תמונות יש בשפע

DRZ400Yellow

New member
תמונות יש בשפע

פשוט צריך צלם טוב עם מצלמה טובה... בהזדמנות זאת אני יודע לחברי הטוב אנדרה שקנה אחלה מצלמה ומתרגל את קישוריו במגרש הסופרמוטו. שאלה לfungaz לך היה DR. איך כדאי ואיפה לשפר את הבולמים. האחורי שלי הכי קשה כבר והקדמי כמעט הכי קשה... בבלימות הקדמיים מקבלים מן עיוות שמוציא את האופנוע מהקו.?

royboy1

New member
בולמי DRZ

בולמי הDRZ אינם ברמת מתחריו במגרש. כנראה שקיט חיצוני סטייל "רייס טק" יהיה הפתרון. איזה שנה האופנוע שלך?

royboy1

New member
כמה../images/Emo72.gif../images/Emo72.gif../images/Emo72.gif

ואני כבר לא ממש מאופס
ננסה עוד פעם? בולמי הDRZ אינם ברמת מתחריו במגרש ולכן אין לצפות מהם (במצבם המקורי) ליותר ממה שהם באמת- בולמים נפלאים לאופנוע דו"ש קרבי. כמו שזה נראה בתמונות ובמירוץ האחרון אתה אונס את אמו ואחותו של האופנוע. יש גבול למה שהוא יוכל לתת לך (וזה נראה כאילו אתה צריך הרבההההה). אולי שמן צמיגי יותר בבולמים, ספייסרים, קיט ייעודי וכו'. נסה לבדוק עם שפיצר מה הוא (אבניר) עשה באופנוע שלו. ושוב- ח"ח על הביצועים בתמונות

45degrees

New member
צריך לבצע להם התאמה לסופרמוטו, זה

הכל! עשיתי כבר 2 בולמים כאלה ל KTM שעובדים נפלא. צור עמי קשר במסרים.

fungas

New member
אוהו... התחלת. ברוך הבא

כמו שכתבו מעליי, יש גבול למה שאפשר להוציא מהמתלים של הדרוזי. משום מה, יש לי תחושה שעדיין לא מיצית לחלוטין את המתלים במצבם המקורי. ולא, זה לא כי אתה רוכב כמו כוסית, אלא בגלל שיש יותר לעניין המתלים מאשר קשה ואז יותר קשה. ראשית דבר, ובחינם, תתחיל לשחק עם השיכוכים ולא רק עם עומסי הקפיץ. אח"כ אפשר להתחיל לחשוב על קפיצים חלופיים והידראוליקה משופרת. יש גם את האופציה לקצר אותם ולהתאימם סופית לסופרמוטו. לא נותר לי, אם כבר שאלת, להפנות אותך אל סטאריק ליעוץ ובשאיפה גם לביצוע העבודה. אני אמנם לא הכי אובייקטיבי, אבל יעידו אחרים כמה נעים לרכב על האופנוע שלי וכמה קל להיות עליו מהירים יותר. עוד המלצות תוכל למצוא גם מתחום השטח בפורום השכן אצל אנשים שעברו תחת ידיו. הוא יוכל לעזור לך גם בהכוונה וגם בביצוע ללא דופי, עד הסוף, גם של שינויים קיצוניים מאוד במתלים שלך. אני ב- 720713 0544. נדבר FUNGAS

45degrees

New member
פאנגס - המיתלים שלך מקוצרים?

הקפיצים הם מקוריים או אחרים?

fungas

New member
לא, אבל הדגם סופרמוטו

מגיע קצר יותר ב-20 מ"מ מקדימה לעומת הדגם שלך, אז לא היה צורך. FUNGAS

fungas

New member
והקפיצים מקוריים

כמובן שיש את כל התוכניות בעולם לקצר עוד ולהביא קפיצים ייעודיים, אבל התקציב מוגבל כרגע.

