תם פרוייקט הסלון

תם פרוייקט הסלון

שלום לטובת העניין אני מתגורר בקנדה בקולמביה הבריטית בעיירה ע"ע וונקובר... כאשר החלטתי שאני הולך לקנות את הבית (שהיה גם הבית לדוגמא), התחלתי לחפש ריהוט... לסלון בחרתי פינת ישיבה של NATUZZI שהייתה לטעמי ממש מיוחדת. ברם, כאשר קבלתי את המפתח והנחתי את השטיח (IKEA) שהיה תפור בידותיו לסט (3+2+1), התברר שהסלון נמכר! כחודש אחרי (אמצע יולי) בצעתי הזמנה, ושלמתי דמי קדימה לטובת אספקה באמצע ספטמבר. לקראת מועד האספקה התבשרתי שהסלון יגיע רק בנובמבר...ולטובת העניין קבלתי 5% הנחה. אז הסלון הגיע, והוספתי לו גם שולחן קפה ופינתי.

תשובות

שלום ותודה הוורוד (שאני מניח שהוא יותר חלבי-כתום) נובע מהתאורה. תאורת ה-SPOTS בחזית (פ"א) נמצאת על 1/3 (עמעמם), הדלקתי את האור גם בירידה לחניה ויש גם אש באח. הרצוץ מעץ מלא (לוחות בעובי אינץ) מעץ אשוח, עם גימור חום. תודה.

סגנון שונה...

שלום אחד השונויות בין ישראל לקנדה (בסיגנון הבניה, או יותר נכון בסגנון העיצוב פנים) זה החשיבות של הקרניזים והפנלים. כאן הם מכונים BASE BOARDS (פנלים) ו-CROWN MOLD (קרניזים). בית שאין בו את שניהם - לא נחשב. טיב הבניה והגימור נבדקים ע"פ 2 אילו. פנלים גבוהים נחשבים (TALL BASE BOARDS) יותר מהרגילים. לבית בשטח של כ-2,000 SQFT (כ-200 מ"ר), עלות פנלים וקרניזים מגיעה ל-10,000$. הם נצבעים לפני שמניחים אותם וכך קטע החיבור בין הקיר לקרניז/פנל מושלם.

זהבה נ

New member
יש אוירה של רוגע וזרימה מאוד נעימה

בתמונות של הסלון ופינת האוכל ואני נזכרת כיצד הכל נראה מאזור המטבח בתמונות הקודמות שהעלית לפורום ושמחה בשבילך על שהכל לבסוף יצא לטובה עם הסלון. בקשר לנושא הקרניזים בארץ יש אותם והם גם נקראים קרניזים , לפינות , רוזטות לסביב הנברשות, ארכובות לאלו שצמודים לקמין. אין איתם שימוש רב בעיצוב פנים והמוצר אינו שכיח בשימוש בבניה הישראלית ממה שראיתי עד כה בביקוריי בבתים, אני חושבת שסוג הבניה לא מתאים ל"פיניש" הזה, כי אם היה אחרת היו מרבים לעשות במוטיב הזה שימוש והוא היה נחשב כמו אצלכם אבל הוא לא. יש מעצבי פנים שלא מוותרים עליו ויש מעצבים שבורחים ממנו,, נראה לי עניין של טעם, התאמה ותקציב. מיכאל, מאחלת לך הלחה והנאה גדולה עם השלמת הריהוט של הבית החדש והמיוחד שלך שתזכה להינות ממנו הרבה שנים. ...אודה שאני קצת מקנאה בך שאתה אחרי זה כי אני כעת בשלבי בניה של שלד הבית ויש לי עוד יותר מחצי שנה עד שמתוכנן לנו לעבור לגור בו. הייתי מאוד רוצה להיות בשלבים שאתה נמצא בהם ולוותר על כה משלבי ההמתנה שמצפים לי בחצי השנה הקרובה....

Dfengshui

New member
יפהפה! וגם שאלות

מיכאל, הקרניזים ממש יפים. במיוחד אני אוהבת את הפנלים (או שיש להם שם אחר). שאלות - 1. מה גובה הפנלים? 2. האם יש אצלך בבית גם ריצוף רגיל ולא פרקט? ואם כן, האם גם שם הפנלים משתלבים כל כך יפה? ממש אשמח אם תעלה עוד תמונות של הבית שלך כי הוא ממש יפה ונותן המון רעיונות לעיצוב. תודה על השיתוף!

