תמונה = אלף מילים.

S i n i s t e r

New member
מפגשי פורום

הייתי מעוניין לדעת כל כמה זמן יש מפגש, מכיוון שאהיה מעוניין לבוא ולפגוש את כל הקהילה החביבה והפעילה מן הפורום. חוץ מזה, רציתי להגיד שאולי [בבוא היום] ברגע שאקבל את הדומיין שלי, אערוך אתר למען האוסף החמוד שלי :)... לילה טוב, -עמית.

S i n i s t e r

New member
dan the man, תמיר1991

מכיוון שאתם [בערך, שנה שנתיים פחות] בגילי, הייתי מעוניין לדעת איזה סוג דברים אתם אוספים, ואם אתם מתעניינים במטבעות [כל סוג שהוא] ומדליונים [כנ"ל לגבי זה]... אשמח להחליף פרטים, כולל ICQ. -עמית. נ.ב: אני בן 14, מרגיש הכי צעיר פה =\...

S i n i s t e r

New member
תמונה = אלף מילים.

אומרים שתמונה שווה אלף מילים. לדעתי - מטבע או בול [שגם זה תמונה] שווים אף יותר. תמונה היא דבר אינדיבידואלי... מיוחסת לנושא ספציפי מוגדר, בעוד בול או תמונה גם מתייחסים לנושא מסוים, או לדמות... רק שמחקר עליהם ניתן לגלות הרבה יותר. גם מחקר תמונות אפשר... אבל... נו אתם מבינים למה אני מתכוון? מחכה לתגובות. -עמית.

rachelea

New member
הנה דוגמא שתמחיש עד כמה תמונה שווה

ובכך אני פונה לדורון לעזרה. ראיתי באי-ביי בולים שקשה היה לזהות בהם פרטים. ייתכן ואצלך בקטלוג הפרטים ברורים יותר. 1) קוריאה 1996 (צפונית/דרומית, לא ברור לי) - בנושא קריקטורות ילדים. האם ניתן לזהות באיזה משחק משחקים שם או האם יש שם פורפרה? כל פרט נוסף שיש ביכולתך למסור לי, יועיל. 2) תאילנד 2000 קפיל - אינני יודעת הנושא אך על הקפיל נראים ילדים. אני מעוניינת לדעת איזה בולים מופיעים בקפיל והאם ניתן לזהות את סוג המשחק שבכל בול. כמו כן, פרטים כגון מס' קטלוגי וכו'. כאמור, התמונות באי-ביי או שהיו מזעריות או שהיו חלקיות. תמונה מלאה וברורה היתה מאפשרת לי להחליט האם הבולים מתאימים לאוספי אם לאו.

doroni10

New member
אנסה לברר מחר.. אני פשוט עייף מדי..

ואגב, כפי שעשית- עשית טוב- ניצול שירשור (או בקיצור -נצל"ש)- כדאי שאחרים ילמדו גם כן לנצל שישרשורים ולא להתחיל נושא חדש בכל פעם.... דורון,

rachelea

New member
תודה דורוני

הכי מוצא חן בעיני שאתה קורא את אשר לא נכתב. אכן היו כאן רמזים בין השורות....

doroni10

New member
לצערי לא הצלחתי למצא מה יש בבולים..

לגבי קוריאה: אם מדובר בצפון קוריאה, הרי שאין ביכולתי לראות בולים משנת 1996 (ניתן לראות עד 1975). דרום קוריאה לעומת זאת- חיפשתי וחיפשתי- אך לא מצאתי בול שעליו יש ציור כל שהו עם משחקי ילדים (למעט ראש השנה- אך שם לא ראיתי פורפרות..). לגבי הקפיל התאילנדי- לא הצלחתי לזהות בשנת 200 אילו שהם בולים מתאילנד שיש עליהם פורפרות. באופן כללי: א. רצוי לסרוק את הבול או לצלמו ולהציג אותו על מנת שאוכל לראות במה מדובר.. "קצת" קשה לזהות בולים רק על פי שנה... ב. צריך לזכור שאין בקטלוג אפשרות לראות את כל הבולים (אחת הבעיות של Scott), שכן מכל סדרה הם מציגים בול מייצג. דורון,

rachelea

New member
אילו הייתי יכולה לסרוק את הבולים

הייתי מזהה את המופיע עליהם. הבעיה היתה: א. רק רבע מהבול הקוריאני הוצג בשעתו באי-ביי. ובכל זאת באותו קטע היה נדמה לי שיש משהו הרלבנטי לנושאי. ב. צבעי הבולים שבקפיל התאילנדי היו כל כך שקופים שקשה היה לי לזהות במדויק מה מופיע עליהם. בכל אופן תודה דורוני.

