תמיד תהיתי לעצמי

Felix 5

New member
תמיד תהיתי לעצמי

מדוע לסדרה "שבתות וחגים" קוראים "שבתות וחגים"? אני בטוח שהפאנטיקים בינכם היודעים כמעט כל פרט על הסדרה יוכלו לתרום מהידע שלהם או לפחות לדון איתי בסוגייה הזאתי.

zoeid

New member
היי פליקס,

שמחה שבאת:) גם אני תהיתיי לעצמי לגבי זה..ולצערי לא יודעת את התשובה..מעניין באמת למה דווקא ''שבתות וחגים''.

qt1

New member
היי Felix 5 ברוך הבא../images/Emo24.gif

אולי זה מהשיר של יודית? "לבד שבתות וחגים"? כי כולם ביחד אבל כל אחד לחוד? מה דעתך?

טוהר88

New member
אני דווקא חשבתי ש...

בעונה השנייה הם באמת הלכו לפי החגים כאילו כל פרק היה חג... ואין לי מושג למה קראו לתוכנית ככה אבל זו השארה...

בכל עונה...

בכל פרק <כמעט... אם זכרוני אינו מטעה אותי>, אם תשימו לב הם הולכים לפי שבתות, חגים, ימי הולדת וארועים בסגנון.... אני עוקבת אחרי זה מראשיתה.....

Felix 5

New member
וואי באמת תודה עכשיו

אני יודע את האמת שחבויה מאחוריי השם של הסדרה :).

Gods Wave

New member
אני חושבת

שזה גם הקטע של החגיגיות מול השיגרה גם מבחינת שבתות וחגים וגם מבפנים..

קארי3

New member
תמיד חשבתי

שזה מהסיבה הפרוזאית שהכל תקציר שבניגוד לסדרות אחרות שבהן לא ניתן לפספס דבר כי מראים לנו את היום יום של הגיבורים פה אם אתהב מפספס מאטפורה אז זהו. או גם כאיזה שהוא אקט פרסומי מצידם כאילו זאת לא סדרה יומיומית. אבל אף פעם לא ממש התעמקתי בזה. איזה מצחיק זה שרובינו מעריצי הסדרה ולא הבנו אפילו את פשר השם.

קארי3

New member
התכוונתי

שמתארים לנו אפיזודות שמתרחשות רק בשבתות וחגים ולא ביום יום כי ביום יום שלהם כאילו האפיזודות לא ממש חשובות או משקפות את המציאות פה תמיד חשבתי שזה מטעמי המיסתורין שחייב להיות בסיפור כדי לעניין התקציר שלו אבל עכשיו פתאום אני מוצאת דברים אחרים. רגע רגע שמתם לב פה מתוארים חגים כל הזמן האם ייתכן שלחגים היתה משמעות סמלית בעצם כל העונות ופספסנו חלק גדול מהמסר? או האם ייתכן שהמילה שבתות וחגים בחגיגיות שלה היא בעצם סרקזם כמו בפרק האחרון ולא שמנו לב? איזה מצחיק זה. רגע אולי מישהו יכול להזכיר לי חג אחר שתואר בסדרה ואת מה שהתרחש בו? אני זוכרת רק את מה שהתרחש ביום כיפור.

למעלה