תמונות מראשון

אז תרשה לי לנסות...

היה באמת אחלה יום!!! פאן פליי בגודל של 150CC, באמת שלא יצא לי להטיס טיסן כזה מהנה וממושמע!!

חשוב לציין שהבעלים ה"משוגע" של הטיסן הזה...

מחזיק בבית עוד בננה בגודל של 100CC, ועכשיו הוא משגע אותי - ליאור בוא נקנה סילוני!!!

כמה קל לעשות איתו טורק רול....

פשוט להעמיד שניונת ב 90 והבלרינה מתחילה להסתובב :)

guys234

New member
שאלה...??!!!??

אני מניח שהסרווים על הכנפיים , הם סרווים חזקים ואיכותיים, מעריך בסביבות 20-25 ק"ג. ואני יודע שזה טיסן ענק (אם אני לא טועה 3 ומשהו מטר מוטת כנף), אבל , לא יספיקו 2 סרווים חזקים על כל מאזנת? 3 נראה לי ממש הרבה, אלא אם כן שמים 3 פחות חזקים... במיוחד שב-50 CC שלי יש אחד ממש חזק שעושה את העבודה...

בטיסני 40% ומעלה

למרות שעל הנייר 2 סרבואים של 30 קילו הם די והותר.. מקובל לשים 3. אובר פאוור של סרבואים זה אף פעם לא בעיה.

הכללה ממש לא נכונה...

אני מכיר מס' 100% סקיילים שהם עם שני סרוואים ואף אפילו עם סרוו אחד בלבד!
הכול תלוי בעוצמת מנוע הסרוו והחומר ממנו עשוי הגיר שלו, עוד פרמטר חשוב מאוד לנוסחא זה חלוקת עומס על משטח ההיגוי, ולא אחת - במיוחד בטיסנים, במיוחד ב 3D (עקב טווח תנועה גדול מאוד ומבנה גוף "חסכוני" במשקל וחלש יחסית) ובמיוחד באלו שלא עשויים מחומרים מרוכבים, נק' הכשל תהיה דווקא במשטח ההיגוי ו/או החיבור אליו משמע הורן/לינק/זרוע הסרוו ולאו דווקא הסרוו עצמו. וע"כ בטיסנים מסוג זה רצוי לחלק עומס (יותר נכון לפזר עומס) לאורך כל משטח ההיגוי ולהוריד מכל רכיב עומס יחסי. מסכים עם זהבי שכח עודף בסרוואים ממש לא בעיה, רק צריך לקחת בחשבון את תצרוכת הזרם הגבוהה ולערך בהתאם (חיווט HD כולל הכול, מסנני RF ו/או POWERBOX) וכמו כן את המשקל העודף (לרוב זה זניח אל מול משקל הטיסן). בטיסן של אלון שאני מטיס בתמונה משטח ההיגוי (מאזנת) הינו מבלזה עם שטח מכובד מאוד כמו שאתה רואה, וטווח של +/- 45 מע' בטווח תנועה גבוהה כך שתסכים איתי שבמקרה זה חלוקת עומס מעין זו היא חיונית. מקווה שעזרתי, ליאור

ram_z

New member
האם זו הסיבה היחידה?

מסכים איתך ועם ל יא ו ר ב... סיבה של "די והותר" נראית לי הגיונית אבל חסרה משהו

רמבו עלייך לא הייתי מאמין... ../images/Emo163.gif

שסיבה של די והותר תספק אותך ברמת ה"הגיוניות"...

ram_z

New member
חחח...

עזוב שטויות... אני עוד מחכה לטלפון שלך... (המתנה שלך לרגל החצי מ50 כבר ארוזה ומזומנה
)

ותמונה של ה"משוגע" - אלון פרידמן.

שירבו משוגעים כמוהו! אחלה איש ואחלה חבר! (עוד מעט חתונה - מה יהיה על הטיסנים....
)

דין גת

New member
מוכר לי הטיסן הקנטיצי'ק הזה!

מוכר לי הטיסן הקטן הזה!!! אלון אני שמח שהיתחברת אליו באמת כל הכבד על הביצועים תמשיך כך ותגיע רחוק ורק בישבילי טובה אחת שמור עליו!! באמת טיסן מיוחד איש! תמשיך כך... דין גת...

מוכר מה מוכר...

איך לא ? על כל ס"מ במטוס המדהים הזה עבדנו בקפידה במרתף !! אלון ידידי, שרק תהנה ממנו - כמו שהבטחתי לך מהרגע הראשון, זה טיסן מדהים, מי כמוני וכמו דין יודעים זאת.
עלה והצלח !

באמת שהיה יום כייפי!!

מחר נטיס את ה"בננה" (בהמנה) השנייה
* טמיר אם אתה רוצה שלי לי חזרה את התמונות אני אנסה להעלות אותן, מצטער אבל מחקתי אותן מאצלי בטעות כששלחתי לך...

למעלה