45degrees

New member
הבעיה אינה הקיצור:

הבעיה היא בהתאמה של השיכוכים לקפיצים חזקים יותר. אם לא עושים התאמה של השיכוכים האופנוע יהיה איום ונורא רק עם קפיצים מחוזקים.

45degrees

New member
קצר יותר באורך המזלג הכולל נכון?

אצלי אגב, אורך המזלג ארוך ביותר מ 20 מילימטר מאורך המזלג המקורי לדגם ה LC4: WP הפוך 41 מילימטר. אצלי זה מזלג של אופנוע דאקאר - ולכן הוא ארוך יותר אפילו משל דגמי האנדורו. מאחורה איזה קפיץ יש לך? 60,70 או 80?

enigo

New member
גשר חיזוק

אם אני מבין נכון את מה שאתה אומר, הבעיה שלך היא עיוות של המזלג, ואת זה קשה לפתור (ואני לא אומר "בלתי אפשרי" רק בגלל שאני לא מומחה עולמי למתלים) רק ע"י כיוונונים. יש לך מזלג "רגיל" - קל להתקין עליו גשר חיזוק והאפקט אמור להיות דרמטי.

alophind

New member
חארטה בארטה...

המזלג בקוטר 48מ"מ , הוא מספיק חזק וגשר לא יתרום לו שום דבר.

enigo

New member
בארטה זארטה...

תסתכל טוב על המזלג בזמן בלימה חזקה, תוכל לראות את העיוות גם בעיניים. מוכן להתערב על זה מבלי לראות גרוזי אחד מתחרה מקרוב. למה? גם 50 ו-60 מ"מ, כאשר הם פרושים לאורך חצי מטר של מרחק בין ציר גלגל לראש היגוי יתעוותו, והתופעה שמתאר הבחור - אופנוע שבכניסה לפניה משנה פתאום כיוון - נשמע כמו תיאור קלאסי של מזלג שחוזר למצבו הישר אחרי שהתעוות תחת בלימה חזקה או עומס כבד אחר.

45degrees

New member
אניגו יקר - אם אתה מצליח לגרום

לעיוות של המרזוקי 50 שאצלי בשימוש רגיל - בלי להתרסק או להתקע במשהו אני צנצנת. הדבר היחיד שאי פעם גרם לו להתעוות קלות היה נעילה פראית של הקידמי, מהסוג שבד"כ מתרסקים ממנו באופן פראי מאוד. למעט זה - הוא לא התעוות בחיים, ואפילו לא היה קרוב לכדי עיוות בחיים. העיוות נובע מכמה סיבות - איכות וקוטר הצינורות היא רק אחת מהן. ישנם מזלגות המיועדים לעומסים כבדים מאוד - ואלה אינם מתעוותים כמו מזלגות של אופנועי דו"ש. קח מזלג אוהלינס המיועד לסופרמוטו. נראה אותך גורם לעיוות שלו עקב שימוש רגיל, אגרסיבי ככל שיהיה. קח מזלג של אופנוע ראלי ששוקל 200 קילו לפני ה 60 ליטר דלק, ומתוכנן לתקוף קוליסים ב 170 קמ"ש. נראה אותך גורם לעיוות שלו ברכיבה רגילה עם אופנוע קל וחלש יותר... בקיצור, נכון שקיים עיוות של המתכת לאורך המרחק, השאלה האם עיוות זה הוא משהו שמשפיע על ההיגוי או שמדובר בעיוות אקדמי בלבד שאין לו שום משמעות על הביצועים הדינמיים של האופנוע.

enigo

New member
אתה מעדיף זיתים או מלפפונים חמוצים?

