תמונה שלמה

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך
דמיוני/ת או לא:

קרלוס קסטנדה הרבה להציג עצמו בספריו כאוויל משהו. זאת תמיד היתה נקודה מעניינת. פעם אחת הסביר לו דון חואן מאטוס שהוא איננו מורה ושהוא איננו מחפש תלמידים משום סוג שהוא. המובן מאליו תמיד היה בלתי מובן כלל לקרלוס קסטנדה. נדמה לי שאחת מגדולותיו של קרלוס קסטנדה היא שהוא ייצג בצורה כל-כך יעילה את מצבו של האדם הממוצע, בצורתו הקיצונית, האטומה, החושבת תמיד בקטגוריות נוקשות ונאחזת בהן. זוהי אולי אחת הסיבות לכך שקריאה בספריו של קרלוס קסטנדה עשויה להוות סוג של תרפיה של ממש לרבים מאיתנו. יתכן שחלק מהטעויות שדון חואן מאטוס העיד עליהן שעשה עם קרלוס קסטנדה, היו נעוצות בכך שהוא אכן לא היה מורה ולא ידע כיצד ללמד. יחד עם זאת הוא גם לא ניסה לעשות זאת מעולם, ממש כמו מוריו, חוליאן ואליאס, לפניו. אין ספק שאם היה מנסה להיות מורה של מישהו, היה מצליח בכך מעל ומעבר למשוער.

ינוקא1

New member
בהחלט

אחד הדברים היפים לטעמי בספרים של קרלוס , זה באמת שהוא מציג את עצמו לא מעט פעמים באור מגוחך , ועם הרבה הומור עצמי.

אני חושב שדון חואן היה מורה גדול למרות דבריו. הלוואי על כל אחד מאיתנו מורה כזה.
וגם למורה גדול יש טעויות. גדולתו של אדם איננה "חוסר טעויות" אלא היכולת להכיר בהן.

כנ"ל חוליאן ואליאס לפחות לפי המסופר עליהם ב"כח השקט" היו גדולים מהחיים.

אם הסיפורים שם מומצאים , הרי שהם מצחיקים ומטורפים להדהים.
ואם הם אמיתיים , אני נמלא בהתפעלות על הגדולה של מי שהגה את הרעיונות הללו . . .

מבין אותך

ינוקא1

New member
זה מאוד מעניין

אותי כיצד במשך השנים , ההבנה שלי בספרים הללו מאוד השתנתה.

לפחות עבורי היתה נדרשת המון בשלות והמון זמן עד שאלמד להכיר בערכם.

קראתי לראשונה את אחד הספרים כבר כמדומני לפני 15 שנה , ובזמנו זה לא עשה לי את זה.
בעצם לא היו לי הכלים להבין אותו.

למדתי להכיר ולהעריך את קסטנדה בתהליך איטי וארוך מאוד , ובעיקר בזכות "מעבר המכשפים" של תלמידתו טאישה אבלאר - שאני מחשיב כאחד הספרים שממש שינו את חיי.

וגם לאחר שקראתי אותו זה לקח שנים עד שהייתי מסוגל לקרוא ולהעריך את קסטנדה עצמו.

אני התאהבתי בגיל העשרה וממבט ראשון

זה היה סדק מופלא,
שהחדיר טונות של אור
לבועה האפורה,
שניסו באגרסיביות
לדחוק אותי בתוכה.

את ״מעבר המכשפים״ לא קראתי,
אקח את המלצתך ותודה לך.

Mist2

New member
ובכל זאת

אם אתה לא מצאת, זה לא אומר שהם לא נמצאים.

ינוקא1

New member
זה גם אומר שלא נמצאים

מורה אמיתי ילמד אותך בעיקר לראות את חוסר שלימותך ושלימותו.
לא יתן לך "מפה מליאה" - כי אין כזאת לאף אדם.

מורה אמיתי ילמד אותך לעמוד בענווה נוכח המיסתורין.
ורק זו "המפה המליאה".

Mist2

New member
על כך אני לא מדבר

יש כל מיני מורים, וכל אחד מהם יפעל בצורה אחרת.
אבל הדבר העיקרי יהיה לשמור אותך על המסלול, ולנסות לא לתת לך לסטות לתוך שינה עמוקה בעודך בטוח שאתה מתקדם במסלולך.