doroni10

New member
לפחות היית מקשר אותי למכירה

על מנת שאוכל לראות את הבולים ו/או מעתיקה את מה שיש להעתיק ואז מציגה.. זה היה יכול מאד לעזור.. אבל לא נורא.. בפעם הבאה :) דורון,

doroni10

New member
לפחות היית מקשר אותי למכירה

על מנת שאוכל לראות את הבולים ו/או מעתיקה את מה שיש להעתיק ואז מציגה.. זה היה יכול מאד לעזור.. אבל לא נורא.. בפעם הבאה :) דורון,

S i n i s t e r

New member
ערך היסטורי

מהי לדעתכם ההגדרה הטובה ביותר ל-"ערך היסטורי" המושג המבלבל? -עמית.

באמת מושג מבלבל, וזו דעתי:

כשלמישהו יש איזה פריט, ואין לו שום מושג איך להעריך את ערכו הכספי, או שברור שאין לו ערך כספי אבל בכל זאת מישהו חושב שהפריט חשוב מאוד, מאיזו סיבה אחרת - סנטימנטלית, לצרכי הוראה, הדרכה, הצגה באיזה מקום, משתלב יפה עם התמונות על הקיר או כל סיבה אחרת - אומרים עליו שיש לו "ערך היסטורי". אפשרות אחרת, יותר רצינית: ישנם פריטים שאין להם מחיר, למרות שברור שהםפ יקרים מפז: למשל, מנורת בית המקדש אם באמת היו מוצאים אותה במרתפי הותיקן. הערך הכספי שלה עבור מישהו אחר נמדד אולי לפי הזהב ומשקלו, אבל הערך האמיתי הוא בגלל ההסטוריה של הפריט: העם היהודי יהיה מוכן מן הסתם לשלם כל הון שבעולם כדי לקבלה לחזקתו, בלי שום קשר לערך כספי, אספני או אחר. זה נקרא ערך הסטורי. צריך שלפריט עצמו תהיה איזו הסטוריה כדי שיהיה לו ערך הסטורי. אשמח לשמוע עוד דעות כמובן.

S i n i s t e r

New member
נשמע נכון...

אבל עדיין זה מושג מבלבל... גם להיסטוריה אין-ספור פירושים אשר מיוחסים לכל נושא בנפרד [לדעתי]... אבל בהנחה שאני מחזיק במשהו שעובר במשפחה: ערך סנטימנטלי, היסטורי, או שניהם? -עמית.

coincollector

New member
לא פייר

רק הגיע, וכבר מבקש - ומקבל! - מפגש פורום. אנחנו חיכינו חודשים
עד היום לא היו מפגשים מסודרים של הפורום כולו אם כי חברים שונים נפגשו מפעם לפעם באירועים אחרים שהיו קשורים לנושאי אספנות (בעיקר בכל מני מפגשי בולאים). אולם, במוצאי שבת ה 14 לפברואר יתקיים מפגש הפורום הרשמי הראשון. חפש כמה דפים אחורה שרשור שפתח אריק ("אבא של נועם") עם הנושא "ההודעה שכולם חיכו לה". אני מניח גם שכשיתקרב התאריך יהיו הודעות תזכורת בנושא. רן

תמיר1991

New member
איני מתעניין במטבעות,

אבל קצת במדליונים. יש לי כ- 10, מנחושת, ניקל וארד, אך איני אוסף. בכל זאת אינם להחלפה. בכל אופן, אני אוסף בולי ישראל וחלל. תמיר.

dan the man

New member
רק עכשיו ראיתי

את ההודעה אז אם שאלת אז אני אוסף מטבעות ושטרות נמכל העולם אשמח להחליף איתך

S i n i s t e r

New member
אם יש לך אי סי קיו

אז שלח אותו בפרטי :)... שלי מופיע בכרטיס פרטים... -עמית.

למעלה