גובה התקרה
שלום בקומת הכניסה (סלון, פ"א, מטבח) 10' (3.0 מ') בקומת חדרי השינה (למעלה) 9' (2.74 מ') ובקומת המרתף (FLEX במקרה שלי חדר ק"ב + חניה/מחסן) 8' (2.43 מ') לטובת העניין, ה-10' נחשב לגבוהה גם פה. בד"כ מקובל תקרות של 8-9'. הבית תוכנן ונבנה בסטנדרט גבוהה (מאוד) וזה אומר לא רק הקפדה בגימור או שימוש בחומרים משובחים, כי אם גם מע' וציוד נלווה יוצאים דופן: 1. מע' שמע מותקנת. רמקולים יעודיים בתקרה של החדר שינה יח' הורים, במקלחת של יח' ההורים ובפ"א. בקרי עוצמה על הקיר ע"י כל מקום שיש רמקול בתקרה, ובמזווה הכנה למע' שמע כולל חיבור לרמקולים, חשמל, וחיבור ל-iPod דרך חור מיועד עם חיפוי בשיש של המטבח! בחדר ק"ב רמקולים אחוריים מותקנים בתקרה מחווטים לחזית עם נק' חיבור בקיר. 2. מע' חימום/מיזוג מרכזית, הפועלת על גז לחימום ועל מים לקירור (אין בחוץ יח' ואין רעש). ע"פ תקן כל חדר חייב שיהיה בו פתח יציאה למע' החימום/קירור, כולל חדרי שירותים ומקלחת. 3. חימום רצפת השיש בחדר אמבטיה יח' הורים, עם בקרה (עמעם). 4. מע' שואב מרכזית, כולל פתח יניקה במטבח, לטובת יניקת הפירורים, עם ידית הפעלה לרגל. 5. מע' אזעקה כוללת חישני דלתות וחישני תנועה עם יח' בקרה בכל כניסה וע"י יח' ההורים. 6. מע' גילוי והתרעה בפני עשן/אש CO2 בכל הבית. 7, חימום נפרד לחניה. 8. מע' וונטה מובנית בתקרות של כל חדרי השירותים, עם הפעלה ידנית, והפעלה מרכזית עם TIMER (לפי תקן). 9. כל החלונות עם בידוד כפול, מסגרת אלומניום, יח' 1/3 נפתחת כוללת רשת נגד חרקים. לכל החלונות תריס וונציאני מותאם. 10. מע' המים החמים בצנרת פלסטית מבודדת. כנל מע' המיזוג - כל התעלות כפולות (ערובה בתוך ערובה) עם איתום. כל התאורה (מלבד בחדרי שינה) מסוג SPOT עם נורות הלוגן. רובם עם עמעמים... חדר כביסה - לא רואים משום מקום את הצנרת: מים כניסה ויציאה או היציאה של האוויר החם של המיבש. 11. חיבור גז ל-BBQ במרפסת. 12. נק' חשמל עם חיפוי ע"י דלת הכניסה (מבחוץ), במרפסת, ובחניה (בפנים משני צידי הדלת). 13. תאורה בחוץ: בפתח הראשי של הבית, מאחור משני צידי דלת החניה ובמפרפסת. 14. אח מאבן (בטון יצוק) עם מע' הפעלה גז/חשמל. הבית סופק כל מוצרי החשמל (מקרר, תנור+כיריים) קולט אדים, טוחן אשפה, מיקרו גל מובנה, מדיח, מכונת כביסה, מיבש, שואב אבק. במעמד המסירה ניתן קלסר מדוגם, עם כל הספרי הפעלה. לכולם אחריות שנה - יצרן/קבלן. כל מוצרי החשמל במיטבח עם פלדת אלחלד. (אני החלפתי את המקרר התנור והמדיח. סופקו יח' של חב' VIKING - ראי באתר, ואני שמתי מקרר SIDE BY SIDE של GE במקום הצרפתי שהיה, כיריים קרמיים במקום הגז שהיה, ומדיח דיגיטאלי) 15. מלבד חדר ארונות יח' הורים וארון לכל חדר שינה, סופק חדר ארונות לכלי מיטה/מגבות, למזווה, ולמעילי אורחים. איכות: השטיח בקומה למעלה דוחה כתמים! נשפך לי יין אדום עליו, נוגב עם מטלית רטובה ולא נותר כתם! כל הדלתות חוץ (מרפסת, ראשי ולמטה בחניה) מבודדים ע"י אטמי גומי. כל הדלתות עם מפתן עץ, מחופה אלומיניום.