תמיד שוכח בבית

פלגיה

New member
תמיד שוכח בבית

אם הילד תמיד שוכח בבית פריט חשוב לבית הספר: את הקלמר, את הכריך, או את המשקפיים - תרוצו להביא לו, או תשאירו אותו בלי כדי שילמד לא לשכוח?

אביבקיץ

New member
כנראה שלא

עם רוב החוסרים אפשר להסתדר. חצי כריך מילד אחר, מבקשים עפרון. כן הייתי עוזרת בהתארגנות, וזה מה שאני עושה. כל יום כשהילדה אומרת שהתיק מסודר אני שואלת "גם הקלמר?" . מישהי הציעה לשים על הדלת מדבקה עם תזכורת, נשמע לי רעיון טוב. יוצא מן הכלל זה כשלילד יש בעיה אמיתית, ואת יודעת שאין סיכוי שהוא ילמד בזמן הקרוב להסתדר בעצמו. או שיש לו בעיות חברתיות ואת יודעת שאם ייאלץ לבקש מאחרים רק יצחקו עליו.

פלגיה

New member
אצלנו למשל זה לא ממש עוזר

ניקח את הכריך כדוגמה. הכנתי אותו. ארזתי אותו, נתתי לה ביד שתשים בילקוט, והיא הניחה באיזה חור בהיסח הדעת ושכחה אותו בבית. ומדובר בילדה ש"חיה על הבטן". בלי ארוחת עשר היא לא מתפקדת בכלל בשיעורים שאחר כך. עד כיתה ה' עוד רצנו להביא לה כריכים. בכיתה ו' החלטתי שמספיק ודי.

Kalla

New member
אם יש משהו חיוני שהיא נוהגת לשכוח

אולי פשוט תשימי לה ישר בתיק? זה בטח עדיף מלרוץ לבית הספר.

מלמלה

New member
גם אם רוצה לא יכולה

כי אני עובדת שעה נסיעה מהבית. היוא היא לק לקחה מפתח הבית חיכתה מול הדלת שעה עד שאחותה הגיעה. הדבר הראשון שהיא עשתה אחרי שהפשירה היה להכניס את המפתח לתיק למחר.

רינת200

New member
מסדר יציאה

משתדלת לעשות מסדר יציאה, בדלת, ברגע האחרון, תראה לי את האוכל, תראה לי את המים וכו.... דגש על תראה כי אם רק שואלים הם יגידו כן כן אפילו שזה לא נכון

שרוֹן

New member
אני לא אסע להביא,

גם הביה"ס הוא כזה, שאני יודעת שידאגו לו אם משהו יהיה חסר. אבל מחשבה על יעול, אם זה קורה הרבה- להכין דף מחשב רב יומי: יום א': משקפיים [ ] קופסת אוכל [ ] בקבוק מים [ ] וכן הלאה. מן דף שבועי שהיא ממלאה כל יום לפני היציאה, עד שזה יהפך לטבע שני. משהו ויזואלי ואינטרקטיבי להעלאת המודעות.

פלגיה

New member
זה היה לנו בכיתות הנמוכות

וכלל גם התארגנות בוקר (לצחצח שיניים, להסתרק, יש ספורט היום? וכו') אולי צריך לחדש את זה.

למעלה