תמה שנת הלימודים

גלבועא

New member
תמה שנת הלימודים

כן כן, 20 ביוני בכל שנה מסתיימת לה שנה"ל בכיתות ז - יב' עבורי, בעבר הרחוק זו היתה התקופה שהכי פחות אהבתי, כי נאלצתי להיות בבית עם עוד 3 אחים, אמא נוירוטית ואבא חסר סבלנות. כמובן שמצאתי את מפלטי בקריאה מוגזמת של ספרים,[, לא לא היחתה טלוויזיה כמו שיש היום אי אז]. אני אישית לא סובל את הקיץ, לא באזורים יבשים ולא באזורים לחים. מה אתכם/ן?

אמאעדי33

New member
החופש הגדול

כשהייתי ילדה מאוד אהבתי את החופש הגדול כי ידעתי שאמא שלי שולחת אותי לסבא וסבתא שלי...שם הייתי כמו נסיכה...הם כל כך אהבו אותי, נתנו לי הרגשה של בית חם וזה מה שהיה חסר לי כל השנה... בבית של ההורים שלי זה היה נורא כי הם עבדו מהבוקר עד מאוחר בלילה והייתי כל הזמן לבד (אני בת יחידה). לכן חיכיתי בקוצר רוח לנסוע לסבא וסבתא... כאן בארץ מאוד קשה לי בקיץ בגלל החום המוגזם והלחות המטורפת. לא תמיד קל לעשות תכניות עבור הילדים, במיוחד כשאין אפשרויות (מבחינה כספית). אבל אני מקווה שהילדים שלי נהנים איתי...כי אני מאוד נהנת איתם. אני מאוד קשורה אליהם... בתי הבכורה עולה לכיתה ז' ואני לא יודעת מה היא תעשה כל הקיץ...מקווה שיעבור לה בכיף...

גלבועא

New member
מנסיוננו

מנוי על הברכה, זה לא כל כך יקר. תכנון מדוקדק של פעילויות בית - חוץ. [ למשל בישול, ניקוי הבית, טיפול בבית, עבודות יצירה ] חוץ - הצטרפות לפעילות עירונית [אם יש] שבדר"כ היא חינמית, טיול בתחבורה ציבורית למקומות ידועים. שעות מנוחה קבועות, קריאה בקיצור - הרבה יצירתיות והרבה תכנון מראש.

גלבועא את מזכיר לי מה אני הייתי

עושה עם ילדי. לא זוכרת שהם השתעממו. בשבועיים האחרונים כבר השתעממתי מלהפעיל אותם ואני ספרתי את הימים עד הראשון בספטמבר.

אמאעדי33 אולי שבתך תעשה קייטנה

לאחים הקטנים שלה. את יכולה לעזור לה לתכנן אותה.

m i t a l y

New member
גם אני שונאת את הקיץ

חם, לח ודביק... מבחינת ההורים זה לא היה משנה, לא גרתי איתם, לא בתקופת הלימודים ולא בחופשים. מהבחינה הזו דווקא אהבתי את החופש - בריכה, נסיעות מאורגנות לים ועוד ועוד כייפים שהיו מאורגנים לילדי הנוער בקיבוץ.

pf26

New member
אוהבת אוהבת אוהבת את הקיץ

אולי כי גדלתי בירושלים וקיץ ירושלמי זה משהו אחר. נכון שבשפלה הרבה יותר קשה לשאת את החום והלחות והדביקות. החופש הגדול זכור לי כתקופה קסומה. קצת אצל סבתא-סבא בקיבוץ, קצת אצל סבא וסבתא בעיר אחרת והרבה בספריה בבית-העם (היום זה נקרא "ז'ראר בכר" ולא ידוע לי אם יש שם עדיין ספריה). הייתי משוטטת בין המדפים, יושבת וקוראת ספרים שלמים, לוקחת כמה הביתה וכבר בדרך מסיימת אותם. ובחופשים מהתיכון - רבצנו שעות ב"בריכת ירושלים" במושבה הגרמנית, באותה תקופה שבה חשבו כולם שלהשתזף זה מצוין והיינו מורחות על עצמנו שמן אגוזים כדי להעמיק את הצבע. עוררת בי געגועים עזים. לא בטוחה שכשחייתי את זה נהנתי כ"כ, כמו שאני נהנית מהזכרונות היום.

גלבועא

New member
גם אני מירושלים

אני מקרית יובל [בית מזמיל קראו לאיזור שבו גדלתי אז], כך שהבריכה היתה ברכת קרית יובל, ספרייה ע"ש איזיק טיילור אם כי מכיר את "בריכת ירושלים" ואת בית העם והספריה שם, כמובן.

pf26 כתבת משפט כל כך נכון "לא בטוח

שכשחייתי את זה נהנתי כמו שאני נהנית מהזכרונות היום" ואכן , גם אני מרגישה שאני נהנית יותר מן הזכרונות מאשר המציאות שהיתה בזמנו, כי הזכרון הוא תמציתי, בזכרון בד'כ נשאר רק הטעם הטוב מאוד או הרע מאוד.

alona 9

New member
../images/Emo42.gif אוהבת את הקיץ בתנאי אחד

כשאני בתוך ביתי, עם מזגן מצנן עד..מקפיא 5 דקות לאחר מקלחת,כשלתוך הכורסא אני מתרווחת, כשהתריסים מוגפים והעיניים נעצמות שולחת "ברכה", לשרב שבחוץ.."שלום ולא להתראות" גם אני לא סובלת את הקיץ..

אני לא אהבתי את החופש הגדול

כי אהבתי ללמוד. וממש הצטערתי ששנת הלימודים הסתיימה. בחופש הגדול גם אני נהגתי לקרוא הרבה. גם נסעתי לחברות בערים אחרות. קצת הייתי בים, קצת בבריכה. ובעיקר הייתי סופרת את הימים עד שחזרנו לבית הספר.

למעלה