תמיכה הורמונלית

diha555

New member
תמיכה הורמונלית

שלום, אני קוראת כאן כבר לא מעט זמן ומוצאת בפורום הזה מקור חסר תחליף לידע ותמיכה. אשמח אם תוכלנה לעזור לי מנסיונכן. לפני כחודש עשינו תרומת ביצית בספרד (אני לא חיה בארץ) ולשמחתנו בינתיים הכל הולך כמו שצריך. בבדיקת אולטרסאונד נמצא דופק ואני באופטימיות זהירה (מאוד) .
השאלה שלי היא לגבי התמיכה ההורמונלית - הרופא בספרד רשם (בנוסף לאסטרדיול) 1200 מג פרוגסטרון ביום (400 מג 3 פעמים ביום). הרופא שלי כאן מוצא את הכמות הזאת מוגזמת לחלוטין ואני חוששת שהוא לא יתן לי מרשם לכמות כזאת. תוכלו אולי לספר מהי כמות הפרוגסטרון שניתנה לכן לתמיכה בהריון? תודה רבה וסופש נעים לכולכן

ברוכה הבאה אני קיבלתי 3 אנדומטרין בבוקר 3 בערב שזאת היתה כמות פי 3 ממה שקיבלתי ב ivf ובנוסף זריקת גסטון פעם ביומיים
שיהיה המשך תקין וקל

התמיכה שלי

3*1 פנינים ליום (אוטרוגיסטן) + זריקת גסטון 50 כל יום אי זוגי,,,,דהינו 3 בשבוע

אנדומטרין

אני קיבלתי אנדומטרין 2 טבליות 2 פעמים ביום. בכל טבליה 100 מ"ג פרוגסטרון וזה יוצא 400 ביום. שליש ממה שאת קיבלת. (בטיפול הראשון שלא הצליח ולא בגלל זה קיבלתי טבליה אחת 3 פעמים ביום).
כדאי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי המינון, ומה הוא ממליץ ,האם את זקוקה למינון כה גבוה? כי עודף פרוגסטרון גורם לבחילות הקאות וסחרחורות.
זה הורמון שחיוני לתמיכה של ההריון בטיפולי פוריות אך הוא גם מעלה את הסיכון לקרישי דם, שבץ, התקף לב וסרטן השד.
בכל מקרה שימי לב שאנדומטרין לא מומלץ לקחת אחרי שבוע 11 כי הוא מזיק לעובר.

למעלה