תם החופש - והחוויה היתה מדהימה
חווית השייט מתחילה ונגמרת בארגון המשט, על זה נאמר עמית, דן-דן, גל, ודודי מ"דרך הים" יצאו מגדרם לעשות את כל שניתן לעשות, כדי שנהנה מהשבוע. אני יודע שלא נהוג לעשות פרסומת ישירה או סמויה בפורום. אבל אחרי שבוע כזה לא נותר אלה לומר למקצוענים האלה - כל הכבוד. יצאנו ממרמריס היפיפיה ביאכטה (sun odessay 45.2 (1998 דרך המייצר למפרץ קולום-בוקו. על ג'טי של מסעדה במקום. הג'טי נוח. האוכל במסעדה טעים. למחרת לאורך נוף מדהים הגענו למחרת למפרץ בוזוק-בוקו. כרגע בונים שם מסעדה (קיוסק) חדשה ולפניו עומד ג'טי רעוע נוטה ליפול - בתוך ביי קטן ומוגן. לשבת באמצע הלילה על הסיפון, בשקט הסטואי, לראות את אינספור הכוכבים ממעל (אני משאיר לכם לדמיין את השקט הזה). למחרת יצאנו לכיוון בוזבורון, אליה הגענו בשעת צהריים. אני לא יכול לספר הרבה על העירה הקטנה הזאת, עמדנו על עוגן, כסקיפר נשארתי על היאכטה למשמרת עוגן. השאר ירדו עם בעזרת הדינגי לחוף. אני ניצלתי את הזמן לשחיה מסביב ליאכטה. ברגע הראשון אכן היה קר מאד. אבל לאחר כמה דקות התרגלתי. אכן הקיץ כבר כאן. אחר הצהריים המשכנו לכיוון קצ'י- בוקו בקצה המפרץ יש ג'טי של מסעדה מאד נוח. יצאנו לטייל לאורך החוף מצאנו מסעדה קטנה על חוף הים לארוחת ערב לאור שקיעה. בבוקרו של היום החדש חיכו לנו אוטובוסים ולקחו אותנו לטיול באוטובוס לכיוון מפל מים קטן ומשם ל......... מפעל השטיחים המקומי. מדריך מאד מהוקצה, דובר עברית הדריך אותנו עד לחנות המפעל. בצהריים, כשיצאנו מהמפרץ הרוח על האף גלצאצנו עד שנפלה הרוח. אחרי כמה שעות עלינו על מנוע והפלגנו לסימי שביוון. עמדנו על עוגן ליד העירה הקטנה פתי. ארבע לפנות בוקר יצאנו למשט לילה לכיוון אכנצ'ק. הזריחה בלב הים, שחור, כחול, צהוב ואדום הם הצבעים השולטים בכל התמונות שצילמנו כל אותו הבוקר. בחצי היום נקשרנו לג'טי בסירת נהרות שטנו לכיוון הדליין עד לעתיקות העיר הרומית טפסנו למבצר שברש ההר המאמץ היה קשה אבל הפיצוי היה הנוף שנראה הראש המבצר. המשכנו בסירת הנהר עד לקברים החצובים בסלע. כמה מאיתנו תבלו במעינות הגופרית. בערב מרוצים חזרנו ליאכטה למסעדה האלגנטית שבקצה השביל התלול שבמעלה ההר. ברוח גבית חזרנו דרך מייצר מפרץ מרמריס. לסיכום ולארוחת ערב משותפת. אני כבר חולם על השייט הבא. (תמונות מחר)