תמחור

מצב
הנושא נעול.

hunny1

New member
תמחור

תמחור
שלום לכולם, ברור לי שהיו כאן שכבר שאלו את השאלה הזו ואפילו נכנסתי קצת לחיפוש אבל לא מצאתי בדיוק את מה שחיפשתי אז סליחה אם אני חוזרת על דברים שנאמרו כאן קודם. העיניין הוא כזה - אני אדריכלית שכירה והציעו לי לתכנן מינימרקט של 400 מ"ר ואין לי מושג איך לתמחר השאלה היא איך מתמחרים ז"א לפי שעה אז כמה - או לפי מ"ר אז כמה ?

תמחור

תמחור
שלום לכולם, ברור לי שהיו כאן שכבר שאלו את השאלה הזו ואפילו נכנסתי קצת לחיפוש אבל לא מצאתי בדיוק את מה שחיפשתי אז סליחה אם אני חוזרת על דברים שנאמרו כאן קודם. העיניין הוא כזה - אני אדריכלית שכירה והציעו לי לתכנן מינימרקט של 400 מ"ר ואין לי מושג איך לתמחר השאלה היא איך מתמחרים ז"א לפי שעה אז כמה - או לפי מ"ר אז כמה ?
תמחור
יש כל מיני מדדים. מחיר למטר, מחיר לשעה, מחיר קבוע, אחוז מעלות הפרוייקט וכהנה וכהנה. ההבדלים בין המתכננים השונים יכולים להיות משמעותיים מאד, לנסות לברר כמה שווה פרוייקט כזה בשוק נראה לי חסר תכלית, לא תצאי מזה. וגם... אולי תפספסי את הפרוייקט. אני מציע שתעשי רשימה של כל המרכיבים של תפקידך במפורט [רמת פיקוח, רמת פירוט, רישוי, מפרט טכני וכתב כמויות, תכניות עבודה וכאלה...] תמחרי את עצמך כמה את רוצה להרוויח על כל סעיף [לפי סכום כולל או שעות משוערות]. את יכולתך את אמורה לדעת. תמחרי את עצמך במינימום הכדאי לך, תוסיפי כ-20% מקדם בטחון וצאי לדרך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה