תמונות מהאוסף

11moti

New member
תמונות מהאוסף

אצרף להלן מספר תמונות שיציגו סוגי סכינים שונים שבאוסף שלי ההכינים שבתמונה הינם סכינים צבאיות

11moti

New member
עוד תמונה

הסכינים שהיו בתמונה הקודמת,נקראים בעברית-כידון ובאנגלית ביונט.והם מיועדות להתקנה על רובים. בתמונה הזאת חלק הם ביונטים וחלק סכינים צבאיות אחרות.הנקראיפ פייטינג .כלומר סכיני לחימה.

11moti

New member
ועוד אחת

תחום אחר הינו-חרבות אתניות ממקומות שונים בעולם.המזרח התיכון.והמזרח הרחוק(במקרה זה)

11moti

New member
ועוד תמונה

בתמונה תחום אחר- סכיני צייד ופגיונים

11moti

New member
ולסיום

אגב -בתמונה הקודמת הסכין בצד שמאל למעלה עשויה מעצם(מאינדונזיה) ובתמונה הזאת יצירת אומנות הצרובה על הלהב(ניתן לראות אייל ביער)

11moti

New member
ולסיכום

מצאתי עוד תמונה של תחום שונה:- משטות, שהינם סכינים גדולות המשמשות לעבודות שונות-בד"כ באיזורים מיוערים /ג'ונגלים-לפילוס דרך בסבך,ולבירוא חלקות יער. באפריקה המקומיים מיומנים כל כך שהם מגלפים איתם פסלים עדינים ביותר.(יש גם כאן פן צבאי של משטות לשימוש צבאי )

galcool

New member
וואוו, כל הכבוד ../images/Emo45.gif

סוף סוף אני מרגיש שהפורום מתחיל להיחשף באמת לתחומי איסוף נושפים, חוץ מבולים, מטבעות ושטרות. זה התחיל מהחידה של רחלה על הסביבונים, ועכשיו מוטי מפרסם כאן את האוסף שלו. לדעתי, אנחנו כל הזמן רק משתפרים. כל הכבוד לכולם! (ואולי גם רחלה למשל או אספנים אחרים יפרסמו תמונות של האוספים שלהם?) galboy

rachelea

New member
מתי אציג את הסביבונים

מצלמה דיגיטלית-יש, סורק-יש. אופן הפעלתם וחיבורם למחשב - לא ידוע. לכן עוד אין תמונות באתר.

powo

New member
סביבון

תמונה של הסביבון שלא החלטתי לגביו.

powo

New member
סכינים

אהלן מוטי קראת כבר את האיי-מל שלי .זה הביונט שלי .

itzm

New member
wow

יש אפשרות לקבל הסבר על כל כידון ???? (לאיזה נשק הוא מיתחבר) קניתי בזמנו כידון של M-16 כשהיתי בצבא אבל לא הישתמשתי בו :( וכמעט שקניתי גם של AK-47 אבל בסוף המוכר היתחרט :((

astrok

New member
כל הכבוד!

אכן אוסף מרשים! בהצלחה בהמשך, תמיר.

rachelea

New member
כיצד מוצגים הסכינים?

האם סכינך מאוחסנים בארון? או שמא הינך מציגם על קירות הבית? וכיצד אתה שומר עליהם מפני קורוזיה? באמת אוסף מרשים.

והכי חשוב - איך שומרים

שאף אחד (בני משפחה, פורץ חלילה) לא יעשה בהם שימוש אסור?

11moti

New member
הסברים

תודה לכולם על התגובות. בהמשך אוסיף עוד מס תמונות שייש לי. וכן הסבר על הביונטים. אגב יש שם כמה מהשנים 1886/7 והסביבה. הסכינים תלויות על לוח עץ מצופה בבד ללבד.(בצפיפות די גדולה כי צריך להוסיף עוד לוח/ות-דבר שדורש התארגנות ומנהלות ויבוצע פעם.. מה גם שהאוסף די דינמי וגדל) והתמונות נעשו ללא נדנים/נרתיקים שיהיה יותר ברור לזהוי. ולגבי הבטיחות- מאחר והילדים גדלו לתוך זה (היום הם גדולים)מעולםלא היתה בעיה. ולשאלת אש"נ (אבא של נועם) מה עם גנבים-אז זה כמו בסרט שודדי התיבה האבודה(כשמי שהוא איים ונופף עם שוט מטווח גדול הוא הוציא אקדח ומרחוק ...(סתאאאם)

למעלה