הרעיון הוא להמחיש את המציאות
אנשים רואים היום בתים ישנים מטים לנפול וחלקם משופצים עם גדר מסביב וישר חושבים על שכונת וילות בנויות אבן ירושלמית, וכשרואים את המודעות לפעילויות חגיגות ומסיבות חושבים על "גן-הפקאן" או "אחוזת-רונית", ואפילו למורה הדרך הטוב ביותר יקשה להכניס את האוירה האמיתית. אני כעת ממש לקראת סיום 120 התמונות לפרק "מבעד לחלון", והשתדלתי שהתמונות גם תהיינה מעניינות בנוסף לעובדה שבכולן אתה מביט מבעד לחלון הרכבת החוצה, ובנוה-אור למשל רואים את גרוטאת האוטובוס משנות השלושים "סופר-וויט" ואני מביא בתוך עיגול צילום של האוטובוס כמו שנראה אז באמת (בצבעי תכלת לבן), כמובן שאי אפשר להכין פרק כזה כמו שבאת הייתי רוצה כי אז היו צריכים להיות בו 500 תמונות. אבל גם כך אני חושב שהתמונות מרהיבות. לגבי תחנת הרכבת בכפר יהושע למרות מה שעשה יריב ובגלל, אני רוצה לצלם מהצד תמונה של כל התחנה ואז אוכל לשחזר בעבודה לא מעטה את התל (תל-אל-שמאם) שמשום מה אף אחד לא תוהה היכן הוא? ואת הכפר הערבי, את דוכני הרוכלים במקום, שוק בעלי החיים, הנוסעים, המשטרה הבריטית, ילדי הכפר שמחפשים את מצית השדות, הקטר הממלא את כל התחנה בעשן ופיח, מנהל התחנה אבו-יוסף ונעליו המצוחצחות, ואיך לא את אבו-יוסף-השמן-בבטן-יש-לו בן הבומבג'י. תמונה כזו תבהיר בעצם לאנשים שבמקום היתה תחנה הומה ביותר, ואולי יבינו למה הכעס הרב על יריב שמיסחר אותה בלי הנד עפעף. למשל הנה תמונה נדירה של רכבת העמק יוצאת מחיפה לכיוון העמק ועוברת מתחת לגשל "של" (היום גשר "פז") בבניינו בשנות השלושים.