תודה ותשובות

שלום תודה רבה 1. הפנלים בגובה 18 ס"מ (7 אינץ). 2. אין פה ריצוף רגיל! מלבד במקלחות (קרמיקה או שיש). בקומות האחרות זה שטיח מקיר לקיר. 3. כן. במקלחת אורחים מעל השיש יש בדיוק אותו פנל (עץ). במקלחת יח' הורים זה שיש כמו הקיר במקלחת או הריצפה וקצת פחות גבוהה. משתלב יפה, אם כי מעל הקרמיקה זה הכי פחות משתלב (בגלל החריצי חיבור. אבל לא שמים לב כי זה קטע קטן. ולבינתיים, עד שיגיעו עוד תמונות, קחי קישור לאתר החברה (הבית לדוגמא עם החלון בפ"א) זו הבית שלי (לפני שנרכש) http://thebrownstones.ca/

boyberic

New member
בית מקסים

סלון יפה מאוד ובכלל בית מאוד יפה ומרשים, תהנה.

גובה התקרה

שלום בקומת הכניסה (סלון, פ"א, מטבח) 10' (3.0 מ') בקומת חדרי השינה (למעלה) 9' (2.74 מ') ובקומת המרתף (FLEX במקרה שלי חדר ק"ב + חניה/מחסן) 8' (2.43 מ') לטובת העניין, ה-10' נחשב לגבוהה גם פה. בד"כ מקובל תקרות של 8-9'. הבית תוכנן ונבנה בסטנדרט גבוהה (מאוד) וזה אומר לא רק הקפדה בגימור או שימוש בחומרים משובחים, כי אם גם מע' וציוד נלווה יוצאים דופן: 1. מע' שמע מותקנת. רמקולים יעודיים בתקרה של החדר שינה יח' הורים, במקלחת של יח' ההורים ובפ"א. בקרי עוצמה על הקיר ע"י כל מקום שיש רמקול בתקרה, ובמזווה הכנה למע' שמע כולל חיבור לרמקולים, חשמל, וחיבור ל-iPod דרך חור מיועד עם חיפוי בשיש של המטבח! בחדר ק"ב רמקולים אחוריים מותקנים בתקרה מחווטים לחזית עם נק' חיבור בקיר. 2. מע' חימום/מיזוג מרכזית, הפועלת על גז לחימום ועל מים לקירור (אין בחוץ יח' ואין רעש). ע"פ תקן כל חדר חייב שיהיה בו פתח יציאה למע' החימום/קירור, כולל חדרי שירותים ומקלחת. 3. חימום רצפת השיש בחדר אמבטיה יח' הורים, עם בקרה (עמעם). 4. מע' שואב מרכזית, כולל פתח יניקה במטבח, לטובת יניקת הפירורים, עם ידית הפעלה לרגל. 5. מע' אזעקה כוללת חישני דלתות וחישני תנועה עם יח' בקרה בכל כניסה וע"י יח' ההורים. 6. מע' גילוי והתרעה בפני עשן/אש CO2 בכל הבית. 7, חימום נפרד לחניה. 8. מע' וונטה מובנית בתקרות של כל חדרי השירותים, עם הפעלה ידנית, והפעלה מרכזית עם TIMER (לפי תקן). 9. כל החלונות עם בידוד כפול, מסגרת אלומניום, יח' 1/3 נפתחת כוללת רשת נגד חרקים. לכל החלונות תריס וונציאני מותאם. 10. מע' המים החמים בצנרת פלסטית מבודדת. כנל מע' המיזוג - כל התעלות כפולות (ערובה בתוך ערובה) עם איתום. כל התאורה (מלבד בחדרי שינה) מסוג SPOT עם נורות הלוגן. רובם עם עמעמים... חדר כביסה - לא רואים משום מקום את הצנרת: מים כניסה ויציאה או היציאה של האוויר החם של המיבש. 11. חיבור גז ל-BBQ במרפסת. 12. נק' חשמל עם חיפוי ע"י דלת הכניסה (מבחוץ), במרפסת, ובחניה (בפנים משני צידי הדלת). 13. תאורה בחוץ: בפתח הראשי של הבית, מאחור משני צידי דלת החניה ובמפרפסת. 14. אח מאבן (בטון יצוק) עם מע' הפעלה גז/חשמל. הבית סופק כל מוצרי החשמל (מקרר, תנור+כיריים) קולט אדים, טוחן אשפה, מיקרו גל מובנה, מדיח, מכונת כביסה, מיבש, שואב אבק. במעמד המסירה ניתן קלסר מדוגם, עם כל הספרי הפעלה. לכולם אחריות שנה - יצרן/קבלן. כל מוצרי החשמל במיטבח עם פלדת אלחלד. (אני החלפתי את המקרר התנור והמדיח. סופקו יח' של חב' VIKING - ראי באתר, ואני שמתי מקרר SIDE BY SIDE של GE במקום הצרפתי שהיה, כיריים קרמיים במקום הגז שהיה, ומדיח דיגיטאלי) 15. מלבד חדר ארונות יח' הורים וארון לכל חדר שינה, סופק חדר ארונות לכלי מיטה/מגבות, למזווה, ולמעילי אורחים. איכות: השטיח בקומה למעלה דוחה כתמים! נשפך לי יין אדום עליו, נוגב עם מטלית רטובה ולא נותר כתם! כל הדלתות חוץ (מרפסת, ראשי ולמטה בחניה) מבודדים ע"י אטמי גומי. כל הדלתות עם מפתן עץ, מחופה אלומיניום.

