תמונה = אלף מילים

אלדד-ב

New member
תמונה = אלף מילים

בוקר טוב לכולם, אומרים שתמונה\חוויה ויזואלית שווה אלף מילים. הייתי סקרן לדעת מהם אלף המילים של כל אחד ואחת מכם עבור התמונה הבאה - מה מסמלות המדרגות, לאן הן מובילות, מה המטרה בהליכה דרכם, מה מסמל הים וכו... וכו... באהבה ובחמלה אלדד

דרייה

New member
פירושים לצבעים בעזרת מילים........

בין שמיים למים,בין העולם של למעלה לזה של למטה,בין הרגש (ים)למחשבה (שמיים) יש את שפת הים....שפה?אולי זה החיבור... מדרגות כטיפוס בשלבים מלווים בפרחים,ומעוף הציפורים. הכל פונה למעלה,אפילו האופק אי שם בזוהרה של השמש.. ומה עם הצבעים אלדד? ורוד תכלת צהוב...אילו צבעים של האנתרופוסופים...לכל מי שמכיר את זו התפיסה... אור לכל.

אלדד-ב

New member
מילים מענגות

פשוט להתענג על מילים כל כך פשוטות ויפות... תודה דרייה. ודרך אגב, מה העניין לגבי הצבעים ? אנתרופוסופים ??? סינית ספרותית בשבילי... אולי יש תרגום ?!

דרייה

New member
בבקשה לך אלדד....זה מה ראיתי,זה מה.

כתבתי,את חוש הראיה לתרגם למילים,את התחושות להעביר למילים,עולם מענין יש לנו..... אנתרופוספיה או אה עולם שלם אולי שמעת על רודולף שטיינר?, אולי שמעת על הישוב הרדוף בגליל? שם מיסמים שיטת לימוד אנתרופוסופית למרות שיש בית ספר ללימודי אנתרופוספיה בירושלים. יש ספרים על כך,לא רוצה להגדיר במילה או שתיים מהי האנתרופוספיה..אשמח עם הסקרנות תוביל אותך לחפש ספרים בנושא ,ויש ספר אחד שכולו מתעסק בנושא הצבע....כמה יופי.. אור לך.

סולם יעקב? :cool:

היי אלדד!!! אלף מילים לא ארשום פה. מה שכן נראה לי או שאתה יצרת את הקולג` או האמן שמסתתר מאחורי התמונה. בכל אופן רציתי מאד להתחבר לתמונתך, אך לצערי היא מיצגת בדיוק את ההפוך ממה שאני מחפשת. במבט ראשון הזכירה לי התמונה את ספור יעקב. ``סולם יעקב``. הכל כל כך תמים. גם המלאך שנגלה לעיניו נראה מלאך. אז למה הוא יעקב נלחם בו וניצח אותו? כי המלאך בא בתחפושת. הוא בכלל היה שליחו של הכח השלילי. צד שמאל. יעקב ידע לזהות בין טוב לרע. הוא נלחם במלאך וניצח אותו. מאז שמו נקרא ישראל. תבדקו במקורות. לעניננו מאד רציתי להתחבר לתמונה. הגוונים שלה של הים הרגוע, גלי הים הקטנים שנשברים אל החוף, הירח שזורח מצד ימין בשמים. העננים הוורודים שמראים על סיומה של השקיעה,והמדרגות שמטפסות אל על לשמיים. שלוב מדהים בין צבעי האש למים. אש+ מים= שמיים. הכל מראה על מושלמות יחד עם זאת כשמתבוננים יותר לעומק, מבינים שהסולם אינו סולם יעקב. הוא בכלל נמצא בצד שמאל, זה לא הצד שלנו, הרי אנחנו שואפים להגיע לצד הימני הצד של החסדים ולא הדינים. בקצור זה לא המסלול לשערי גן עדן. רבותיי זו הטעייה. לזה התכוונתי כשקראתי אל כולם, בבקשה לנסות להבדיל בין טוב לרע. האם ראיתם את נקודת המבט שלי לפני שהצגתי אותה? הרבה אור ואהבה לכולכם. והשמרו לכם!!! מיכל

אופוס תיקון ביחס לתמונה :cool:

שלום לכולם!!! מתנצלת ברייש גליי. הניתוח הקודם שלי היה כשראיתי רק את החלק הימני של התמונה. כרגע כמו שאני רואה את התמונה אני מתחברת אליה במאה אחוז. מוצא חן בעיניי שהסולם נמצא במרכז התמונה. צבעי העננים עושים לי אסוציאציה של חיבור בין התובנות שבי לבין היכולות להוציא אותם לפועל. אלו הם צבעי המרפא שלפי עץ החיים על פי הקבלה מתחברים למשה ואהרון. הים מציין עבורי את מקור הידע הבלתי נדלה שיש ביקום ואת הדבר הכי מטהר שקיים ביקום -ים. חוף הים מזכיר לי את חוש המישוש ואת ההתחברות שלי כאדם אל הקרקע אל האדמה. השחפים מזכירים נוסטלגיה עתיקה עם הרבה רומנטיקה. והסולם לשמים כאשר פרחים נמצאים משני צידיו או איזה יופי איזה אושר אילו ריחות. אני שומעת את ציוץ השחפים, אני רואה את הים אני מריחה את מלח הים ואף טועמת אותו ואני מרגישה את הקרקע את חול הים בין אצבעות רגלי. אחלה של ציור. מלא חוכמה מלא חיבור לעולם שלנו מלא אנרגיה. הציור הצליח להוציא ממני כעסים ולחבר אותי במורה מוחלטת אל כל חמשת החושים שלי החיצוניים והפנימיים. האם האושר נמצא הראש הסולם? או אולי זו רק תחילתה של הדרך? היי חברה האם יש לכם סולם כזה שיודע להוריד אותי מן השמיים אל הארץ? כזה סולם חסר לי כרגע? אופס... הלכתי לאיבוווד במרחבים. בנימנ אופטימית ומשועשעת זו אאחל לכולכם המשך יום מוצלח. הרבה אור. מיכל

אלדד-ב

New member
סולם יעקב זה לא מה ש"נראה"...

היי מיכל סולם יעקב זה רק תיאור למשהו הרבה יותר עמוק שמוסבר היטב בספר הזוהר. שום מלחמה , ושום נצחון ... אני חושב שתאהבי את ההסבר המעמיק... אולם, אני בימים אלה אני לא כל כך יכול לכתוב הרבה ולהסביר ... בקרוב מאד אני מקווה שאפרוש בפנייך את הדברים הללו חמלה ואהבה אלדד

למעלה