או בעברית - אם אפילו מזלגות של אופנועי סופר-ספורט מתעוותים (ואפשר לפעמים לראות את זה בתמונות) למרות קוטר זהה או גדול מזה שאתה משתמש בו ועל מרחק קצר בהרבה (אני לא צריך להסביר ל-ך את המשמעות של זה, נכון?) אז תהיה בטוח שגם המרזוקי שלך מתעוות. גם המזלג של אופנועי המפעל בדקאר מתעוותים - תסתכל עליהם טוב בקוליסים על החוף בספרד ותראה, או לחלופין תסתכל איך האופנוע נותן מין "פליק" קטן בנחיתה מווילי מהיר במדבר. בדו"ש כמו הדרוזי, למרות מזלג 48 מ"מ, ובטח עם צמיג סופרמוטו שמעמיס הרבה יותר מצמיג שטח, העיוות הזה, לדעתי, הוא משהו משמעותי ומורגש. אבל עזוב תאוריה, איך אתה מסביר רצון של האופנוע לשנות כיוון? לא "לצאת רחב" שיכול לנבוע מאובדן אחיזה בגלל מתלים לא מכוונים, אלא "לשנות כיוון" (וכמובן שקיימת האופציה שהבחור לא תיאר נכון את הבעיה...)

45degrees

New member
שינוי כיוון?

לחץ לא מתאים על הכידון? אחיזה לא מבוקרת של האחורי שנובעת מפעולת מנוע ולא מכיול מיתלים? תנוחת ישיבה בעייתית? ברך שפוגעת בכידון? (לא צחוק - קרה לי כמה פעמים ושינוי הכיוון היה מאוד מורגש
)

enigo

New member
יכול להיות...

בעיקר תזוזת האחורי - אם כי קל מאוד להבדיל בינם. מוזר לי באמת שבשטח, שם העומסים קלים יחסית, יש הרבה התיחסות לפיתול מזלג ודיונים על גשרי חיזוק וכאן, בסופרמוטו יוק...

45degrees

New member
תחשוב למה?

אגב, חבר משותף שלנו סיפר לי שהפעם היחידה שהוא הצליח להרגיש את המזלג ב 250 שלו מתעוות היה כשהוא אימץ את הטיפ של פאסולה להתייחס לכל ירידה כאילו היא מישור, ואז הוא היה צריך לבלום בהיסטריה לפני סיבוב..... בסופרמוטו הכלים שזקוקים נואשות לגשרי חיזוק הם ה XRים עם המזלג מקרוני, ואולי ה DRים. אני חושב שהצינורות והחופשים במזלגות על ה KTM והאופנועים המובילים האחרים: CRF, YZ הם כאלה שהעיוותים בהם אינם הופכים לתופעה בעייתית. עוד סיבה לתחושת השינוי כיוון היא צמיג בלחץ אויר לא תקין או עם שחיקה לא טובה. אם אני לא טועה - השאלה נשאלה על ידי רוכב שיש לו D207 מקדימה, שמצבו די שחוק. אמנם השחיקה היא אחידה למדי ביחס לצמיג, אך הצמיג הנ"ל ידוע שגורם לתחושות מוזרות בפרונט. עם לחץ אויר נמוך מדי הצמיג מתנהג כמו גומיה יותר מאשר כמו צמיג. ואז, בכל פעם שיורד עומס מהצמיג הוא "קופץ" חזרה ולא נשאר "מעוך" כמו שצריך. דבר זה מתבטא בתופעות כמו שינויי כיוון, איבוד אחיזה ועוד מרעין בישין. אני יודע כי היה לי D207, וכמה פעמים ניסיתי לחצי אויר נמוכים במיוחד כדי לקבל אחיזה טובה.

enigo

New member
אני מכחיש!

אין לי חברים, ובטח לא כאלו שמשותפים איתך או רוכבים על 250...
וחשבתי ואני לא מבין למה - העומס אצלכם גדול יותר על המזלג, ואם אני הרגשתי יותר מפעם אחת מזלג הפוך בקוטר 41 מ"מ מתעוות (והקשיחות שלו אמורה להיות דומה לשל מזלג רגיל בקוטר 48 מ"מ) על הכביש עם צמיג 50%, אז אתם, על המסלול ועם צמיג דביק, אמורים להרגיש את זה הרבה יותר.

למעלה