תמיהות על ירח מלא

תמיהות על ירח מלא

סתם.. חשבתי לי, במסגרת כתבה על מעצבת שאני נורא אוהבת שהתבטאה בצורה מגעילה והחלטתי שאני לא אוהבת אותה יותר ולא קונה אצלה יותר(רוני בר, מי שמכיר..) קישור לכתבה. התהיהה שלי היא, עד כמה האופי של האמן משפיע עליכם? אם תשמעו את רג'ינה מתבטאת בצורה מגעילה או את טורי יורקת על הצבא(אני יודעת שזאת נקודה רגישה אצל הרבה ישראלים..) או רג'ינה מתאסלמת(לא שיש לי בעיה עם מוסלמים! סתם, הופכת להיות לא יהודייה) או יורדת על הנגנים שלה בזמן ההופעה. השאלה היא, עד כמה אתם שומעים את המוזיקה בצורה אובייקטיבית, בלי לחשוב על דברים אחרים.. עד כמה אתם מסוגלים? עד כמה אם רג'ינה לא הייתה כזאת מקסימה בהופעה הייתם ממשיכים לאהוב אותה, האם זה חלק נכבד באהבה שלכם למוזיקה של אמן? תהיות של ליל קיץ מאוחר.(אחלה שם לשיר..בטח כבר קיים.)

YoungLust

New member
...

ההתעניינות שלי, היא בשירים. אז נכון שאם גם יש אופי חמוד מאחורי השירים האלו, זה גם גורם לי לאהוב את המוזיקה יותר אבל גם אם יש אופי חרא מאחורי השירים, אני אמשיך לשמוע אותם בכיף. אבל לאדעת... אם אני אגלה שאמן שאני אוהבת הוא גזעני, או לא מעריך בשיט את הקהל ששומע אותו אני לא ארצה לשמוע את המוזיקה שלו יותר, כדי לא לתמוך במעשים שלו.

סריט

New member
אני לא כל כך מבינה מה הבעייה עם ההתבטאות שלה,

הדוגמנית באמת מכוערת. רק שאני לא מבינה למה היא שכרה את שירותיה למרות זאת... חוץ מזה, את יודעת, זאת כתבה. יכול להיות שהדברים נאמרו בהומור וביציניות מוחלטת והעורכים ערכו אותם בצורה שתעורר פרובוקציה... ובלי קשר [או עם קשר], מעצבי אופנה הם שחצנים בדר"כ. אז מה כבר יש לצפות... בקשר לאומנים, מנסיון העבר אני יכולה לאמר שזה גרם לי לזוע באי נוחות כשגיליתי, למשל, נטיות אנטישמיות כאילו או אחרות. אבל חייבת להודות שאחרי זמן מה זנחתי את העניין, כי עם כל הכבוד, אני פה בשביל המוזיקה. חוץ מזה, אנחנו ישראלים, אין לנו את הפריווילגיה לבחור אמנים לפי דעותם על ארצינו, כי כולם שונאים אותנו גם ככה. [מישהו אמר רגשי נחיתות לאומיים?...]

כעיקרון

אתם צודקים.. סתם זה היה הרבה זלזול, יכול להיות שקצת הגזמתי אבל פאק, לזלזל באיפה שאת עובדת, באנשים שאת עובדת איתם ולבחור דוגמנית שאת לא אוהבת זה קצת מיינד פריק.. כעיקרון אתם צודקים שרב המעצבי אופנה הם סנובים ומגעילים, אבל אני נגיד ממש על גבול המעריצה את "עלמה" אם מישהו מכיר וכל הפעמים שבאתי לשם אז נתנו לי כזה יחס נחמד ומקסים ופעם היו שם המעצבים ובכלל, אני קונה בחנויות מעצבים רק בשביל היחס אז אם אני מגלה שהמעצב הראשי לא משהו זה עושה לי נאחס. בכל מקרה אני יודעת שעיתונאים זה עם חרא ושכולם שם מעוותים טקסטים(אבא שלי עיתונאי) אז אני לא 100% לוקחת את זה ללב, אבל זה פשוט העלה לי נושא חדש לשאול אתכם... כי זה העלה אצלי שאלות.. זהו.

Elsewhere

New member
אני חושב שיש לזה חלק כלשהו.

