פעם. שפת האם של ילדיי תהיה עברית. האם רק משום שקבוצה גרה כאן יותר זמן יש לה פריווילגיות יותר גדולות לאוטונומיה? ( ולא אני לא תומך באוטונומיה רוסית כאן, או משהו). בוא לא נשכח שהפרטים הם באותם גילאים. אין זכות ראשונים חברתית כלשהי. אפילו בקניין, במדינות נורמאליות זה נעלם עקב מיסי ירושה, אז למה במשהו כמו שפה?
זורו, לא לשתות ישר מצמח הפיוטה ישירות בפעם הבאה בבקשה
האם אתה טוען שיש הקבלה בין המטרות הלשוניות של אולפנים בבתי ספר לעולים, לבין מערכת החינוך הערבית? ( רמז חינמי: הראשונים מכוונים להבאה הדרגתית של התלמידים ללימודים בכיתות בעברית לכל דבר, והן בעלות אופי של לימוד שפה )
על מנת להתאים למיעוטים דוברי שפות זרות היא מגמה חיובית. האינטגרציה שיש או אין היא כבר בעיה אחרת. זה שהמדינה אינה מעוניינת לבצע אינטגרציה בין הערבים ליהודים זה לא סוד. נראה אותך מסכים שהילד שלך ילמד היסטוריה פלשתינאית. ואני לא מדבר על אולפנים - בימי התיכון העליזים (לפני כ 12 שנה) היו כיתות רוסים שכל הזמן דיברו, צחקו אכלו ושתו ברוסית. ייתכן ומצב זה שונה כרגע כי העליה הרוסית הסתיימה, אבל העיקרון זהה. התאמת השפה ללומד. לגבי התוכן, מסכים איתך שיש לאזן את התכנים ולבצע אינטגרציה חינוכית ערבית יהודית בכל מערכת החינוך. אבל את זה יהיה ליהודים קשה לקבל
כאדם מתורבת? כל אמרותיך גזעניות ומלאות סטריאוטיפים ושינאה, ואתה נולדת בארץ המותרבתת שלנו. אתה מקדיש את זמנך להוכיח לנו שהערבים הם ברבריים, שפילם, חסרי אינטליגנציה ופרימיטיבים. אהבתי את ה"מסתבר כי גם אצלם יש הבחנה בין ...." מסתבר!! מדהים! אתה ממש מביא לנו את התורה מסיני. איך לא ידעתי שחברה ערבית מבדילה בין מתורבתים ולא מתורבתים. כנראה שהם באמת ברבריים. אני לוקח אותך ללפני שלושים וארבעים שנה - יחס האשכנזים למזרחיים. יחס האליטות לבהמות, יחס המתורבתים לווזווזים שבאו מהכפרים. בחייאת ראבאק בן אדם - אתה הבדיחה הכי גדולה בפורום ואתה אפילו לא יודע את זה. ואתה עוד קורא לעצמך מתורבת????????????? אתה אוכל רק עם יד ימין? ומדבר רק כשפונים אליך? וקורא לאיש מבוגר "אדוני"? אכן תרבות יש לך. אבל הם, הם חיות ברבריים כי זה בגנים שלהם