שלום משה כמעט כל מי שגולש באינטרנט יודע שניתן לחפש תמונות בגוגל. vsan טורח ביוזמתו לבחור עבורנו תמונה יומית שכל מטרתה לשמח אותנו ולשמור על הפורום "חי" גם בימים שאף אחד לא טורח להשמיע ציוץ. למרות השגותיך בעניין זכויות יוצרים שנדונו בעבר בפורום ולמרות שהתמונה היומית אינה מלווה בתיעוד של הצמח ואפילו לא בשמו - המאמץ ראוי להערכה. אני (בתור אחד שכבר צבר נסיון עשיר ב"דריכה על יבלות" של אחרים
) פונה אליך ולאחרים לגלות קצת יותר אורך רוח... שבוע טוב יוסי
זכויות יוצרים: בתחילת דרכי בחוג חובבי הבונסאי הישראלי הכרתי אדם יקר - מיסד החוג – רפאל שמי ז"ל אחד המשפטים הראשונים שלו הטמונים בלבי היה – "בבונסאי עוסקים אנשים טובים" נדהמתי מאוד, באותה העת בפרום בחו"ל בו אני חבר מספר שנים נידונה בהרחבה אותה השאלה, ואכן כנראה הקרבה לטבע והאומנות מושכת "אנשים טובים". בתחילת דרכי בפורם זה ניסתי להבין כיצד נשמרות בו זכויות היוצרים של בעלי התמנות החל מבעלי הבונסאי וכלה בצלם – ויש דרכים – לפחות לציין את מקור התמונה, ונתקלתי בתגובות שלצערי יש לכנותן ישראלית מאוד (אני יליד הארץ) להלן המובחרות שבהן: "מה הקשר עכשיו לזכויות יוצרים? פירסמתי משהו לא טוב. השתמשתי בשם של מוצר\חברה\מותג\בלה\בלה\בלה שלך או של מישהו?" "כנס לפורום הסקס וגם שם תנסה להתלונן על זכויות יוצרים. למה היהודים לא יודעים לפרגן לעודד לאהוב לעזור מקוה שהגלגל יתהפך לשנה החדשה אז אני מאחל באיחור קל שנת פירגון עזרה הדדית והרבה בריאות שנה טובה" לדעתי אם זו הרמה שאנו נשלים עימה בפרום ואף נסנגר עליה זו תהיה גם רמת הדיונים ויצרת הבונסאי שלו וכ'. תמונה יומית: בעשר דקות אני יכול לכתוב תוכנה לתסריט אשר יעלה באופן אוטומאטי לחלוטין כל יום לפורום " תמונה יומית" וישמור על הפורם "חי" ... VSAN יכול להשקיע באמת מאמץ – לבחור תמונה לחקור את הנושא לפרט אותו - ולציין את מקור התמונה – ואז אפילו נסתפק בתמונה שבועית. לעניות דעתי ומניסיוני הדל ביצרת בונסאי אין מקום לקיצורי דרך ולחיפוף ישראלי. עם כל הכבוד אין כאן כל קשר לאורך רוח אלה חוסר רצון להשלים במקרה הטוב עם חוסר נימוס...
ואני לתומי חשבתי שמיצינו את הסוגייה. אני מנסה לרגע לחשוב איך הייתי מרגיש לו הייתי מוצא צילום של עץ בונסאי שלי שהועתק מגלריות הפורום מוצג סתם כך להנאתם של חברי פורום כל שהוא בחו"ל,מבלי שפנו אליי לבקשת רשות ואפילו אם לא ציינו את שמי או את העובדה שהתמונה נלקחה מפורום הבונסאי הישראלי. ובכנות אני חייב לאמר שהייתי מרגיש סיפוק רב. כפי שציטטת את רפאל שמי ז"ל גם אני מאמין שבבונסאי עוסקים אנשים טובים,אין פה כל כוונת זדון ואפילו לא לקיחת קרדיט. אז אם התמונה של העץ שלי מעלה למישהו חיוך על הפנים בקצה השני של העולם, אין מאושר ממני. אני מוכן להסתכן ולהמר שכך חש כל איש בונסאי. ומאחר וגם הסוגייה המישפטית נבדקה ויש 'הכשר' אז אנא..המסנגרים שימשיכו להביא צילומים או להנות מהם והמקטרגים שפשוט ידלגו לשירשור הבא. שיהיה לכולנו שבוע נפלא.
נראה לי שאתה לא רואה את כל התמונה... מה יקרה למשל אם ישתמשו בחומר שלך לפרסומת למכירת בונסאי (גרוטאות) ב- E-bay? כפי שכבר קרה מספר פעמים (לא לך...) אני חושב שאסור לזלזל בזכות היוצרים כפי שאמרתי ממגדל הבונסאי ועד הצלם לפחות לכבדו בהזכרת המקור (ולאו דוקא מבחינה משפטית). אבל כנראה שמרוב בירבור החטאתי את המטרה - התיחסות לדרך התגובה "המכובדת והעינינית" - אם בגלל דלות המשתתפים בפרום נסבול הכל - כנראה שישאר פורום דל...
לעניות דעתי לא תזיק לאף אחד קצת ענווה וקצת פרופורציות (גם למר כרמי במיוחד לאור ההתלות שלו בציטוטים מאילנות גבוהים ממנו). מר כרמי מזכיר בדבריו פעמים רבות את אותו פורום בחו"ל. גם אני קורא שם לפעמים ונהנה מעושר החומר הרב שניתן למצוא שם. אבל אני חייב לומר שחלק ניכר מהמשתתפים שם נפוחים מחשיבות עצמית, והדיונים הפלספניים שם לפעמים יכולים לשגע פיל. בקיצור לי אישית נחמד לבקר גם בפורום ישראלי, עם חברה ישראלים שלא מתעסקים בפלספנות יתרה אלא בתחביב תמים שלא בא להרע לאף אחד אלא להיפך.
אך ורק משום ענווה אני מצטט מ"אילנות גבוהים". באותו "פורם בחו"ל" יש 3,337 חברים, 7,715 הודעות חדשות, 67,704 תגובות. אכן, קצת ענווה... וכמובן שגם בעינייך ישראליות אינה חוסר נימוס ו"חיפוף".