מדוע לסדרה "שבתות וחגים" קוראים "שבתות וחגים"? אני בטוח שהפאנטיקים בינכם היודעים כמעט כל פרט על הסדרה יוכלו לתרום מהידע שלהם או לפחות לדון איתי בסוגייה הזאתי.
שזה מהסיבה הפרוזאית שהכל תקציר שבניגוד לסדרות אחרות שבהן לא ניתן לפספס דבר כי מראים לנו את היום יום של הגיבורים פה אם אתהב מפספס מאטפורה אז זהו. או גם כאיזה שהוא אקט פרסומי מצידם כאילו זאת לא סדרה יומיומית. אבל אף פעם לא ממש התעמקתי בזה. איזה מצחיק זה שרובינו מעריצי הסדרה ולא הבנו אפילו את פשר השם.
שמתארים לנו אפיזודות שמתרחשות רק בשבתות וחגים ולא ביום יום כי ביום יום שלהם כאילו האפיזודות לא ממש חשובות או משקפות את המציאות פה תמיד חשבתי שזה מטעמי המיסתורין שחייב להיות בסיפור כדי לעניין התקציר שלו אבל עכשיו פתאום אני מוצאת דברים אחרים. רגע רגע שמתם לב פה מתוארים חגים כל הזמן האם ייתכן שלחגים היתה משמעות סמלית בעצם כל העונות ופספסנו חלק גדול מהמסר? או האם ייתכן שהמילה שבתות וחגים בחגיגיות שלה היא בעצם סרקזם כמו בפרק האחרון ולא שמנו לב? איזה מצחיק זה. רגע אולי מישהו יכול להזכיר לי חג אחר שתואר בסדרה ואת מה שהתרחש בו? אני זוכרת רק את מה שהתרחש ביום כיפור.