תמונה לשבת

תמונה לשבת ../images/Emo13.gif

אני מביא תמונה של שני גדולים, של ברוך שפינוזה עם אוריאל אקוסטה. את ברוך שפינוזה אין צורך להציג, את אוריאל אקוסטה תוכלו להכיר כאן. המיוחד בתמונה וזוהי גם הסיבה להבאתה הנה היא האסוציאציה שהתמונה מעוררת: תלמיד חכם שיושב ליד מסכת פתוחה ובחורה על ברכיו. כמובן שאין כאן בחורה אבל האסוציאציה אינה דבר שלמהבכך.

טוב

New member
תקשיב היטב לציטוט הבא

ותגיד לי מה הצלחת להבין: " היסטוריונים אחרים נוטים למקד את הקשר אנוסים-שבתאים סביב המגמות האנטי-נומיסטיות, לעתים ניהיליסטיות, .... לפני שהפכה מתנועת המונים גורפת לתנועה הרטית ואיזוטרית.... הכיוון של השקפה ביקורתית-רציונליסטית, שאותה ניתן לתאר במונחים ובריאניים כ"דה-סקראליזציה" של העולם..." (ואני עוצרת פה לפני שגם אני יתעלף). עד מתי ימשיכו אנשי האקדמיה לכתוב בשפה כל כך גבוהה, עמוסה, מחרידה, משמימה ומתישה. האם באמת מישהו יכול להתרכז לאורך מאמר שלם שכתוב בשפה כזו? זה תמיד מזכיר לי את דמותו של הינשוף בספר פו הדב. למי שלא מכיר, בפו הדב כל דמות מאופיינת בצורה כלשהי, והינשוף הוא הדמות ה"לכאורה" מלומדת, שמתמשת במילים גבוהות מאד, אך משתמשת בהן בלי כל קשר והגיון(ומרבה בהן שגיאות כתיב), וכל זה רק כדי ליצור את תדמיתו המלומדת. ואתה יידישיסט, בתור נציגנו באקדמיה, הלחם את מלחמת ההמונים, ופרסם מאמריך בלשון הראויה לעם. אחרי הכל מאמרים נועדו שיקראו אותם, לא? נ.ב. אז אתה יכול להסביר בקצרה מי זה אוריאל אקוסטה?

../images/Emo124.gifותעל נאקתם לפני יהוה../images/Emo124.gif

זה לא מכבר קניתי ממיטב כספי ספר, אשר שמו הרוסי ניתן להיתרגם כ"אויר עברי-רוסי מיוחד" מאת ולדימיר חזן, מרצה בחוג ללימודים סלאויים באונ´ העברית. הספר (כך כתוב על אחורי הכריכה, שם ניתן עוד להבין משהו) מתמקד באינטראקציה של שתי התרבויות בתחום הספרות. יותר נכון בצללי הצלילים היהודיים בספרות הרוסית... בקיצור. אם חשבתם שהצלחתי להחזיק מעמד עד יותר מחציו של הפרק הראשון (היתה עוד הקדמה, לזכותו ייאמר)- אינכם אלא טועים. אלהים, מה שהוא עושה שם זה הרכבת ויבראטור ענק מ"איזמים" ו"אציות" (שהם הבעיה הקטנה ביותר בכל מערכת הסיבוך המכוונת הזו) ושיגול מוחו של הקורא באמצעותו. תגידו, אם הנושא של הספר הזה מעניין אותי, השפה של הספר הזה מועדפת עליי על אחותה העברית, אם שילמתי עבור הספר הזה מחיר שהולם ספר עברי (כי ספרים ברוסית הם איכותיים הרבה יותר וזולים מאד)- זה מה שמגיע לי? ויבראטור מלומד ענק ומאיים? דיייייייייייייייייייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אחר

New member
היי אתה!../images/Emo124.gif!!!!

מה זאת אומרת "ספרים ברוסית איכותיים יותר"? זה בגלל שהם כתובים ברוסית או בגלל שברוסית מוציאים ספרים שונים, איכותיים יותר? נקוב במטותא בשם של ספר איכותי ברוסית שאין לו תרגום עברי!! [ולא ספרים בעלי גוון מקומי, שזה לא חכמה, ובטח גם בעברית יש כאלו שלא מתורגמים לרוסית]

די לציין

את האנציקלופדיה השלמה למיתולוגיית העולם, הוצאה אקדמית וכו´ שאם היא היתה כתובה עברית או אנגלית היו מוכרים אותה במאות שקלים (אתה חייב לראות את הפוליאנט שהיא), והואיל והיא כתובה רוסית- אמא שלי קנתה אותה בכמה עשרות שקלים.

שפה אקדמית

אנסה להסביר כמה דברים חשובים: 1. יש כמה צורות ביטוי. יש את שפת הדיבור שכולנו רגילים בה, יש שפת הספרות שמדברת ברובד גבוה יותר עם אסוציאציות למקורות ובציטטות מהמקורות הלשוניים הקדומים, יש שפת שירית שהיא הנעלה מכולן - היא מביעה בקיצור נמרץ רעיונות מורכבים בדרכים שונות, ויש שפה אקדמית שמבחינה עד חוט השערה. אין לערב בין הסגנונות השונים. כאשר כותבים שירה מרימים את הרמה ואילו כאשר מתלוצצים מורידים אותה, וכאשר כותבים מאמר אקדמי צריך לכתוב אותה לפי הכללים הנהודים. 2. טיבה של האקדמיה להבדיל בין חלקים שונים של דברים שלכאורה נראים לנו דומים ולכן היא צריכה לכל המילים הזרות שמגדירות תחומים שונים במגדר אקדמי. הגדרה אקדמית היא דבר חזוב מאוד כי רק על ידי כך ניתן לנהל דיון רציני. ניקח לדוגמא משפט כמו: "הוא מדבר לא לעניין", תנסו להסביר במדיוק את המשפט. נסיתם ? מה העניין ומה זה לא לעניין ? האם הוא משקר ? האם הוא מזייף ? האם הוא פשוט לא יודע ? אבל אם אגיד: "הוא מדבר אבסטרקט" אני יכול להגיד בדיוק למה הכוונה (בתנאי שהקורא יודע מה זה אבסטרקט). 3. מכיוון שכאר האקדמיה כותבת באנגלית היא כותבת בטבעיות את הביטוים הלועזיים האלה, אין טעם לתרגם כל מילה לועזית לעברית כי אז זה יהיה הרבה יותר מגוחך. הובנתי ?

למעלה