תם החופש

תם החופש

נו חברים חג הפסח חלף עבר לו, וכל אחד בילה בחג בים זה או אחר , אל תשכחו את אלו שנשארו כאן
ולמענם קצת חוויות וסיפורי הפלגות.

מאיר ריבא

New member
חופשת הפסח

בילינו שבוע מדהים בתורקיה במסלול גוצ'ק - גוצ'ק על בנטו 42.3 חדשה לחלוטין (צ'רטר ראשון שלה) ומאובזרת להפליא. לצערנו אחרי יומיים של רוח קלה (עד 15-16 קשר) נאלצנו להפליג על מנוע. האזור של גוצ'ק מלא איים ומפרצים מדהימים כך שבילינו ארבעה לילות על עוגן בחוץ - חוויה מומלצת וארבעה אנשים על הסירה שהם די חדשים בשייט נהנו מכל רגע. הפלגנו גם מזרחה לקלקאן וקסטלוריזון. בקסטלוריזון פגשנו סירה ישראלית פרטית ואז בא נציג משטרת הנמל ועברנו חוויה די משונה. הוא לא התענין בדרכונים אלא רק היכן רשומות הסירות. מאיתנו בקש 21 יורו היות והסירה רשומה מחוץ לשוק המשותף ומהסירה השניה, קטנה יותר משלנו, אך רשומה בשוק האירופי בקש 48 יורו! לטענתו אילו הסירה היתה יוונית המחיר היה גבוה עוד יותר! את ההגיון לא הבנו אך האוכל היווני על הרציף היה מעולה וחגיגות חג הפסחא נמשכו עד שעות הבוקר המוקדמות תוך פיצוצי חזיזים מחרישי אוזניים. המלחים בסירה שתו בשבוע ליטר של Highland Park single malt (כוסית אחרונה קבל יורם שרת בשדה התעופה של בודרום) ועוד כמויות מסחריות של קמפרי, יין ובירה, בישלו, אכלו ונהנו מכל רגע. הרעיון לבוא לאזור לפני ההתקפה של יולי - אוגוסט מומלץ ביותר. עד כאן היסטוריה - מחר מפליגים על קטאמרנים מת"א לשדות ים כשהמטרה הסופית היא להביא את הסירות להולנד! על כך בפעם אחרת.

zina71955

New member
אם עגנתם על יד הרציף בנמל היה

לכם מזל משום שלא לקחו תעריף מלא של כניסה ליוון. אם עגנתם במפרץ האחורי שם אין רציף ליכטות, זה מוזר.

מאיר ריבא

New member
קסטלוריזון

עגנו ליד הרציף בנמל. הבנתי מהאנשים המקומיים שהמס הגבוה שהוטל בעבר בוטל בשנה שעברה ובמקומו יש תעריף חדש שעל פיו שלמנו את ה - 21 יורו. לפי דבריהם המס הקודם היה קרוב ל - 100 יורו על סירה בגודל שלנו.

zina71955

New member
מעניין. לא ידעתי שהיה שינוי. ביוני

שנה שעברה שילמתי 100 + יורו על הכניסה בקסטלוריזו והטרנזיט לוג ברודוס.

