תמונה של כוסית!!!!!!

trasher

New member
תמונה של כוסית!!!!!!

אוקי, תגידו יש לי שאלה. אתם מכירים בקיץ שלפעמים אחרי שנמצאים באור בחוץ מלא זמן רואים כל מיני צורות כאלה שנראות כמו חיידקים צפות מול העיניים? ושמזיזים תעיניים הם צפות לכיוון שהעיניים זזו אליו? בבקשה תגידו שאתם מכירים את זה. קיצר אני מחפש חומר על התופעה הזאת, זה תמיד משגע אותי ותמיד אני אומר שאני אגלה מה זה. עכשיו תפסתי יוזמה אבל אנלא מוצא כלום בגוגל. HELP

ayalon6

New member
מכיר..

לדעתי זה טיפות של זרע (או החומר שיש בענים בשביל שהם לא יתיבשו).. וכשאתה מסתכל על האור אז נוצר אפקט של קשת עם הזרע הזה לפחות נראה לי ככה..

הדרדרית

New member
../images/Emo9.gifשבתי מן הכפור

התופעה מוכרת מאוד. אתה רואה את הצורות המוזרות האלו בגלל שהן שם. זו לא אשליה אופטית ולא חזון נבואי, אלו עצמים זעירים שנמצאים בתוך העין שלך. בלשון העם מכנים אותם "זבובונים". בספרות המדעית הם נקראים "muscae volitantes" (זבובים מרפרפים), ובמידה זו או אחרת הם קיימים אצל כולם - וביתר שאת אצל קצרי-רואי, זקנים וחולי סכרת. בזמן שהיית עובר, כשהעין שלך עדיין היתה בבניה, עבר עורק בתוך הנוזל הזגוגי שבתוך גלגל העין. העורק הזה נקרא (איזו הפתעה) "העורק הזגוגי" ותפקידו להזרים דם לחלקיה השונים של העין המתפתחת. אחרי החודש השלישי להריון העורק הזגוגי מתחיל להתנוון, ובחודש השביעי בערך מפסיק לזרום אליו דם והוא מתפורר. חלקיקים מהעורק הזה נשארים בתוך חלל העין - צפים בנוזל הזגוגי - וחלק מהם לא כל-כך שקופים. לנוזל הזגוגי מרקם של מיקפא. סיבי הקולגן האלו נוטים להתחבר אחד לשני עם השנים וליצור גושים בעלי מרקם שונה. נוכחות של גופים זרים מעודדת את יצירת הגושים האלו. ועוד, ברגע שהנוזל הזגוגי אינו אחיד, יש לו נטיה גבוהה להציק לרשתית - השכבה העדינה של תאים רגישים לאור באחורי העין - ולפורר חלקים ממנה אל תוכו. התוצאה הנצפית היא צורות שמרחפות לך בשדה הראיה. קל לשים אליהן לב בעיקר על רקע אחיד ובהיר, מה שמסביר למה אתה רואה אותן כשאתה מסתכל על השמים כשאין בהם עננים. הצורות האלו רגישות לתנועת העיניים, אתה יכול להזיז את עיניך מצד אל צד ולראות איך הצורות ממשיכות לנוע קצת גם אחרי שהעין עוצרת. סטיגידיז'? מקווה שעזרתי..
חופצ' נעים לכולם! הדר

YaLdoNet 4 EveR

New member
וואו!!! [:

כל יום לומדים משהו חדש. איזה כיף לדעת מה זה הדבר החמקמק המעצבן הזה

למעלה