תמו ימי חג האביב

חביף1

New member
תמו ימי חג האביב

ההוא פסח כמו שצריך על הבתים עם המזוזות [ רק הכשרות, כמובן ] וריפא את כל אותם ששומרים על כשרות בתי החולים [ בגלל זה כמעט החרימו לי לחמניה מרוחה בחמאה עם שינקין וגבינת צאן כשרה למהדרין, חתיכת עגבניה כשרה אף היא למהדרין בכניסה לביה"ח, אבל נכנסה ונאכלה בתאווה מול עינֵי החרדים בעלי המגבעות והציציות]. טוב איזה ילד חרדי מסכן נאנס בישיבה וילדה אומללה מושמשה בפראות בסמטה במאה שערים על ידי שומרי כשרות מקפידין שבמקפידין. עוד אשה חרדית גורשה על ידי בעל שאיברו בקושי נזקף בהאשמות שווא, ובחור בן 17 נזרק מביתו בבני ברק וישבו עליו שבעה כי התאהב בגבר נוכרי יפה תואר. כולם כולם שומרים על כשרות ובחרו במפלגה הנכונה בבחירות.
אני לכשעצמי האכלתי את גיסי, בת זוגו ובני וחותנתי בארוחה לא כשרה לפסח ביום שישי האחרון, ואתמול בילינו במסעדה אסיאתית לא כשרה למהדרין וברחובות קרת ראיתי את עשרות מתיישבי יו"ש על נשותיהם ובטנן התפוחה, ילדיהם וילדותיהן מזדרזים למצות אווירא דתל אביב כמה שיותר, ואף הם והן אינם טובים, ראויים או "רוחניים" יותר משאר עמכו שרואייל הוולגרי, הצעקני והדורסני. טינופת בכל מקום, צווחות וצעקות ועברית קלוקלת. במקומות אליהם הגיע המעמד הבורגני החדש של חרדי ישראל [ אלה שיוצאים לעבודה ומרוויחים טוב ] המצב אינו טוב מבחינה התנהגותית. לשמחת האף שלנו, הגברים מתרחצים ואינם מסריחים מזיעה כאבותיהם שהקפידו להתלבש בחום הישראלי, הים תיכוני כמו בקרה הפולנית, הרוסית .
אגב, הילדים/ות במיוחד הקטנים/ות לבושים/ות במיטב מחלצות האופנה האחרונות לילדים, עד שנדמה בטעות אנו רואים אותם כצאצאי החרדיםיות, אולי אלה החרד:לים/יות החדשים. ואולי, אולי.. הם העתיד הישראלי.. מי יידע?!

RossieL

Active member
הדתיים, החרדים ואנחנו

מודה, קראתי בכאב גדול את הדברים.
השינאה הזו, היא עצובה בעיני.

אני בעד חופש ביטוי וחופש דת, כפיה אינה טובה לאף אחד ומשפט שמתאר את הכנסת החמץ למרות ועל אף, "...נכנסה ונאכלה בתאווה מול עינֵי החרדים בעלי המגבעות והציציות..." בעיני היא קנטרנית ומיותרת.

בכלל, הפוסט הזה הוא לעיני לא נעים, הוא מתאר את החוויה הפרטית שלך, את ההרגשה שלך, את רחשי הלב שלך, ואני לא מתווכחת עם אף אחד מהם, ובכל זאת, קריאה שלו לא מותירה הרגשה טובה ולדעתי, התוקפנות שיש בו רק מעוררת אנטגוניזם במקום למצוא את המקשר, המחבר והמאחד.

אתמול צפיתי בראיון של אביה של שמחה גואטה [מתמודדת בהישרדות] שנולדה וגדלה למשפחה דתית/ חרדית.
אביה, יגאל גואטה, היה מזכיר ש"ס שפרש לאחר שאחיינו נישא לבחיר ליבו והוא, בעוונותיו, הלך לשמוח בשמחת המשפחה.
[לצערי, אינני מוצאת את הקלטת הראיון, אם אמצא, אצרף] אבל כדאי לחפש ולהאזין לדברי הטעם של האיש.
מזמן לא שמעתי מילים שנשמעו לי כמנגינה משובחת על הדרך שראוי להתנהל.
ולו רק כל אחד מאיתנו היה מאמץ את הדברים, יש לי הרגשה שהכל היה נראה אחרת.