אבל... בשורה התחתונה, רק את האופי של רג'ינה אני מכיר, כי רק אותה ראיתי בהופעה [הוליקראפ, זה לא היה חלום :|]. כן, יש לזה חלק כלשהו, כי כשאני שומע את רג'ינה אני רואה אותה בולעת את המיקרופון ומצחקקת אחר כך וכולה ביישנית וחמודה ואני מחייך. רק ש... היא היחידה שזה קורה לי איתה. האמן היחיד שאני באמת חושב שאני מכיר לפחות fragment מהאופי שלו. בשורה התחתונה, זה משפיע אבל לא המון. כלומר... אלא אם זה קיצוני ממש, העניין יכול להוסיף אבל לא לגרוע. זה כשמדובר באופי. אם מדובר בהופעה... לא יודע, כאן זה נורא אינדיבידואלי. אני יכול להגיד שאם טורי תגיע לפה ותהיה אדישה, זה יהיה נורא מאכזב מבחינתי. פשוט כי... לא יודע, יש גם אופי מאחורי השירים האלה. זה כמו שהיא תשיר את MAAG ותחייך אח"כ, כאילו... אני רוצה לראות אותה מתחברת. אני חושב שזה מה שמשנה לי כשזה נוגע להופעות. אבל, נגיד, אפילו את אביב גפן אני שומע ונהנה מהשירים שלו. ואביב גפן מגיע להופעות בגישה של "אני אשיר, אתם תקשיבו ותסתמו את הפה". אני חושב שבשורה התחתונה, לא משנה איזו חזות האמן מציג בראיונות, זו היצירה שמשנה. כי אי אפשר לחשוב שדברים באים משומקום, ובדיוק כמו consequence ו-Mary Ann, רג'ינה היא פשוט נחמדה וקלילה, לרוב. אבל כמו כל בנאדם, יש לה גיחות Braille וגם היא מלנכולית לפעמים. אי לכך ובהתאם לזאת - כל עוד רג'ינה המתאסלמת לא תתחיל לכתוב שירים על גדולתו של אללה, זה לא יפריע לי. ורג'ינה לא תרד על הנגנים שלה בזמן ההופעה כי רג'ינה היא נורא... ילדה כזו. היא נראית כמו מישהי שרוצה שכולם יהיו בסדר איתה ויאהבו אותה וזה. ולגבי המעצבת -- וואלה, הדוגמנית מכוערת אחושלוקי. אין שם התבטאות כזו מתנשאת. היא מעצבת בגדים, זה הבגדים שמשנים. וגם... אני דווקא מאד אהבתי את זה שהיא אמרה שהיא אוהבת שהחנויות מפוזרות ולא מרוכזות ביחד.

ל שכזו

New member
מהפתאום

בהפגנה של ה40 לכיבוש רונה קינן שרה. לצערי, לא כל המעריצים של רונה שמאלנים קטנים שחושבים שהכיבוש משחית. אביב גפן לא שירת בצה"ל. אני בטוחה שגם כמה "מורעלים" שומעים אותו בmp3 כשהם חוזרים ברכבת אחרי שבועיים שהם נטחנו בבסיס. שמוליק קראוס דפס בג'וזי מכות רצח, ובכל זאת ממש כיף לי לשמוע את השירים שלו.. אני יותר מעריכה את רונה מאז ההפגנה (וגם מאז שבפרוייקט של 7 לילות על העטיפה של סרג'נט פפר היא הציעה לשים את נשות מחסום ווטש
). אני יותר מעריכה את פיונה אפל מאז ששמעתי שהיא טבעונית ומתנדבת בPETA. אני יותר מעריכה את רג'ינה אחרי ששמעתי שהיא האמנית הראשונה שהופיעה בבארבי וביקשה שאף אחד לא ייעשן (זה סתם נשמע מקסים
). אבל אני יותר מעריכה אותם כבני-אדם, לא כאמנים. המוזיקה של פיונה הייתה ונשארה מדהימה, אם היא הייתה טוחנת סטייקים 24\7 ואם לא. רג'ינה הייתה ממשיכה להיות מגניבה ופסנתרנית מצויינת גם אם היא הייתה מעשנת, ורונה הייתה ממשיכה להיות אחת הזמרות הטובות ששמעתי גם אם היא הייתה עושה קמפיים בחירות לביבי. אני מפרידה בין המוזיקה שאני אוהבת, לבנאדם שעושה אותה שאני לא חייבת לאהוב. בטח שיותר כיף לי לשמוע את הביצוע של רונה ל"חייל של שוקולד", אבל זה לא שאני אוהבת את המוזיקה יותר או פחות.

