תמיכה בצעד הקשה..

• פותח הנושא sadb
  • פורסם בתאריך

sadb

New member
תמיכה בצעד הקשה..

אמנם לא פעילה בפורום אבל חוזרת לכאן ברגעי המשבר הקשים,מבין רגעי משבר רבים. עכשיו כשנעשה לאמא מאוד קשה, ואולי אף קשה מנשוא לטפל באבא ולאור הקושי שלו להסתדר עם המטפל שגר איתם (הוא פשוט לא מקבל את "מרותו" ומקניט אותו ורוצה שרק אמא תטפל בו) נראה שאנו קרובים מתמיד להחלטה (ולביצוע) לחפש עבורו מקום. כואבים ומבולבלים מתקשים להשלים אבל מרגישים שאין הרבה ברירות איך זה שהוא לוקח כלכך הרבה תרופות והוא עדיין לא רגוע בכלל?אין יום ואין לילה. מקווים שנעמוד בהעברתו מן הבית ושזה לא יהיה נורא עבורו,ושיהיה לאמא יותר קל...

ronnyw

New member
ל- sadb היקרה

הרשי לי להעתיק מילה במילה מסר שכתבתי בפורום הזה לפני שלושה ימים, שמייחס למצב דומה: " מוסד או בית זה ויכוח ארוך ומורכב. יש בו אלמנטים פסיכולוגיים (תחושת ה"הפקרה" של ההורה ומסירתו לידיים זרות),אלמנטים של רמת טיפול (תלוי במצב החולה. לפעמים דווקא במוסד עם צוות רפואי צמוד, עירויים, בדיקות יומיות וכו' הטיפול הרבה יותר טוב), אלמנטים כספיים, אלמנטים חברתיים (האם החולה יכול להנות מחברה ועיסוקים או שהוא כבר לגמרי שקוע בעולמו) ועוד ועוד. אין פתרון בית ספר, כל מקרה לגופו וליכולת של המשפחה. נתון חשוב במקרה שלכם הוא אימא שלך. לא ברור בת כמה היא, מה מצבה ואיך היא עצמה מתפקדת. האם עצמאית? האם יש לה עיסוקים וחיים עליהם תאלץ לוותר? האם תצליח להסתדר עם מטפל/מטפלת שיחדרו למרחב שלה? נראה לי שאימא שלך היא הפרמטר הכי חשוב (זה גם צץ ועולה מתוך המסרים שלך). נתון חשוב אחר - האם אבא שלך ידע ויבין שהוא בבית בחיק משפחתו או במוסד. לפעמים החולה לא מודע כלל, ובעצם כל ההתלבטות מקבלת פן אחר. לגביו - כל פתרון הוא היינו הך. לעומת זאת - לאימך יש עוד חיים לחיות. (אני הולכת לכתוב משפט נורא ואיום, אבל אני מקווה שהכוונה שלי תובן:) אולי זה השלב שבו החיים של אימא שלך "שווים" יותר מהחיים שלו. אני נוהגת לאמר שאין פתרון טוב, אלא יש פתרון פחות גרוע מאחרים. שבו בשקט, עכלו את כל המידע, התייעצו עם אנשים שמכירים את הסיטואציות האלה, התעלמו ממצקצקי שפתיים ומדקלמי קלישאות ("לזרוק מהבית" וכו') והחליטו את מה שהכי מתאים לכולם . " עד כאן מה שכתבתי. נראה לי שאתם אפילו בשלב מתקדם יותר, השלב שבו הבנתם שהפתרון בבית הוא לא בבחינת 'הכי פחות גרוע'. ההוצאה מהבית מתבקשת לעתים קרובות, ותראי כמה חברות בפורום, שנלחמו על השארת בעליהן בבית כמה שאפשר, נכנעו לבסוף והבינו שההוצאה מהבית היא הפתרון המתאים (חני, נילי41, אריאלה, אירילה ועוד). לכן אך תהססו, חפשו מקום הולם, קבלו החלטה ובצעו. מקווה שילך בקלות (בעיקר לאימא שלך, היא זו שתחוש הכי רע בעקבות השינוי) ושיהיה בהצלחה.

אנדי6

New member
עדכון: אבא בבית אבות למעלה משבוע ומרוצה

מאוד! הו, הקלה מסוימת. היחס מעולה, מספר המטפלים גדול יותר מן התקן המינימאלי שאוכף משרד הבריאות. למעשה, אבא הוא היחיד שמדבר ופעיל במח' הסיעודית. ממליצה בחום על מעבר למח' סיעודית כשהמצב מחריף או, כפי שקרה אצלנו, מעבר היישר מבית החולים אל המוסד (אבי הפך לסיעודי בין אשפוז קצרצר, לאחר אירוע מוחי ועוד אי אלו "שמחות"). בבית הוא היה מתנוון; כלוא בדירה (12 מדרגות); סובל מבידוד חברתי ובעיקר, ממרר לאמי את החיים...ש לא לדבר על כך שאמי לא היתה מסתדרת עם עובד/ת זר./ה. מדי פעם הוא רוצה הביתה, אבל אתמול הודה בפה מלא שטוב לו ושהמקום נחמד. אשמח להמליץ במסר פרטי.

zs1957

New member
ל sadb היקרה

ההתלבטות היא אכן קשה ולפימה שאת כותבת אין מנוס מלהוציא את אביך מהבית למוסד גריטרי. חפשו מקום טוב לפי המלצות וגם יש חברה שנותנ תייעוץ ללא תשלום לגבי מוסדות. אני סבורה כי גם לאמך יוקל כאשר אבא יצא מהבית. היא תסע לבקר אותו ותעניק לו את כל החם והאהבה , ההשגחה הצמודה וגם אתם תבקרו. אולם אמא שלך תמשיך בחייה ולא תשקע במרה שחורה. בהצלחה במשימה!!!. כתבי לנו ושתפי אותנו במהלך. שולחת לך חיבוק גדול זהבה

למעלה