מאחלת לכולנו - שנדע אחדות בעם, שנדע לשמור איש על מרחב המחיה של אחר, שנדע לכבד איש את רעהו.
שנאמר:
"וְכִתְּתוּ חַרְבֹתֵיהֶם לְאִתִּים וַחֲנִיתֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת, לֹא יִשְׂאוּ גּוֹי אֶל גּוֹי חֶרֶב וְלֹא יִלְמְדוּן עוֹד מִלְחָמָה"

חביף1

New member
תודה על התגובה, מטרתי לא היתה להיות"נעים"

אלא לשקף בחדות המירבית את העולם הצבוע של המחלה הדתית והכתות הסגורות. את משמעות היות "חמורו של משיח" [ אם זכור לך ספרו של ספי רכלבסקי לפני שנות דור ] כפי שהוא מתקיים כיום, ולאחר הבחירות האחרונות ביתר שאת, כי הציונות הדתית-הלאומית הצטרפה לחרדיות האנטי-ציונית בראיית החילוני כ"עבד", כ"סוג ב'".
אדון גואטה הוא עוד קורבן של אותה שיטה ודבריו עדיין לא יגרמו לו לבוא לאכול אצלי, כי אני לא שומר כשרות... ואינני רואה אחדות אפשרית כאשר מבזים את האוכל שאני אוכל.
עד היום המאמץ נדרש מאיתנו החילונים, באופן קבוע ושיטתי. לא רוצה יותר להתאמץ, ב'מת שלא. רוצה לאכול בשר וחלב, חזיר והיפופטם גם יחד מבושלים בחלב ציפורים או בקיני סנונית כשאני ברחוב בשבת או כשאני בבית חולים, כי המרפא הסיני שלי אמר שאסור לי לאכול בשר שרוף ומיני מזונות בעלי קשקשים מהים. לא מבין למה במדינה "מערבית" אסור לי?
הדדיות היא דו כיוונית , כשיולדת יהודייה מבקשת לא להיות באותו חדר עם יולדת ערבייה כי זה פוגע ב"טהרת הרגע" [ או איך שהתנסחה אשת הסמוט' ], מה בדיוק ה-הדדיות אליה שואפים עם אנשים כאלה? וזו האליטא החדשה של מדינת ישראל.
ביום שהחרדים-הדתיים יבינו שסובלנות היא הדדיות דו-כיוונית ולא רק לכיוונם, אולי אז באמת יתחיל משהו. גואטה הוא התחלה, אבל די חלשה ודי דלוחה.

חביף1

New member
וכדי לחדד מעט את דבריי - פרסום של דעת אמת

קבוצה שמעלה תדירות בפייסבוק ובטוויטר דיוני הלכה, קטעי דרשות על מנת לחשקף את הטירוף של המחלה החרדית-הדתית [ אין קשר לאמונה, אגב..]
כאן
"
מדוע חשוב לתקצב ישיבות וכוללים ב1.2 מיליארד שח בשנה? כדי שאלו יידעו מדוע אסור לארח לא יהודי בערב פסח. כשהמדינה תאבד, כולם ישאלו איך תקצבנו הבלים ורשעות"
ממליץ להכנס לקישור רק כדי לשמוע את הבלי הרב יוצאים מפיו.
וב'הארץ' של חג:
"שלושה בתי חולים מודים שהם מפרידים בין יולדות יהודיות וערביות לבקשתן"
NISM [ need I say more[ ?

סויה 1

New member
המטרה שלך הושגה במלואה..הפוסט לא נעים,על גבול האנטישמיות.

חביף1

New member
חחח, מותר לי, אנ י יהודי על פי החלטות היהודים

שמנהלים את המדינה, ממש בניגוד לרצוני הבסיסי להיחשב כישראלי נטול-דת.
אז אם המחיר לכעס ולהתנגדות שלי היא קצת אנטישמיות, מעליש - מה גם שרב דבריי אינם מומצאים כידוע, אבל לך תסביר.., ב'מת.

RossieL

Active member
חופש הביטוי והמחשבה

אכן, אנו עדין בימים בהם מותר לנו לחשוב מה שאנחנו רוצים ואף להגיד אותם בראש חוצות.
זה לא הופך אותם לנעימים יותר ובטח שלא בהכרח כולנו נסכים איתם.
החשש הוא היום בו נוגבל בחשיבה וניענש אם נעיז להביע אותה.

אני מקווה שלא לשם נושבת הרוח כמו לעוד מיני מקומות שכרגע מסתמן שאליהם היא נושבת ובכל מקרה, אני בעד להרגיע את המשבים על פני ללבות את האש.