אוף, את נוראית::

יום אחד הלזבית הכי גדולה, עם המוזיקה הכי מחורבנת תופיע כשעלי חסה לגופה[או כלום לגופה, ואז זו פשוט תהייה אלניס מוריסט], ואת תסגדי לפותה הלא מגולח
אני לא מבין איך יוני פספס את שלב-"פין הוא בשר. אינך יכולה להיות צמחונית".

lifahead

New member
אני לא היתי מקשיבה לה אם

היא לא היתה הבנאדם הכי מקסים בעולם בערך!! סתם.. אבל לראות ריעיונות איתה ולא להתאכזב שהיא קקה :} מקסימה!!! נ.ב. אני הולכת לראות את טורי בחינם!!!

Applebite

New member
אני כל הזמן מנסה

לחשוב איך לענות על השאלה הזאת ומגיעה למסקנה שזה מבלבל אותי ועושה לי קצר במוח
אני לא נוטה ממש להעריץ אמנים (אלא אם כן הם באים לארץ ואז אני עושה לי משטר חרישה אגרסיבי ואז אני פתאום נכנסת לכל הנפתולים והופכת לסוגשל גרופית). כלומר, אני מעדיפה להתמקד במוזיקה ולא לחפור יותר מדי במי האמן/ית ומה השריטות שלו/ה
א-ב-ל מצד שני, אם אני מגלה משהו חיובי מבחינתי על אמן מסוים, אני הרבה יותר אוהבת אותו ורוצה יותר לשמוע את השירים שלו וכו'. או אפילו שמחה על כך שאני אוהבת את המוזיקה שהוא יוצר. לא יצא לי לגלות משהו ממש ממש רע על אמנית או אמן שאני אוהבת (אולי חוץ מזה שנגיד, הסולן של בל & סבסטיאן נוצרי אדוק שכזה, וזה משהו שאני לא מתחברת אליו בשיט, אבל עדיין אוהבת את המוזיקה שלהם נורא), אז אני לא יודעת עד כמה זה יפריע לי בקטע של המוזיקה.

Applebite

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo32.gif

את אוהבת יותר את הסגנון הישן והשקט שלהם או את הקצבי החדש יותר?

Berliner Mauer

New member
נראה לי שזה תלוי

עד כמה אני מכירה את האמן (כלומר, מסיפורים וכו') לפני שאני נכנסת חזק למוזיקה. נגיד, ג'ון לנון היה די אידיוט, אבל תמיד ידעתי את זה אז זה לא באמת משנה לי כלום. אני לא באמת יודעת לומר איך אני אגיב עד שזה יקרה (טפו טפו), כי עוד לא יצא לי לגלות משהו ממש נוראי על אמן שאני מעריכה. כן היו ראיונות מאכזבים קצת (גם עם רג'ינה, אבל לא תמיד ולא רק), אבל הם גרמו לי יותר לאבד חשק מאשר לוותר בהפגנתיות על המוזיקה (דבר די מטומטם לעשות, לטעמי. אתם לא עובדים על אף אחד וגם לא משפיעים על כלום). מה שכן, האופי של רג'ינה בהחלט מוסיף. היא כל כך מקסימה!

GnarledCynic

New member
את האהבה למוזיקה עצמה שום דבר לא היה משנה,

האהבה כלפי האמן בהחלט תלויה באמן עצמו. הגיוני...

GnarledCynic

New member
במחשבה שנייה,

אם רג'ינה לא הייתה כזאת מתוקה, הליריקה שלה הייתי שונה לגמרי.

Elsewhere

New member
בדיוק כמו שאמרתי.

אמן נותן מעצמו למוזיקה, והמוזיקה די משקפת חלקים של אותו הבנאדם. ולכן קשה לדמיין את רג'ינה בלי האופי החמוד הזה, כי השירים שלה הם... היא.

../images/Emo12.gif

בהופעה היא הייתה נראית כמו עולה חדשה מרוסיה, שרק הרגע נכנסה לכיתה וכולם בוחנים אותה. בקיצור, היא הייתה די מפגרת וחייכנית. לרוב היא שנונה יותר-אהאה, כמו השירים שלה!

למעלה