תם החופש - והחוויה היתה מדהימה

חווית השייט מתחילה ונגמרת בארגון המשט, על זה נאמר עמית, דן-דן, גל, ודודי מ"דרך הים" יצאו מגדרם לעשות את כל שניתן לעשות, כדי שנהנה מהשבוע. אני יודע שלא נהוג לעשות פרסומת ישירה או סמויה בפורום. אבל אחרי שבוע כזה לא נותר אלה לומר למקצוענים האלה - כל הכבוד. יצאנו ממרמריס היפיפיה ביאכטה (sun odessay 45.2 (1998 דרך המייצר למפרץ קולום-בוקו. על ג'טי של מסעדה במקום. הג'טי נוח. האוכל במסעדה טעים. למחרת לאורך נוף מדהים הגענו למחרת למפרץ בוזוק-בוקו. כרגע בונים שם מסעדה (קיוסק) חדשה ולפניו עומד ג'טי רעוע נוטה ליפול - בתוך ביי קטן ומוגן. לשבת באמצע הלילה על הסיפון, בשקט הסטואי, לראות את אינספור הכוכבים ממעל (אני משאיר לכם לדמיין את השקט הזה). למחרת יצאנו לכיוון בוזבורון, אליה הגענו בשעת צהריים. אני לא יכול לספר הרבה על העירה הקטנה הזאת, עמדנו על עוגן, כסקיפר נשארתי על היאכטה למשמרת עוגן. השאר ירדו עם בעזרת הדינגי לחוף. אני ניצלתי את הזמן לשחיה מסביב ליאכטה. ברגע הראשון אכן היה קר מאד. אבל לאחר כמה דקות התרגלתי. אכן הקיץ כבר כאן. אחר הצהריים המשכנו לכיוון קצ'י- בוקו בקצה המפרץ יש ג'טי של מסעדה מאד נוח. יצאנו לטייל לאורך החוף מצאנו מסעדה קטנה על חוף הים לארוחת ערב לאור שקיעה. בבוקרו של היום החדש חיכו לנו אוטובוסים ולקחו אותנו לטיול באוטובוס לכיוון מפל מים קטן ומשם ל......... מפעל השטיחים המקומי. מדריך מאד מהוקצה, דובר עברית הדריך אותנו עד לחנות המפעל. בצהריים, כשיצאנו מהמפרץ הרוח על האף גלצאצנו עד שנפלה הרוח. אחרי כמה שעות עלינו על מנוע והפלגנו לסימי שביוון. עמדנו על עוגן ליד העירה הקטנה פתי. ארבע לפנות בוקר יצאנו למשט לילה לכיוון אכנצ'ק. הזריחה בלב הים, שחור, כחול, צהוב ואדום הם הצבעים השולטים בכל התמונות שצילמנו כל אותו הבוקר. בחצי היום נקשרנו לג'טי בסירת נהרות שטנו לכיוון הדליין עד לעתיקות העיר הרומית טפסנו למבצר שברש ההר המאמץ היה קשה אבל הפיצוי היה הנוף שנראה הראש המבצר. המשכנו בסירת הנהר עד לקברים החצובים בסלע. כמה מאיתנו תבלו במעינות הגופרית. בערב מרוצים חזרנו ליאכטה למסעדה האלגנטית שבקצה השביל התלול שבמעלה ההר. ברוח גבית חזרנו דרך מייצר מפרץ מרמריס. לסיכום ולארוחת ערב משותפת. אני כבר חולם על השייט הבא. (תמונות מחר)

zina71955

New member
נחמד לקרוא. שאלה של פרוצדורה.

האם בפאטי שבסימי לא נדרשה כל פרוצדורה של כניסה ליוון? או שזה כמו במפרץ האחורי של קסטלוריזו? כל זמן שאתה על עוגן רק תבוא תאכל במסעדה, תהנה ותפליג. בלי פרוצדורות ועם "קו-אקזיזטנס" מוסכם בשקט. אני יודע מסירות אירופאיות שבצידו הדרומי של סימי במפרץ פנורמיטיס זה כך.

zina71955

New member
שכחתי לשאול../images/Emo6.gif

באייקינצ'יק, השתמשתם במעלית המצחיקה (והמסוכנת) מהרציף למסעדה?

גל קדר

New member
אקינצ'ק - המעלית לא עובדת

אבל המסעדה מדהימה, האוכל נהדר ומחיר סביר יחסית לאיכות האוכל בשאר תורקיה. הרציף עצמו ברמה טובה ויש נקודות מיים וחשמל.

zina71955

New member
טוב מאוד שהמעלית לא עובדת.

לפני כ שנה וחצי, לפני שהתפתיתי להשתמש בה, בדקתי את הכבלים וחיבוריהם של המיתקן הנחמד הזה. לאור מראה עיני ויתרתי על השימוש בו. באותו ערב נפגעה אחת הבנות מיכטה בריטית תוך כדי ירידה במיתקן והיתה מהומה רבתי.

מה שרציתי לומר - לא היה את מי לשאול

המקום קטן מאד. כמובן שאין שם כל משרד מאורגן. למחרת ביציאה הגיעה אלינו סירת משמר החופים היוונית. היא רק האירה עלינו ראתה שמדובר רק בפלוטילה של יאכטות והמשיכה בדרכה לא ביקשה כל אישור כניסה או יציאה. כך שאני מניח שלא היה נדרש, אך אני לא יודע.

גל קדר

New member
כמה תמונות לפני עמוס

היציאה ממפרץ מרמריס בעזרת חלוצים בלבד

גל קדר

New member
הדרך לפתי על מנוע וארטילריה

עמוס שכח לציין שבפתי היוונים חגגו את חג האיסטר בהרעשה ארטילרית של זיקוקים. חוץ מלזרוק אותם עלינו בחוף ההד מההרים ובתוך היאכטה העצים אותם והיתה הרגשה של מוצב צבאי בלבנון.

למעלה