שבת שלום לכולנו

חביף11

New member
נחיה ונראה.. אב'שלי ע"ה טען [ חביף1 הפך ל-חביף11]

שדיקטטורה מחשבתית בלתי אפשרית בין יהודים, שהרי לכל אחד יש דעה.

את יודעת מה מוזר?

הנה הטקסט שלך: "
החשש הוא היום בו נוגבל בחשיבה וניענש אם נעיז להביע אותה.

אני מקווה שלא לשם נושבת הרוח כמו לעוד מיני מקומות שכרגע מסתמן שאליהם היא נושבת ובכל מקרה, אני בעד להרגיע את המשבים על פני ללבות את האש"

אבל את עצמך מחקת לי פוסט לא כי הוא עבר על איזה כלל, לא כי הוא היה מסית, לא כי הוא לא חוקי....אלא רק כי הוא לא מצא חן בעינייך, לא נעם לך, לא הסכמת איתו.....או בקיצור, פשוט לא מצא חן בעינייך!!!
ובד ובבד את חוששת לחופש הביטוי.
מביך מעט.

RossieL

Active member
ממש לא, אבל אני אסביר, בכל זאת

לא, לא מוחקת פוסטים שלא עולים בקנה אחד עם דעתי אלא עם כאלו שמתלהמים ו/ או באים ליצור פרובוקציות ב"דווקא".
עובדה שהצלחנו לנהל דיון תרבותי בענין הדגל והאירוזיון, למרות שדעותינו, בחלקן, היו חלוקות.

לכל אחד ולכל דעה יש מקום בפורום הזה, אבל הדרך היא החשובה.
אני לא אסכים להתלהמויות, כאמור,
להתייחסות לגופו של כותב במקום לגופה של הודעה,
ולשיימינג מכל סוג שהוא.

אבל הפוסט שלי בסך הכל תאר מצב אמיתי

נכון שמצב לא נוח, אבל אמיתי בלי שום הגזמה או תאור שיקרי.
ופה בדיוק המבחן של חופש הביטוי כן או לא.
קצת מזכיר את תליית הדגלים בבית החולים שההנהלה אסרה כי לדעתם זו פרובוקציה.

RossieL

Active member
הודעה שנמחקה

אני אבדוק במה דברים אמורים ואם מיהרתי למחוק וטעיתי, אשיב את ההודעה.
אפילו אתנצל.
&nbsp

RossieL

Active member
לאחר בדיקה

2 התגובות שנמחקו היו בדיון אחרי הטבח בסרי לנקה.
בראשונה, התגובה היתה בכוונה תחילה לפגוע ולעלוב בי, אז היא נמחקה.
פשוט כי זו היתה תגובה מיותרת ולא ענינית
צפיה בהודעה בעמוד נפרד
22/04/19 | 15:58
לפי מנהלת שיחת היום: הפיגוע בסרי לנקה בוצע ע"י חייזריםהאף הגדול
לו היה הדבר אפשרי, היה נותר תוכן ההודעה
<table> <tbody> <tr> <td>"חסרי דת או לאום וכמובן לא מתוך שינאה אלא מתוך רצון להביא אהבה לעולם."</td> </tr> </tbody> </table>
ורק הנושא היה נמחק, אבל מאחר ו NO CAN DO נמחקה לה כל ההודעה.

השניה נוסחה באופן שלא ממש הותיר לי בררה.
22/04/19 | 09:04
האף הגדול
‫אין על כל הטוב שמביא האיסלם לעולם,הפעם הזוכים:סרי לנקה‬

אני שוב חוזרת ואומרת: לא תוכן הדברים אלא איך הם נאמרים/ נכתבים.
ככל שאינם גובלים בהסתה, בשיימינג, בפגיעה בכבודם של כותבים אחרים, הודעות לא יימחקו בפורום הזה.

