תמונות לבחירה

3בנות

New member
תמונות לבחירה

שלום רב אני לפני בניה בית. בית קרקע, קומה 1. סימנו את הסירטוט, עכשיו צריך להחליט על חוץ הבית. הייתי מעוניינת להסתכל על תמונות ולקבל רעיונות מאד קשה למצוא באינטרנט תמונות של בית עם קומה אחת, ללא גג רעפים למישהו יש רעיונות? תודה ויום טוב.

פיטנגו4

New member
לא הבנתי

מה זה "סימנו את השרטוט" אם האדריכל סיים את התכנון, אז יש גם חזיתות לבית זה חלק בלתי נפרד. אם אתם מתכננים לבד, אז זה בדיוק הזמן לפנות לאדריכל... אי אפשר לתכנן בית לפי תמונות...

צימעס

New member
אבל אפשר לומר לאדריכל "התמונה הזו יפה בעיני"

כלומר - זה בהחלט הזמן לפנות לאדריכל, אבל זה לא סותר לשטוף עיניים בתמונות/שכונות מגורים/אתרי בניה.

calya

New member
לא הבנתי מה זה "סיימנו את השירטוט"

אם עשיתם שירטוט לבד - אני לא ממליצה על זה. לדעתי אדריכל, שזו העבודה שלו, יכול לשרטט ולתכנן בית הרבה יותר טוב מכל אחד כי הוא לומד איך לחסוך בשטחים מבוזבזים, איך להצמיד יופי לפונקציונליות ואיך לחשוב גם על החזית תוך שהוא משרטט את הפנים. כשהולכים לאדריכל לא כדאי לבוא עם שירטוט כדי לא להגביל אותו ואת הדמיון שלו לייצר עבורכם מה שאתם צריכים. אני ממליצה לבוא עם פרוגרמה. לא עם שירטוט (מקשרת לך את הפרוגרמה שלי... זה הבלוג שלי רק שכחתי את הסיסמא אז אני לא יכולה להמשיך למלא, חבל...). עם זאת בהחלט יש מקום למצוא תמונות שאתם אוהבים ברשת - הן של פנים והן של חוץ ולהדפיס ולהגיד לאדריכל "זה הסגנון שלנו". אני למעשה עשיתי "קלסר" קטן שהכיל ככה: 1. פרוגרמה 2. דף מידע מהרשות לגבי התב"ע 3. שירטוט של המגרש בגדול (הוצאתי תשריט מהועדה המקומית. כזה שמראה את כל המגרשים בבת אחת. כדי לראות מיקום, כיוונים, יחסי אורך ורוחב וכו'). 4. תמונות מודפסוץ (4-5) מרחבי הרשת שהביאו את הסגנון אותו אני אוהבת. לגבי חיפוש תמונות: אני הלכתי לאתר של Archijob תחת הקטגוריה "אדריכלים" ופשוט הסתכלתי אתר-אתר של אדריכלים על בתים שהם מציגים לראווה באתרים שלהם, עד שמצאתי את הסגנון שלי. כל פעם שמרתי תמונות שאני אוהבת. והמלצה לגמרי אישית מטעם לגמרי אישית שלי: שרון נוימן. אני אוהבת כל מה שהאישה הזו עושה (ביקשתי ממנה הצעת מחיר - היא אישה נחמדה ביותר, נעימה, נגישה, מבינה, מקסימה. אבל יקררררה מאד. מה שנקרא "לעשירון העליון"). באתר שלה תסתכלו על "בית בגבעת עדה", "בית במושב בשרון" ו"בית בכפר הס" ותמצאו בדיוק את מה שתיארתם.

brgil11

New member
יש לך תמיד עצות נהדרות. תודה על ההפניה לאתרים

בדיוק מחפש אדריכל/ית

THE UNDER TAKER

New member
אדריכל שלא מבזבז לך שטחים הוא לא אדריכל ../images/Emo3.gif

או שבמקרה הזה הוא מיותר ועדיף להעתיק סקיצה של דירה בקומות .

נושקולה

New member
calya את ממש מקור מידע מציון!!!

כל הקישורים ששלחת כבר נמצאים במועדפים...

THE UNDER TAKER

New member
מי שבא למתכנן עם פרוגרמה בלבד פשוט יאכל אותה

ובגדול , המתכננים למינהם הם רק בעלי מקצוע וככאלה הם עושים מה שנוח להם ולא מה שנוח לקליינט הם לא ישבו אתכם על עשרות סקיצות עד לשלמות . הם בהחלט יכולים לשפר לכם סקיצות שלכם כמו שכל עין נוספת יכולה , אבל התכנון העקרוני צריך להיות של הבונה. כך אני נוהג זה כבר הבית השני ושני הבתים מתאימים לכל הצרכים שלי , אף אחד לא יכול לנחש את כל הרצונות שלי . גם אם הסקיצות נעשות ע"י מתכנן יש לשבת עליהן שעות ארוכות אני לא מדבר על רוב התכניות שהולכות כאן שנראות כמו העתקה של דירה ברב קומות . שההתאמה שלהן ללקוח מצריכה שינוי פעוט כאן או שם .

calya

New member
אז לא נסכים על זה. כי ההבדל בינינו

הוא שאתה חיפשת אדריכל שיעשה מה שאתה רוצה. אני חיפשתי אומנית (ומצאתי) שתתפוס את רוח הדברים ותעשה משהו שיהיה יפה בעיניי, נוח לי, פרקטי לשימוש וייחודי - שלי, שלי ורק שלי. בעיניי אדריכלות זו אומנות ואם אני כבר משלמת כל כך הרבה כסף על משהו - שיהיה מיוחד ושלי. בעינייך זה "שרטט להשכרה". ולגיטימי, לא נסכים.

THE UNDER TAKER

New member
היופי לא שווה חוסר התאמה לצרכים היום יומיים

היופי גם לא קשור כל כך למיקום הפונקציות לקוי הבניה ומיקום החדרים . יופי בבית נקבע ברובו ע"י תאורה, צבעים, ריהוט , אביזרים דקורטיביים , האביזר הכי יפה בבית הוא לא בבית בכלל הוא מחוץ לבית - החצר . למשל היופי של המטבח לא קשור כלל למידות שלו ולנוחיות של התפעול שלו .

3בנות

New member
אני מכירה את הבית - מקרוב :)

אני מכירה את הבית הזה...איזה קטע, מה לך ולהם? הם היו שכנים שלנו - בגן יבנה.....:)גם הבית יפה וגם האנשים הגרים בתוכו מקסימים

למעלה