תמהני

תמהני

רק אותי מטריד שאת הטקסטים של לילה כיום הבנתי מיד, לעומת הטקסטים של האלבומים הקודמים שאותם לקח לי זמן לעכל?

ולמה לא?

הדיסקים הקודמים נתנו חומר למחשבה, הרבה. למעשה יש המון שירים שעד היום אני לא מבין עד הסוף. בלילה כיום... אני פשוט הבנתי הכל מהשנייה הראשונה. הטקסטים שלו באמת פחות עמוקים, או שזה פשוט הרבה הרבה יותר מדבר אלי?

TEENAGER1

New member
זה הקטע שלא מובן לי

אם טקסטים הם לכאורה יותר מובנים, פחות מעורפלים, זה בהכרח הופך אותם לפחות עמוקים? אני לא בעד לקדש את העירפול. לפעמים המילים הכי פשוטות וברורות הן אלו שנוגעות הכי עמוק. ולא שאני חושבת שהטקסטים באלבום כאלה פשוטים וברורים, אבל..

ידעתי שתגידו את זה ../images/Emo4.gif

גם אני אמרתי את זה לעצמי. בכל זאת משהו במאחורה של הראש דופק לי קצת... לא יודע. כשאני שומע את שיר טיול אני לא יכול לעשות דברים אחרים, כי אני עסוק בלנסות לפענח את המילים. זה חסר לי קצת בלילה כיום, אבל יכול להיות שזה רק בגלל שעוד לא סיימתי להכיר את ש"ט. יש משהו בזה שלקשר לדת יש תפקיד בזה. לא חשבתי על זה, תודה לך

Walk Two Moons

New member
ולמה טקסטים פשוטים להבנה

מתפרשים בעיניך כטקסטים לא-עמוקים? בזה הרגע הבזיקה במוחי השורה "גזר כתום מחליק מעדנות בחור הביוב באמבטיה". האם זו בהכרח מטאפורה עמוקה שיש מאחוריה הגות ומחשבה? ממש לא, זה סתם חירטוט. מה שאני מנסה להגיד זה שכמו ששורות שנראות סתומות וסבוכות אינן בהכרח עמוקות או חכמות במיוחד, כך לא כל שורה שכתובה בשפה "פשוטה" להבנה היא בהכרח שטחית. להיפך, לפעמים הגדוּלה היא לדעת להגיד דברים גדולים ועמוקים מני ים בשפה יומיומית, כדברים שקרובים אלינו ולא כאלו שאינם ניתנים להשגה.

WhiteShadows

New member
../images/Emo45.gif מסכימה: טקסט נהיר הוא לאו דווקא שטחי

ובקשר לתהייה, אני חושבת שהתחושה הזו שהכל נורא ברור נובעת גם מהסיבה שהאלבום הזה מתוייג כאלבום שמדבר על הדת ועל אלוהים והמקום שלהם בחיים החדשים של אביתר ונורא קל לקשר את הכל לזה ולהבין מאיפה הטקסטים נובעים. באלבומים הקודמים לא באמת ידענו מה בדיוק עובר על הבחור ולא הבנו מתוך אילו סיטואציות בדיוק הם נכתבו. בגלל זה היה גם יותר קל לקשר את הטקסטים אל עצמך-אתה מפרש בלי ידע קודם. לדעתי כל העניין הוא פשוט לנסות ולנתק את האלבום הזה מהקשר לדת ולראות את הטקסטים מכיוון שונה, להלביש אותו ולפרש אותו כמו שאתה רוצה.

michts

New member
אבל המ גורם לך לחשוב שבאמת הבנת את הטקסטים?

אולי "לילה כיום יאיר" בעצם מסביר למה הגזר הכתום מחליק במורד הביוב?

למעלה