תמיכה במרץ

perry hadar

New member
תמיכה במרץ

מאז הפעם הראשונה שהצבעתי לבחירות, תמיד תמכתי במפלגת העבודה. השנה שיניתי את הצבעתי ונתתי את קולי למרץ. החלטתי שאצביע למפלגה שתורמת הכי הרבה לחברה, לחינוך ולהבראת הכלכלה. מרץ בעיני היא המפלגה התורמת הכי הרבה למען השיוויון במדינה. כל החוקים החברתיים שהיא העבירה בעיקר למען נשים עובדות וחד הוריות הן לתועלת כל נשות המדינה ללא הבדל של צבע, לאום ואמונה בדת. גם אישה חרדית היוצאת מביתה לעבודה נהנית מחוקים למען הטבת הנשים העובדות. תמיד כאב לי שהמפלגות הדתיות מעבירות חוקים לטובת כלל המצביעים שלה ולא לטובת כל אזרחי המדינה. מרץ היא המפלגה היחידה המקבלת ללא עוררין אזרחי מדינה המעדיפים מינית את בני זוגם, ובכך, לדעתי, היא מפלגה שיוויונית ללא הבדל של העדפה מינית. מרץ, בניגוד למפלגת שינוי, נאבקת למען אי הטלת כפיה דתית במדינה מבלי לגדף את החרדים ולפסול אותם, כפי שעושה טומי לפיד. לדעתי, כשלאנשים אין מה לתת לילדיהם לאכול ושרויים במצב של אבטלה, יותר חשוב לדאוג להנעת גלגלי הכלכלה. גם המצע המדיני של מרץ עשוי לסייע להבראת המשק השפל של מדינת ישראל הנתון בימים אלה. בל נשכח שהמצע המדיני של מרץ הגורס שיש לתת יותר לעירות פיתוח ולשכונות מצוקה ופחות למתנחלים עשוי לעזור לאזרחים משכבות חלשות לצאת ממעגל העוני והמסכנות. אני לא מצטערת שהצבעתי מרץ, ואיני מחפשת סיבות לכשלון המפלגה. אני הצבעתי עבור מפלגה אידיאולוגית שמדינת ישראל וכלל אזרחיה נתון בראש מעייניה, הפועלת נמרצות למען השיוויון בחברה. אולי רבים לא יסכימו איתי, אך יש פה חומר למחשבה. אני מאחלת למרץ שתשקם את עצמי ותמשיך לפעול במרץ.

למעלה