין שהסיפור שלך די עודד אותי !
אפשר לדעת איזה פרוטוקול היה לך ? מינונים ? עשיתם מיון זרע ? או שהספיק השבחה ??

המון הצלחה ... ותזכרי שמחשבה יוצרת מציאות בע"ה הריון קליל ותקין וידיים מלאות אמן !!

amennn

New member
תודה רבה על התמיכה ועל המילים הטובות

כתבתי אתמול מתוך ייאוש עמוק של שעות הלילה. הבוקר הצלחתי לראות קצת שפיות ותקווה.
אני אספר שאני נקלטתי בהזרעה, לצערי זה היה הריון אקטופי.. אבל עדיין נקלטתי. הרופאים שלי היו מאוד בטוחים בסיכוי להצליח בהזרעות.. אז נראה לי שתתני לזה צ'אנס.. לפחות 3.. אבל מצד שני הייתי כבר מתכוננת לIVF מבחינת בדיקות והכל שלא תבזבזי זמן עם חס וחלילה תצטרכי.. הבירוקרטיה מעצבנת מאוד.
לא עשינו מיון זרע... הרופא אמר שמוקדם לחשוב על זה.. מקוה שהוא צודק..
ועשינו פרוטוקול קצר של גונל 75.. כי בהרפתקאותיי כבר הסתבכתי עם גירוי יתר
שוב מלא תודה

a morph

New member
חרדות חרדות

אתחיל מהסוף ואגיד שהבטא שלך מעולה. כמה מעולה? אם היית אומרת לי שהוחזרו שני עוברים, הייתי אומרת לך שיש מצב לתאומים, עד כדי כך היא מעולה לעובר יום 3.

העובדה ששאר העוברים לא שרדו ליום 5 לא מעידה שום דבר, אבל שום דבר, על איכות העובר שהוחזר, וגם לא בטוח שמעידה משהו על איכותם.
ככלל, אצל כולן, מעט מאוד עוברים שורדים ליום 5 במעבדה, לכן מנסים את התרגיל הזה רק כשיש יחסית הרבה עוברים.
יש המון נשים שלעולם לא מצליחים לקבל אצלן עוברי יום 5 במבעדה, ונלקטות ויולדות ילדים מקסימים מעוברי יום 2-3.
תאוריית הבלסטוציסט אומרת שעובר שמתפתח לבלסטוציסט (עובר יום 5) במעבדה, סיכויי הששתרשות שלו גבוהים יותר.
זה לא אומר שהעובר בהכרח תקין, זה לא אומר שעובר שלא הגיע ליום 5 בהכרח לא תקין, וזה בוודאי לא אומר כלום על עובר שכלל לא גודל ליום 5 ונתן בטא כזו מדהימה.
החרדות לגמרי מובנות לי, ולצערי מדע הרפואה עוד לא המציא פטנט לחזות איזה הריון ימשיך ללידה תקינה ואיזה לא. מה שבטוח, חרדות ופחדים לא יצילו הריון שאינו תקין, חלילה, אז למה לטרוח?

עם בטא מדהימה כמו שלך, הייתי מדחיקה את כל הפחדים והספקות ופשוט נהנית מהרגע. שימשיך תקין ורגוע.

hatalya

New member
אצלי

יש לי תינוקות מדהימה, פעם היא הייתה עובר יום שלוש ובבדיקת הבטא הראשונה היא הראתה כמעט 600 וניסתה להוכיח לי בכוח שהיא כאן כדי להישאר ואני לא האמנתי.. ואז בבדיקת דופק היא הראתה את הדופק ואני עדיין לא האמנתי. וכך מבדיקה לבדיקה, המשכתי לא להאמין עד יום הלידה.. את יכולה לא להאמין ולהיות בחרדות, כך גם אני הייתי, זה לא משפיע על ההריון רק עושה את התהליך קצת פחות כיפי. המקום הטוב ביותר לביצית המופרית הוא הרחם ושאר העוברים לא שרדו ממליון סיבות, בעיקר כי הם לא היו ברחם. תקווי לטוב, סיכויים גדולים שהכל יהיה ממש בסדר. בהצלחה! ותעדכני..

קרפי8

New member
העובר שלי היה בן 6 תאים ביום השני עם הרבה שברים

הוחזר יחד עם עובר כמעט זהה גם 6 תאים וגם עם שברים
ובאותה שאיבה היו עוד איזה שניים שלושה עוברים לא זוכרת בדיוק שלא זכו להגיע ליום 5 (אף פעם העוברים שחהו לא זכו להגיע ליום 5 ואף פעם לא הקפיאו לי עוברים)
אבל למרות כל זה הוא עכשיו יושב פה איתי ומשחק באקס בוקס.

תאמיני בעובר שלך! בטא 700 זו בטא מהממת
אני מבינה את החששות אני הצלחתי להנות רק אחרי שבוע 18 כשהתחלתי להרגיש אותו זז.
המשך קל ומשעמם
ואת מוזמנת לפורום הריון לאחר טיפולים
נ.ב - בעלי אזוספרמי וההן שלהו הוא כתוצאה של זרע שמצאו רק בניתוח ככה שהמורפוליגיה אצלנו אפילו גרועה יותר...

amennn

New member
תודה לכולן:) קמתי הבוקר רגועה קצת יותר

כשכתבתי את ההודעה אתמול הייתי במקום מיואש וחרד ושחור.. הבוקר הצלחתי לקום שפוייה ורגועה יותר
תודה על הסיפורים המעודדים, אנסה לשמור אותם בראש לי עד לאולטרסאונד
בשורות טובות לכולנו במהרה אמן

acka

New member
מצטרפת למרגיעות

ראיתי פה בפורום לא מעט עוברים ״מצ׳וקמקים״ שהפכו לילדים מדהימים.
מקווה לפגוש גם את שלך בעוד 9 חודשים.

למעלה