תמונות מרגשות

תמונות מרגשות

בידיעון השבועי של ה JEWISHGEN מופיעה ידיעה על אתר ובו תמונות מהעיירה DABROWA GORNICZA (דברובה גורניצה) שבגליציה. מצאתי שם בני דודים של סבתי, הדסה יוסט צוקרמן, ואת בני זוגם. מעולם אבי ודודתי לא ראו אותם מעבר לעובדה שלא הכירו אותם. אין מילים, האנשים שבתוכנה "לבשו" פנים, ועל דימיון... עוד לא דברנו. הנה הקישור http://www.jewishgen.org/Yizkor/Dabrowa/Dab800.html ולמי שהעניין חשוב לו, הנאה צרופה לצד עצב בלתי נגמר. לאה

חוה3

Member
מרגש מאוד!

נהדר שאת יכולה לראות את קרובי משפחתך בתמונות ולא רק לדמיין. העיירה ממש מתועדת שם בתמונות , מדהים! הלוואי שכך היה בעיירת סבי (FARAUENKIRCHEN), שם לא נותר כלום חוץ מתמונה קטנה של בית הכנסת. מתנה נפלאה להראות לאביך ודודתך

שרי סילבר

Active member
מרגש למצוא פנים לפתע ואגב, לאה, למה הכוונה בידיעון השבועי של הג'ואישג'ן?

יש לך מילה ממש מדוייקת

לdigest? אני מקבלת בדוא"ל פעמיים בשבוע את ה Jewish Gen Digest וגם את של גליציה, אוקראינה ואזור קולומיאה - בוריסלאב. יש עוד מאזורים אחרים, שלא ממחקרי ולכן לא נרשמתי אליהם. גם מקבלת את זה של הספרדים. אבל אין להשוות לקודמים. פשוט כי אין להם ארכיונים שחלק מהמסמכים עברו אינדקוס כמו אלו של חלק ממזרח אירופה. אני מניחה שאת יודעת על מה אני מדברת. לאה

wow1

New member
ומה עם עדכוני שאר חמשת ימי השבוע?

הדיג'סט - עדכון יומי, 364 יום בשנה. איל.

והנה הצעתי לתרגום ה - Digest

בקבוצת הדיון (הכללית) של הגן היהודי, שולח כל אחד הודעה אל שאר חברי הקבוצה. לעתים זו בקשה, לעתים שאלה, לעתים הצעת עזרה או דיווח חדשותי. ניתן לראות זאת, בכל מקרה, כמעין גְּלוּיה ותה הוא מפיץ. כל הדיונים עוסקים, כמובן (ישירות או בעקיפין), באבותינו אשר חיו אי-שם בגּלוּיוֹת. ה - Digest הוא אחד מן המצבים האפשריים לקבלת ההודעות, בצורה של אוסף/מקבץ של כל ההודעות מאותו היום. אם כך, ה - Digest הוא קִיבוץ גְּלוּיוֹת... להזכירכם, ה - SIG תורגם על ידי חג"י ל: קד"מ - קבוצת דיון מיוחד. אני מעדיף להתייחס לר"ת אלו כאל: קבוצת דיון ממוקד. כך, ניתן לדבר, למשל, על הודעה שהופיעה בקיבוץ הגְּלויות של קד"מ אוקראינה (ג"ג, 4.12.05)... הצעות לתרגומים חלופיים ל - SIG ולקבוצת הדיון הכללית של הגן היהודי יתקבלו בברכה. ארנון

שרי סילבר

Active member
הדיג'סט של ג'ואישג'ן גם אני מקבלת אותו, אבל הוא על בסיס יומי, ולא פעמיים בשבוע. לכן נראה לי מוזר.

עמי60

New member
"הנאה צרופה לצד עצב בלתי נגמר"

מדי פעם אני מנסה לדמיין כיצד הייתה נראית מדינת ישראל אם ה 6 מליון שנטבחו היו חיים פה .ללא ספק היינו יכולים להיות מעצמה טכנולוגית , מדעית , ותרבותית .

אין ספק שהעידית נמחקה לנו

לצד העצב והכאב המשפחתי, ככלל - האובדן הוא עצום. בכל תחומי החיים. חבל, חבל, חבל. לאה

למעלה