תמיהה -

להבנתי המחשבה עצמה היא אנרגיה...

המתורגמת לתנועה וצליל. ולכן עדיין נותרים ללא תשובה "האם אפשר לחשוב שלא בשפה או בשפות של החושב?"

orli997

New member
העולם מתחיל ונגמר בך

דיברת על ראשוניות..... קצת יהיר מצדנו לחשוב שאנחנו מייצרים הכל בעולם, אנחנו אדוני העולם, ממתי נוצרה השפה? ומה עם אילה ששפתם אינה מילים? האם הם חיים מאנרגיה אחרת? הכל מכיל אנרגיה רוח+חומר ואנחנו מתמרנים בינהם ומתרגמים בכלים שניתנו לנו. מחשבה מניעה אנרגיה נופחת בה כוונה שלנו ,על כוונתה המקורית. על בסיס זה דומה מושך דומה. אגב רוב המחשבות שמסתובבות בראשנו אינן פרי יצירה שלנו, מעט מאוד אנשים מייצרים באמת מחשבה, זה שלב יצירתי מאוד גבוהה. _

מה בדיוק קרה? ../images/Emo42.gif

(1) העולם אינו מתחיל ונגמר בי או במישהו אחר... לראיה - הסיום של "לשחרר את עצמך מעצמך" שכתבתי והכנסתי אי שם למטה.... "כן, אני יודע! זהו תהליך הדורש אומץ והתמדה. זהו תהליך המוביל להבנה שאתה חלק מהחיים אך לא החיים עצמם. זהו תהליך המחבר אותך למרחב האין-סופי של החיים, בהבנה שאתה חלק ממרחב זה, אך לא מרכזו....וכו'... (2) באף מקום לא הובאה הטענה שאנחנו מייצרים הכל בעולם או אדוני העולם... ההיפך הוא הנכון! היקום והעולם בתוכו הם מציאות אין סופית שבתוכה אנחנו כן אחראים ביצירת המציאות האישית שלנו - מציאות בתוך מציאות. (3) שפה היא תוצר של... את תחליטי מה נכון עבורך. "תוצר של התפתחות" תוצר אלוהי" או... - ולגבי אלה ששפתם אינה מילים... מי טען ששפה היא מילים? שפה היא כל דבר המאפשר תקשורת בין מינים - ציוצים, שריקות, נערות, נהמות, תנועות... ועוד. (4) הכל מכיל אנרגיה? להבנתי "הכל הוא אנרגיה" (5) המחשבה מניעה אנרגיה? אני טוען שאנרגיית המחשבה יוצרת רגש ורגש הוא הגשר בין מחשבה לגוף הפיזי. (6) אין לי בעיה עם דומה מושך דומה... (7) ומסכים גם שרוב המחשבות אינן שלנו אלא מתורגמות ועוזבות כאילו הן שלנו. (זהו נושא לדיון בפני עצמו). אך מעבר לזאת בואי ולא נשכח דבר חשוב ביותר - "לדבר מחוצה לך אין כל משמעות אלא המשמעות שאת\ה נותן\ת לדבר" אחלה יום

את החושב שכחתי...../images/Emo13.gif

והחשוב הוא השאלה - "האם מחשבה יכולה להתקיים ללא השפה בה חושבים אותה?"

orli997

New member
"לדבר מחוצה לך אין כל משמעות אלא המשמעות שאת

"לדבר מחוצה לך אין כל משמעות אלא המשמעות שאת\\ה נותן\\ת לדבר" באמת? זה כמו להגיד שהאמונה שלנו יוצרת את המציאות ואם נאמין מאוד חזק שהעולם שטוח הוא אכן יהיה כזה? בן אם אתה מאמין לדבר ובן אם לא הוא מה שהוא, ולא הכל בעל משמעות רק כי החלטתי שהו כזה. גם אם הוא מחוצה לי אין זה אומר שאינו בעל משמעות אפילו עבורי, מה שזה כן אומר שאני מפספס את משמעותו, וזה כבר סיפור של בחירה למה להתיחס וממה להתעלם, תרבות ראש היען בחול.

בכל זאת אם תואילי להקדיש מעט מחשבה ברוגע..../images/Emo13.gif

את גם כן תביני ש"לדבר מחוצה לך אין כל משמעות אלא המשמעות שאת נותנת לדבר" מדוע? כי אין דרך אחרת! אני או מישהו אחר לא יכול לתת משמעות במקומך. וכן הכל בעל משמעות כי את החלטת לתת לזה את המשמעות שאת בוחרת. מישהו אחר יתן לדבר משמעות משלו, שיתכן ויהיה דמיון בין המשמעויות או שכל דמיון יהיה מקרי בהחלט. אגב - אף אחד לא טען שיש דבר שאין לו משמעות עבורך. גם כשאת אומרת "לדבר הזה אין כל משמעות" זו המשמעות שאת נותנת לדבר. בתקוה שזאת יבוא שלום עלינו ועל ישראל ונאמר אמן!

orli997

New member
למה נדמה לך שאני צריכה לחשוב ברוגע?

אני ניקראת לך עצבנית? נירגשת או נסערת מהדברים שכתבת או שהשבתי?
תראה אני הבנתי מה אמרת בזה, וכשאני חושבת כמה דברים קיבלו משמעות והטיה בחיי ובחיי אנשים שאני מכירה שעובדים על מודעותם, ודוקא בגלל שלא נתנו להם משמעות, נניח אנרגיה מסויימת , אתה מחליט לחוות ולהתיחס לצד אחד שנוח לך בו, האם זה מעלים את השפעת שאר גווני הקשת של אותה אנרגיה? נניח כעסים פחדים, אנשים שלא תיתן להם משמעות, האם אתה יכול לטעון שבעקבות זאת הם לא השפיעו על חייך, ? אולי על מצב רוחך אבל זו סוגיה אחרת שמתמצתת את משמעות החיים באיך אני מרגיש , ואני בטוחה שלא לזה כוונתך.

