תל יבנה

דייהטסו

New member
תל יבנה

הייתי בתל עצמו. המגדל נראה נפלא אחרי ניקוי. יש כרגע בעיית בטיחות רצינית - שער הכניסה למגדל פרוץ, והטיפוס אליו מסוכן מאוד. הנוף מלמעלה משגע, והרבה אנשים, כולל ילדים, מטפסים.

תל יבנה

מדאיג מה שאתה אומר,תודה על התזכורת,אתמול הייתי שם כדי לאשר את עמודי התאורה אחר הצהריים,אבדוק איך ניתן לנעול את השער כך שלא יהיה ניתן לשבור את המנעול.אעשה זאת מייד עם המהנדס מוטי לוי,האחראי על כך בעירייה.עדיין לא סיימנו את הכשרת הסביבה בצמוד למגדל.וניקח בחשבון את מניעת הטיפוס על הקירות. אבל לא יהיה ניתן למנוע זאת ממי שיתעקש לטפס על כל דבר.חשוב להזכיר,פעולות השימור של המגדל הן צעד ראשון בפיתוח התל ואני מקווה שיעשה עוד.מדובר באתר בעל חשיבות גדולה.אפנה למזכיר הממשלה האוזנר האחראי לפרויקט אתרי המורשת הלאומיים להכניס לרשימה אתר חשוב זה. הרשימה חסרה אם יבנה לא כלולה בה.לא יכול להיות שלא.

תל יבנה

להתקין סולם לאיפה? לפתח/שער המגדל שמתנשא בגובה 4 מטרים מהקרקע?זה לא בטוח.ואם יכנסו למגדל בסולם אז מה אז? מדובר בגרם מדרגות ספיראלי צר שאינו מתאים כלל לציבור בצורה בטוחה,חד משמעית!זה מסוכן!המגדל אינו בנוי לביקורי קהל לראשו,מה לעשות הלוואי והיה לנו מגדל כמו ברמלה... אבל זה לא המצב כאן ובאחריות מדובר כאן...התשובה לאטרקציה מתבקשת בתל יבנה זה המשך העשייה ושימור המונומנטים הקיימים בתל. וכשיהיה יותר מה לראות אז קצת יעזבו לנפשו את המגדל הנחמד הזה...מה גם שמי שיעמוד במצודה שמצפון הוא יהיה יותר גבוה מן המגדל ורואה לא פחות טוב סביב סביב...

דייהטסו

New member
אני לא רוצה לחפור...

בעיקר כשאני בפורום של ארכיאולוגים, ואני הדיוט... אבל קשה לי לראות את הנזק שיגרם מהתקנת מדרגות קלות ממתכת ומכך שהציבור יוכל לטפס לראש המגדל. האם אתה חושש שהמגדל יתמוטט? ככל שהמגדל יהיה מטופח ומואר יותר, הוא ימשוך את תושבי המקום, והם כבר ימצאו את הדרך להכנס. קח לדוגמא את מערות חזן, ש"סגורות לציבור" שנים ארוכות, ולמרות הנסיונות לנעול, רבים נכנסים. פתיחת המגדל למבקרים תגדיל את ההתעניינות בתל והסיכוי להשיג מימון להמשך שימור התל.

לא, זו לא חפירה...

מה תגיד על גרם מדרגות שעובד לכיוון אחד? אם אתה עולה אז אף אחד לא יכול לרדת?המדרגות כל כך צרות כך שאם אתה עולה בהן אף אחד שרוצה לרדת מלמעלה לא יכול לעשות זאת כי אתה חוסם את המדרגות בגופך.לדוגמא-עשרה אנשים עולים למעלה ורוצים לרדת כשעשרה אנשים נוספים ממשיכים לעלות?זה בסדר לפתוח לציבור מצב שכזה? בטיחותית אסור לעשות זאת.אבל אלה צרות טובות,יש תודעה אנשים באים והלחץ לפתח את המקום עולה וזה טוב!

דייהטסו

New member
האמת, אני לא מבין מה הבעיה

אנשים יסתדרו בלי בעיה, אם הם רוצים לעלות והמדרגות חסומות הם ירדו ויחכו עד שהמדרגות יתפנו. היציאה והכניסה לחניה של הגן של הבן שלי הרבה יותר גרועה.

למעלה