תמונות מאיסלנד

maz

New member
וואו, איזה מקום! יופי של תמונות../images/Emo45.gif

ולגבי הלגונה הזו - כמה חמים המים וכמה קר בחוץ? רק המחשבה של לצאת מהמים אל הקור בחוץ היה מרתיע אותי מלהכנס. מצד שני, ההרגשה המופלאה של הדם שמתחיל לזרום באיברים הקפואים...
 

sela v

New member
אפשר לקפוץ למים

מקור של בערך 0 מעלות הישר לבריכה, אבל אפשר גם להכנס מהמלתחות בבנין המחומם הישר אל המים החמים. טמפרטורת המים היא בין 37-40 מעלות.
 

natyh

New member
איזה יופי

כל הכבוד סלע : יופי של טיול ויופי של תמונות , שכנעת אותי שלא צריך להרחיק עד דרום אמריקה בשביל קרחונים וגייזרים . אך ארחיק עד שם שוב מסיבות אחרות . נתי
 

Yo-man

New member
סלע - שיחקת אותה

גם בעצם הטיול, גם בתמונות שיצאו משו-משו וגם בזה שהוצאת לי את המיץ עם כל זה. ועכשיו לשאלות: באמצע התמונה ה-1 של הזוהר הצפוני יש טבעות דקות כמו של גלים הנוצרים מזריקת אבן קטנה למים שקטים. מה זה ? אפקט של המצלמה, ככה זה בטבע או שזו פשלה כלשהי ? ההרים הדרמאטיים שמצולמים מאחורי הג'יפ - כמה הם נפוצים שם. יש שם בכלל גם הרים פחות סלעיים (איפה שאתה היית) או שכולם נראים כמו סלעים שפרצו מהאדמה בתחרות מי מגיע הכי גבוה ? המפל שצילמת, קודם כל - כל הכבוד להקפדה להכניס אנשים לתמונה לצורכי פרופרציה. אתה יודע מה גובהו ? הקרחון - מה אורכו ? קצב ההתקדמות שלו ? האם הוא נסוג בשנים האחרונות ? אני משער שאם אני מעשה חיפוש מאוד קפדני ברשת אני אוכ למצוא חלק מהתשובות, אבל אני גם רוצה לשמוע את החוויות שלך מכל העניין, גם נראה, אולי תתפתה להציג תמונות נוספות, גם כדי שאחרים יחכימו וגם אין לי יותר מידי כח להתחיל כזה חיפוש... ולא כתבת אם נהנית שם. איך היה עם הקור ? האוכל ? תנאי המחיה ? הנהיגה ? המחירים ? איך נוכל לתכנן קפיצה קטנה לאיסלנד בלי כל אלה ? תודה על המאמץ
 

רזמטז

New member
סלע סחתיין על התמונות ודרך אגב

איך האיסלנדים כעם קרים חמים או פושרים בלגונה?
 

lady_anne

New member
עכשיו אני עוד יותר מקנאה מאשר

קודם. תמונות נפלאות, סלע. כל הכבוד.
 

sela v

New member
יקר

בקיץ אפשר לישון בקמפינג, אבל בחורף לפי מה שאני יודע הכל סגור, אבל מחירי המלונות יותר זולים. הכי יקר זה סיורים מאורגנים. טיול לקרחונים בג'יפ לחצי יום עלה לי כ-100 דולר. אוכל גם לא זול, אם קונים בסופר יותר זול ממסעדה, אבל עדיין יקר. מחוץ לרקיאויק לא מצאתי אוכל טעים, אולי בגלל שאין כמעט מסעדות בכפרים הקטנים. ברקיאויק מצאתי גסט האוס (לא במרכז), אבל אין בעיה ב-10 דקות באוטובוס להגיע למרכז ב-20 דולר (2000 קרונה) ללילה לאדם בחדר זוגי כולל ארוחת בוקר. יש גם את לינת השק"ש, אבל בגלל שלא היה לי שק"ש נאלצתי לישון במקומות שיותר יקרים, לינת שק"ש הרבה יותר זולה. בחורף רוב האכסניות סגורות, והמחיר באכסניה לא היה הרבה יותר זול ממה ששילמתי. עוד מחירים בקרוב, כשאכתוב מאמר על הטיול.
 
התמונות באמת עושות חשק לטוס...

אבל המחיר... מקרקע אותי די מהר...
מחקה לקיץ למשהו רחוק וזול או סולידי וקרוב
אבל לא למחוזות היקרים ביבשת
 

sela v

New member
אין הרבה איסלנדים

אלה שפגשתי לא היו חמים במיוחד, אבל עדיין היו לי כמה שיחות (לא מאד ארוכות) עם איסלנדים. מה שכן האיסלנדים מאד פיירים. גם הם בניגוד למשל לאנגלים הם לא קשים, ושביקשתי להחזיר את האוטו השכור 3 שעות לאחר המועד הנדרש, לא עשו לי עם זה שום בעיה.
 

sela v

New member
../images/Emo51.gif

אני גם שאלתי את עצמי את אותה השאלה לגבי הטבעות, חשבתי אולי שזה טביעת אצבע, אבל זה באמת ממש דומיננטי בתמונה, ובדקתי שזה מופיעה בתמונות משני לילות, ובתמונות היום אין טבעות. התמונה היא חשיפה מאד ארוכה של כחצי דקה, ולכן שמתי את זה על BULB. אין לי חצובה, ויכול להיות שזה קרה מהתזוזה בשמים, האורות זזים כל הזמן. גם בשביל חשיפה כה ארוכה במצלמה שלי צריך כבל די יקר, והוא מוסיף מ-8 שניות לדקה ככה שאין לי את הכבל הזה. אולי אני צריך לשאול בפורום צילום אולי למישהו שם יש רעיון איך נוצרו הגלים. ההר הכי גבוה באיסלנד הוא כ-2000 מטר, וההרים הדרמטים בתמונה הם כנראה בגובה של כ-1000 מטר. אני אנסה לבדוק בשבילך, ויש כל מיני צורות של הרים, אבל ראיתי רק חלק מהאי, ככה שאני לא מומחה בכל צורות הנוף. לגבי הקרחון לא חשבתי על השאלות ששאלת לפני, ככה שאין לי את התשובה, לגבי העובי, קראתי שבשיא זה כמה מאות מטרים, אולי אפילו 1000 מטר. בקרחון הוא בעמקים בין ההרים, ואני לא חושב שהוא זז בגלל זה, והוא קטן בקיץ וגדל בחורף, אבל אני לא יודע לתת מספרים. איסלנד לא מאד קרה, והמדריך באחד הסיורים, אמר שהכי קר שהוא חווה היה 24- מעלות בהרים, שאפילו מי שמבלה חורף במוסקבה, אני מאמין חווה את זה. פשוט איסלנד מקבלת את זרם הגולף כמו האיים הבריטים ככה שלא מאד קר שם. לגבי שאר השאלות שלך אני אכתוב בקרוב יותר על הטיול באיסלנד.
 
למעלה