Dfengshui

New member
תשמע ../images/Emo13.gif

רק חסר שיתנו לך גם את האישה ואת הילדים, ואתה מסודר
הסתכלתי גם בתמונות שבאתר. בית מאוד יפה, לטעמי. ממש מצאו חן בעיני הפנלים הגבוהים האלו, אבל אני מתלבטת איך זה ייראה עם ריצוף רגיל (גרניט פורצלן למשל)... גם הצבעים של הבית מאוד נעימים ונותנים אווירה מוצלחת בלי להשתלט על החדר. עושה חשק

עושה חשק...

שלום אישה וילדים...אישה כן, ילדים לא תודה יש לי 2 בנות (מדהימות) ואני לא רוצה יותר ילדים. פתוח להצעות
הדירות לדוגמא בכל האתרים, מבוצעים ע"י מעצבי פנים ברמה גבוהה. ביקרתי באביב האחרון באחד מהם, שיהיה מוכן ב-2011, מול הכפר האולמפי של וונקובר (2010 חורף). ואני מצטט אותו, אחרי שהתרשם מהדירה: "להכנס ולגור בה איך שהיא". המוטו הזה,נמצא בעיצוב ובבניה. מצד שני, אני יכול להעיד שהבית שלי לא מהווה מדגם לבית קנדי טיפוסי. קנדים מעדיפים ריהוט כהה (חום כהה או אפילו שחור), והקיר לעולם לא יהיה צבוע בלבן! חלקם נוטים לצבעים ממש כהים ועזים. כאשר עמדתי לקנות את הבית ונתתי הצעת מחיר (פה זה קצת שונה מאשר בארץ), היו לי גם כל מיני שינויים ושיפורים!!! חלקם נדחו בעדינות ע"י הקבלנית. כמו החלפת הריצוף בסלון, פ"א ומטבח לשיש, או החלפת השיש גרניט במטבח. מצד שני, היא זכתה אותי בלא שום בעיות ב-$10,000 עבור המקרר, תנור/כיריים ומדיח. וחיברה קו כוח תלת פאזי לתנור/כיריים. החליפה את האהיל בפ"א, והוציאה את המדפים והמתלים מהחדר ארונות. הריהוט הקנדי נחלק ל-2 סוגים עיקריים: קלאסי (כבד, הרבה עץ, ומגושם מה) או מודרני - כמו שלי. כך גם הריהוט שהגיע עם הבית: ארונות מטבח, ארונות אמבטיה והדלתות והמשקופים. יתרונו של המודרני בהתאמתו לאופנה העכשיווית (יפה) אבל האם יעמוד במבחן הזמן? האם יראה עדין IN בעוד 20-30 שנה? למשל תראי איך עיצוב משנות ה-60 או ה-70 נראה כיום! מזעזע עד מצחיק. ועוד על עיצוב בוונקובר: בעיירה הסמוכה COQUITLAM בשד' שנקראת UNITED BLVD מצויים רוב החנויות רהיטים הגדולים. מאחורי IKEA, תמצאי שם הכל: מעיצוב מזרחי מצועצע ועד למילה האחרונה מסין! כולל ברזים של רוהה וקוהל. בעיר (וונקובר) יש כמה חנויות לעיצוב וכלי בית כמו לחפצי אומנות וקישוט. חלקם לעשירים בלבד עם תמונות וויקטוריאניות במחירים של 5 ספרות וצפונה ב-$. אחרים מותאמים לביקוש לדירות הקטנטנות שעולות הון ב-DOWN TOWN.

THE UNDER TAKER

New member
הכל לבן

גם הבת שלי בחרה ליחידת דיור שלה הכל בלבן . אני אומר שלמי שלא יודע לעצב זה פתרון מאוד נוח . כל דבר בלבן ונגמר הסיפור .

fireman

New member
איזה יופי!

כמה שאני אוהב לבן.... רק חבל שאצלי בבית לא יהיה אף פעם, אחרי חודש זה כבר לא ייראה ממש לבן

למעלה