אז נשאר חלוקות, לגבי התגובה שאמרת שהיא אישית

יכול להיות,לא זוכרת וגם אם כן, את לא מספיק חזקה להכיל? לענות? או להתעלם ? אבל נגיד שזה פחות משנה.
מה שעקרוני זו ההודעה השניה.
אין בניסוח שום דבר שעובר על אף חוק, יש שם את דעתי האישית.
במאה שנים האחרונות בשם האיסלם מתרחשים רק דברים רעים ואם את רוצה להתווכח על זה אז יאללה......תוכחי לי אחרת.
אבל להגיד לי שאסור לי להיות צינית? ולכתוב את מה שכתבתי?
אם ציניות היתה אסורה ארץ נהדרת היתה עפה מהמסך מזמן, היית מסכימה עם זה?
כשאת אומרת שזה לא התוכן אלא איך זה נאמר....את מוכיחה שאת בעצם עושה צנזורה על דברים שלא נעימים לאוזן שלך למרות שאין בהם שום עבירה על שום חוק ואם את עושה צנזורה כזו שמגבילה את חופש הביטוי של האחר למה את מלינה שזה יכול להתרחש גם במדינה?
מי שחושש לחופש הביטוי צריך לדעת להכיל את חופש הביטוי גם אם הדברים פוגעים בו עד הנקודה שהם הופכים ללא חוקיים.

זו דעתי.

RossieL

Active member
רק עוד כמה מילים

לגבי היכולת שלי להכיל או להתעלם? יש, אני פשוט מנסה להימנע.
ויש מספיק חומר בפורום הזה שנותר על דפיו מבלי שנתתי לו כל יחס what so ever. אבל גם לי יש גבולות וקווים אדומים ואין לי ענין להותיר הודעות שמנסות לגמד אותי או כל אחד אחר בפורום ולהופכו לחוכא ואיתלולא.
בפורומים אחרים, ואני מניחה שאת יודעת, על הודעות מסוג זה חוסמים.

עכשיו לענין ההודעה השניה. זו לא ציניות.
אכן, מה שארץ נהדרת/ גב האומה כותבים - זו ציניות, ארסית לעיתים, ועדין, ציניות.
"‫אין על כל הטוב שמביא האיסלם לעולם,הפעם הזוכים:סרי לנקה‬" היה שִׂמְחָה לְאֵיד.
וזו הסיבה היחידה שבגינה נמחקה ההודעה.
לו כתבת כפי שכתבת כרגע, מובטח לך שהודעתך לא היתה נמחקת, גם אם לא הייתי מסכימה אתה וחושבת שהיא .... לא דעתי.

תוכלי לטעון נגדי, גם עכשיו, שאני מצנזרת את מה שלא נעים לאזני ואני אטען שלא.
אני חושבת שמספר ההודעות שנמחקו בפורום הזה [ביחס לכמות ההודעות והתגובות, כמובן
] הוא כל כך זעום וזאת בדיוק מהסיבה שאיני מצזרת ומאפשרת חופש ביטוי מלא [כמובן, עד גבול שאותו לא אתן לחצות ועליו כבר דיברנו].

אני בהחלט חושבת שהדיון שקיימנו זה עתה, כאן ובשרשור אחר מוכיח שניתן לנהל אחד גם בלי להשתלח ובלי לנסות להוכיח "למי יש יותר גדול".

מקווה שנמשיך מכאן בדיוק כך, באותו אופן, פעם נסכים ופעם לא.
ועדין, הכל הכל בסדר, הכל TOODO BOM

שבת שלום

אבל איך הגעת לשמחה לאיד?

זו ממש לא שמחה לאיד, מה יש לי לשמוח על מותם של אזרחים סרי לנקים?
מילא אם היה מדובר בפיגוע בעזה...יכולת לטעון שאולי זו שימחה לאד (ואני מודה שאפילו אז לא הייתי שמחה כי מדובר בחפים מפשע אבל דוגרי, גם לא ממש היה מזיז לי).
ויודעת מה? גם את זה לא הגיוני לצנזר כי אם את לוחמת למען חופש ביטוי וריבוי דעות
אז מותר גם לשמוח לאיד ואת היית צריכה לצאת נגד זה, זה הכל.
אבל בכל מקרה זו לא היתה שמחה לאיד זו היתה ציניות
ולא יותר מזה על כך שכל מה שהאיסלם מביא בשנים האחרונות זה רוע וזה לא פוסח על אף דת מסתבר.
אם זה נגד היהודים או נגד נוצרים
ואת פשוט מחקת כי זה לא מצא חן בעינייך.
(יש פה הודעה שהיתה על גבול האנטישמיות והצלחת להכיל אותה)
בפעם הבאה שתרגישי שיש צנזורה על דעות במדינה אל תגידי שזה מפחיד אותך תחשבי שיש מישהו בדיוק כמוך שלא יכול להכיל משהו מסויים ולכן מצנזר אותו.
לגבי הסיפא שלך מסכימה.

למעלה