קשה, קשה...

לא חשוב - את לכודה במעגל חשיבה כלשהו ששולח אותך חזרה אל אותה הבנה, בנושא הזה לפחות, שוב ושוב. מי אמר ואיפה נאמר שלא לתת משמעות לדבר? נאמר כן שלהחליט שלא לתת משמעות היא גם כן משמעות. אנסה שוב במילים אחרות - כאשר את מעמתת מצב, כאשר את מביטה על מצב, כאשר את צריכה להחליט החלטה מתוך ובתוך המצב, על מנת להתחיל לפעול את חייבת לבדוק מה המשמעות שהמצב משדר לך, מה תהיה התוצאה ואיזו משמעות תקבל תוצאה זו כתולדה של פועלך. במצב כזה אף אחד לא יכול לתת לדברים משמעות כלשהי במקומך, כי כל אחד אחר, ממקומו הוא, ממצבו הוא, יבין, יטעם, יריח, יאהב, יסכים, ישלול ועוד, ועוד, ועוד...בשונה ממך. לכן ההדבר יכול לקבל אך ורק את המשמעות שאת תיתני לו ושתהיה נכונה רק עבורך ברגע נתון. ואשמיט שתי מילים (מחוצה לך) מתוך המשפט אולי זה גם יעזור להביא שלום על ישראל. "לדבר (.........) אין כל משמעות אלא המשמעות שאת נותנת לדבר" ערב מצויין

orli997

New member
בלי דרמה מיותרת

מה שאתה מתאר בעיני הוא מצב מובן מאליו, כל אחד בוחן את המשמעות של כל סיטואציה לגביו קודם כל, למרות שאולי זה לא מובן מאליו. תחשיב כדאיות עושים מימלא אחרת אין אינטרס שמניע אותך לעשיה כזו או אחרת, נניח תכונות שלא יפריעו לי לא יתן להן חשיבות ומשמעות מיוחדת, אבל אני מדברת על הנטיה שלנו לא להתמקד ולא לתת משמעות לדברים שכן משפיעים או ישפיעו בעתיד, וזאת משום שאנו עסוקים במימוש הרצון ואותם דברים יוצרים גורם מעכב, צורך לדחות סיפוק. הרבה פעמים קיבלנו מה שחשבנו שרצינו ואחר נלחמנו בהשלכות שלא נתנו להם משמעות.

לא חשוב... את עוקפת כל הזמן את העיקר

ונוגעת "בטפל" אז כנראה שאני הוא זה שלא מבין!

orli997

New member
נשמה סגנון הדיבור שלך לא מוצא חן בעיני

וגם לפי תגובתך לאורי נדמה שאתה אינך מבין על מה אנו מדברים, מה שאתה אומר מובן ואפילו מובן מאליו בעיני, ואני נוגעת בטפל וכנראה שאתה מבין הכל רק לא את השפה והתכנים שאנחנו מדברים עליהם, אז לא נעים לי השיח הזה מצתערת תנסה להיות פחות מתגונן להבא.

orli997

New member
לגבי טענה 2

אתה מתעלם מדבר חשוב וזה תכונת ההשפעה, האחריות שלנו לעיבוד תיקון ועיצוב המציאות שלנו חשובה מהסיבה הפשוטה של תכונת ההשפעה, שאם לא זה אף אחד לא היה שם שיט על המציאות שלך. לאף אחד לא היה שום אינטרס לעזור לך ואתה לו וכו... אז תקרא לזה אהבה ללא תנאי..... אבל זה תנאי עם ריבית דה ריבית.

orli997

New member
נכון, ולכן אנו זקוקים למחשב

המחשבה שתתרגם לנו את האנרגיה לכלי בו אנו רוצים לבטא אותה. זה לגבי טענה 3

orli997

New member
רוח +חומר

שילוב מנצח אבל עדיין שילוב של שניים אם תחליט להגדיר אנרגיה כהכל אז תגדיר מזה רוח בבקשה.

לך המילה האחרונה

גם אם היא רחוקה ממהות הדברים כשמים מארץ. דבר אחד ברור, אין ביננו הסכמה בנושאים אלה. אם בכל זאת תרצי להמשיך את "הדיון" אנא ידעי אותי ואני עומד לרשותך!

רק להשכלה כללית..../images/Emo13.gif

לצורך העיניין רוח היא אנרגיית החיים. האם לא ברור שלמושגים, רוח, נשמה, מודעות פנימית, מודעות תועלתית תודעה וכו' אין פרוש מילולי ממשי אלא אם מורדים זאת לרמה של "מונח" ואז זה הופך לכלי משחק בידיו של כל אחד בהתאם לתכניו ולתכניו האברטיביים.

orli997

New member
אתה יודע

הרבה פעמים יוצא לי להסכים או להתווכח עם אדם על מהות כזו או אחרת ובסופו של דבר מסתבר שהמושגים בהם אנו משתמשים שונים בהגדרתם וכל אחד מתכוון למשו אחר מבחינתי כולנו מחוברים לרוח, וכולנו חיים בחומר האתגר האמיתי הוא השילוב בינהם. ככל שדברים נתפסים ערטילאיים יותר המרווח של הטעויות גדול יותר, אני לא זילות בהגדרת מושג כל שהו אלה בהבחנה על מה בעצם כל אחד מאיתנו מדבר. כי יש מצב שאנו נתכוון לאותו דבר ונגיד דברים שונים ולהיפך.

למעלה