Mist2

New member
יכול להיות

הרבה מכך תלוי בתלמיד, לפעמים תלמיד יכול לשהות חיים שלמים בקרבה גדולה של מורה המודע, אבכל זאת לישוווווןןןן…

המורה יעשה את אשר עליו לעשות, והכל כמובן תלוי במטרה שלו.

אם אדם יגיד לנו "זו רק השתקפות, זה רק צל" אז

אנחנו נחשוב שהוא דביל.
או שהוא צודק.

אך רק לעתים נדירות נפיק תועלת כלשהי מדבריו.
שלא תהיה דומה אפילו לתועלת שאליה הוא כיוון.

אדם שרואה יותר מאיתנו, במידה והוא מוכן ללמד אותנו ואנחנו מוכנים ללמוד בעזרתו (לא ממנו, אלא בעזרתו), עשוי לסייע לנו לראות יותר ממה שאנחנו רואים עכשיו.
אך לא בכך שיגיד לנו כך או אחרת.

יותר מדי מגבלות מוטלות על יכולת התקשורת והלמידה שלנו.
אפילו האדם המודע והרואה ביותר בעולם - ואולי בפרט הוא - לא יוכל לגרום לנו לדעת או לראות יותר, בכך שנאמין למשהו שהוא אומר לנו.

למעט מקרים נדירים מאד, שהיו יכולים להתרחש בה-במידה בדרך אחרת.
הנה, ההודעה הזאת שלי לדוגמה, מה טעם בה? מה ערך בה, כל עוד עסוקים רק בהסכמה לדברים הטפשיים הכתובים בה או בחוסר הסכמה אליהם?

במקרה הטוב, תיווצר מכך התעמלות מנטלית מועילה כלשהי.
תקשורת אמיתית יכולה גם היא להיווצר, תיאורטית, אך זה דבר נדיר כל כך...

כל-כך הרבה מושגים ורעיונות מתרוצצים בתוכנו.
ואנחנו פשוט מאמינים להם בלי הנד עפעף ובלי לדעת אפילו שהם שם.

מעניין אם מישהו אי פעם יקרא את ההודעה הזאת.
זאת שאני כתבתי.

neophile

New member
ולא רק רעיונות ומושגים מתרוצצים אצלנו

אלה גם הרגשות ותחושות ודחפים\דמיונות

לדוגמא המשפט הזה שלך - איזה תגובה הוא צריך לעורר ? איזה שהוא רגש בנוגע לכל הרעיונות והמושגים ?

מטרתו להזין התבוננות וחופש ("אי-הזדהות").

הוא יכול כמובן גם לעורר כל רגש שהוא, אך אין זוהי מטרתו המקורית בעת שנכתב, מפני שהרגשות הינם סובייקטיביים יותר, בהתאם למטען האישי ולהזדהות איתו ובכפוף לאופן הקריאה. לדוגמה, באם מישהו קורא "כל-כך הרבה מושגים ורעיונות מתרוצצים בתוכנו" בטון מלא תוכחה, הדבר יתקשר ודאי לאיזושהי שליליות הנמצאת כבר בפנים.

neophile

New member
זה יכול להיות תוככה

זה גם יכול להיות רגש אחר .

בכל אופן אז מה הפואנטה ? לגרום למי שקורא לראות את השליליות שבו ? או את היחס שבין מה שהוא מרגיש לבין מה שהוא חושב ?

כל שורה בפני עצמה, כל מלה בפני עצמה.

וכל הקטע כולו בפני עצמו.
לקרוא מתוך נוכחות יניב תוצאה אחת; לקרוא בלעדיה, יניב מגוון תוצאות אחרות, בלתי צפויות מראש.
לקרוא מתוך נוכחות עמוקה יותר, יניב תוצאה אחרת וכן הלאה.
המבנה הבסיסי נועד להתיישם אחרי קריאת הפוסט הראשי של Mist2, בעת שהרעיון שהובע בו עדיין חי ופעיל.
ולהראות לאדם משהו חשוב ומהותי בתוכו ובתוך אחרים, שיתכן שכבר ראהו בעבר, במידה כזאת או אחרת.
משהו שאחרי שרואים אותו באופן ישיר, מתחילים לפעול אחרת בהקשר ללמידה ולהתפתחות.

למעלה