תמונות

תמונות

מכיוון שגיליתי את הפורום הזה רק בעקבות פגישתי אתמול עם האפעה במדבר יהודה, אז בהזדמנות זו הנה מספר תמונות ... הראשון, צולם בג'ונגל בתאילנד

gaichuk

New member
יופי של תמונות. בעיקר המרושת!

תמיד נשמח לראות עוד! מה הערכתך לגבי אורכו של המרושת? עד כמה התקרבת אליו ואיך הוא הגיב? מסקרן אותי לשמוע גם על ההתנהגות של הנחש בטבע ולא רק לראות אותו. לפעמים זה יכול לשפוך אור על הנחש הזה כאשר הוא בשבי. לגבי הנחש הראשון אני משער שאכן מדובר על בויגה אם כי לא באותה החלטיות. הוא נשאר במקום או שברח? וכמובן,ברוכה הבאה!

BabaGee

New member
תמונות יפות

אהבתי מאוד את התמונות של המרושת (במיוחד את התקריב) וגם את התמונות של השני (שלא זיהתי). מורנה, אם יש לך עוד תמונות יפייפיות כאלה אז בבקשה ממך: more הנה

naja

New member
../images/Emo45.gif

תבואי לפה כמה שיותר, אפילו פעמיים ביום....
אין כמו לראות תמונות של זוחלים בטבע, במיוחד כאלה שאת מרבית התמונות שלהם ראיתי בטריומים. הנחש השני נראה לי כמו סוג של בוייגה, אבל אני ממש לא סגור על הנושא.

naja

New member
../images/Emo46.gifאני ממש לא טועה.

לראות זוחלים בטבע מותר רק במדינות נאורות ומתקדמות כמו תילאנד. בארצות עולם שלישי לא מפותחות כמו ארץ ישראל, לראות זוחלים בטבע זה עבירה על החוק ולכן אנחנו יכולים רק להסתכל בתמונות, אחרת אנו מסתכנים במפגש עם אנשים מאוד נחמדים שסובלים מחסימה בדרכי השתן, מה שגורם לשתן שלהם להתרכז בעיקר באיזור הראש....... ומפגשים כאלה עשויים להיגמר בדוח"ות, קנסות ואפילו מישפטים......

שובל09

New member
??

אסור לעשות טיולים בשביל להסתכל על זוחלים????? הם ממש הגזימו שם, לא?

naja

New member
הסיפור בקצרה.

יצאנו לצלם קצת עקבות וזוחלים ובכלל בע"ח במדבר. לא היו לנו אתי חפירה, לוכדנים, פינצטות שקים וכו', ה"נשק" היחיד שלנו היה פנס ומצלמה. נסענו לדרום, הסתובבנו שם שעה על איזו דיונה ופתאום הגיע ההוא עם הסתימה בדרכי השתן, תוך שהוא חורץ את כל הדיונה עם הרכב שלו והעיף אותנו משם בגלל שסיפרנו לו שבאנו לצלם. הוא אמר שאם רק היינו מטיילים במקום זה היה בסדר. חשוב לציין שלא לכדנו\החזקנו אף בע"ח. אני סיימתי את הסיפור הזה עם אזהרה בכתב שאומרת שאם אני עושה את זה שוב יזמנו אותי למשפט. עכשיו, השאלה היא מה אני עושה שוב? מטייל בדיונה?, מסתכל על בע"ח?, יוצא מהבית?....... הם משתמשים באיזה מושג ערטילאי-"הפרעה לבע"ח" כדי לעשות כרצונם ולהמנע מהפעלת שיקול דעת.

gaichuk

New member
מה נסגר בסופו של דבר עם הדובר?

קיבלת תשובה לעניין בפורום שמירת טבע?

naja

New member
הוא התעלם באלגנטיות.

אני מחכה שהחגים יעברו ומחר נתחיל להרים טלפונים.

שובל09

New member
...

לאנשים ממש משעמם בחיים... אני חושב שאנחנו צריכים שם כמה אנשים משלנו (מאפייה... :) ), שאולי יצליחו לשנות טיפה דברים....

GUYLI9

New member
אנשים מטמטמים!!!!

אם אני רואה זיקית על עץ אסור לי לראות אותה????? מה אני מפריע לה???

שובל09

New member
בטח..

שאתה יכול לראות... אבל שששש... רק תפזול לכיוון שלה, שלא יראו שאתה מסתכל...

יופי של תמונות!

וNAJA צודק הנחש בתמונה הראשונה הוא בויגה מונגרובים (Boiga dendrophila) נחש תת ארסי מסוכן לבני אדם.

תשובות

לגבי הפיתון המרושת - נתקלתי בו בהפתעה ממרחק קרוב ביותר. הנחש היה תלוי על עץ לצד השביל הצר בו הלכנו. הוא כנראה ירד מלמעלה קצת לפני שהגענו, כי השביל בו הלכנו היה שביל קצר שהוביל לתצפית על הנחל, ובהלוך לא ראינו אותו (ואי אפשר היה לפספס כזה דבר...). הראש שלו היה בערך בגובה הראש שלי. נעצרתי במרחק של כחצי מטר ממנו וצילמתי. הנחש היה די אדיש אלינו. נשארנו איתו די הרבה זמן ואחרי חצי שעה בערך הוא עבר לעץ השני והתחיל לעלות כמו שרואים בתמונה. הערכת אורך - כארבעה מטרים. קשה היה להעריך כי הוא היה מפותל מסביב לעץ. לגבי הנחש השני, הוא היה על ענף מאוד גבוה, די רחוק ולא התייחס אלינו. ותודה על קבלת הפנים החמה... אני אחפש עוד כמה נחשים וזוחלים שיש לי לשתף איתכם.

למעלה