תמונות מתאילנד

• פותח הנושא roli
  • פורסם בתאריך

roli

New member
תמונות מתאילנד

חזרתי לא מזמן מטיול בתאילנד עם כמה רשמים מהיחס התאילנדי לעצים ולעיצוב שלהם. הדבר הראשון היפה שאפשר לראות שם הוא הכבוד שיש לתאים לעצים. אני חושב שכמעט בכל בית עסק שם, גם אם זו חנות מכולת או מוסך יש כמה עציצים שכל יום מקבלים טיפול מסור. הצמחייה ברחוב מעוצבת תמיד בצורה מוקפדת ובמקדשים השונים אפשר לראות עבודות עיצוב נהדרות ומלאות דימיון. אני לא יודע האם השיטות התאילנדיות נחשבות לבונסאי או לא כי מבחינה עיצובית אין ניסיון להשיג מראה "כמו בטבע" או שאיפה לאחד מסגנונות העיצוב הקלאסים של בונסאי. עם זאת, ברור שהטכניקות הן אותן טכניקות והמגדלים התאילנדים מוכשרים מאוד. כחובב בונסאי היה לטיול ערך מוסף בעיני ותעיד על זה אישתי שמתלוננת שיש יותר תמונות של עצים מאשר תמונות שלה...

minigan

New member
TOPIARY

תמונות יפות. אמנות עיצוב צורות מצמחים נקראת TOPIARY טופיארי באירופה הצורות בדרך כלל יותר גיאומטריות סימטריות מוגדרות ובמזרח העיצוב יותר חופשי אמנותי בסגנון והשראת הבונסאי. ספר מצויין בנושא: CREATING TOPIARY GERALDINE LACEY GARDEN ART PRESS LTD הוצאה ראשונה 1987

minigan

New member
למה הכוונה?

מה שרואים בתמונה נראה כמו הברכת אוויר, טכניקה המשמשת להשרשת צמחים קשי-השרשה. אבל... לדעתי אלה צמחים אפיפיטים שהוצמדו לגזע כקישוט. האם יש לך מידע נוסף?

הופס, סליחה, התבלבל לי מהתערוכה

של עצי הבונסאי בעין ורד. ההשוואה היתה לצמח שבתמונה. (יחי ההבדל הקטן). אני הדיוטה בגינון. אודה על כל השכלה בנושא. מיכל.

סן תאי

New member
צימחי אוויר

מה שצילמת התערוכה אלו הם צימחי אוויר, הצילום מתאילנד באמת נראה כתוספת קישוטית של צמחים שהוצמדו לעץ.

סן תאי

New member
צמחי אוויר

אלו הם צמחים שיכולים לגדול בכל מקום ועל כל דבר ובתנאי שיש להם אור (לא שמש ישירה)ולחות, השורשים שלהם בניגוד לצמחים אחרים לא משמשים לקליטת מזון ומים אלא לאחיזה בלבד ולכן אסור לשתול אותם באדמה. את צרכיהם הם מספקים על איסוף של מזון ולחות מהאבק והאוויר באמצעות תאים מיוחדים שקיימים על עליהם.

minigan

New member
אפיפיטים-ציטוט מאתר wikipedia

מלבד מטפסים אפשר למצוא על העצים מינים רבים של אפיפיטים. אלה הם צמחים "התופסים טרמפ" על צמח אחר כדי לגדול עליו ומבלי להיות טפילים. האפיפיטים יוצרים תנאים ייחודיים למגוון רב של בעלי חיים, ולכן השפעתם ביער הגשם הטרופי גדולה למדי. הצמח הנושא אותם משמש מעין מצע לאפיפיט, אשר שורשיו כלל אינם נתונים בקרקע. האפיפיטים קולטים את המים ומינרלי המזון המומסים בהם והחיוניים לגידולם מהאוויר הלח. יש הטוענים שנוכחותם מועילה לעץ היות שהם מקטינים את הלחות סביבם ובכך פוגעים בעקיפין בפטריות המזיקות. האפיפיט מעדיף להתיישב בהסתעפויות של ענפים, שם מצטברים מים וחומרים אורגניים הדרושים למחייתו. השגת האור מפצה על הריחוק מן הקרקע ועל הקושי היחסי בהשגת נוזלים. האפיפיטים קולטים מים במהירות ויש המסוגלים לאגור אותם. שורשיהם נועדו בעיקר לאחיזה בענף ולחלקם יש צורה של שושנת עלים גדולה, שבתוכה מצטברים מי גשמים, כך שהצמח קולט את המים מבסיס העלים. ישנם אפיפיטים ממשפחת הברומיליים, שקיבולת המים של שושנת העלים שלהם מגיעה לחמישה ליטרים. שושנת עלים לוכדת פסולת צמחית ויוצרת ערימת דשן לחה במרכז הצמח

למעלה