תל אופן

הילית111

New member
תל אופן

שלום רב
לצערי כיום אני לא תושבת העיר אני ילידת העיר
ואמי גרה בתל אביב פנסיונרית
השאלה שלי לגבי תל אופן
אני רוצה לפעמים לעשות עם הבן שלי סיבוב נחמד בעיר בשבתות בעיקר עם אופנים
אין לי אפשרות לבוא עם רכב לעיר ועם אופנים
אז חשבתי על תל אופן
אשמח לקצת טיפים לגבי הנושא הזה
האם למי שאינו תושב תל אביב זה יקר יותר?
הבן שלי בן שש ילד גבוה יחסית האם יש אופנים שמתאימים גם לא ?
אני רוצה לרכב איתו בעיר נניח ברוטשילד אזור הים
משהו קליל כזה
ראיתי את המתקנים בעיר אין עליהם פרטים
אני צריכה לעשות קודם מנוי בטלפון ? אשמח לטיפים ממי שמכיר את השרות הזה
נורא בא לי לנסות עם הילד ואם אי אפשר איתו אז עם חברה שגם היא לא תושבת העיר
ממה שאני רואה האופנים נראים אחלה.
תודה !!

dw2322

New member
באתר תל אופן תמצאי את כל הפרטים

מצ"ב האתר למטה. אני ממליץ לקרוא בעיון, על מנת שלא תופתעי לרעה. יש גם סרטון. בקיצור, תחרשי את האתר (יש למשל חלק של שאלות ותשובות), על מנת שתכירי את הכל מראש. זה לא מסובך. עובדה. עד היום היו כבר 2 מיליון השכרות.
את לא צריכה לטלפן קודם, אלא רק כרטיס אשראי באחת התחנות.

אני רואה שהעלות בשבת (מנוי יומי) היא 23 שקלים (+ דמי שימוש, אם אתם עוברים את החצי שעה הראשונה שהיא חינם: עוד 5 שקלים לחצי שעה השנייה (שעה סה"כ) ועוד 10 שקלים לשעה וחצי).

ההנחה לתושבים (אמך) מתבטאת במנוי שנתי, אך זה משתלם רק אם אתם תרכבו בקביעות (הרבה שבתות בשנה). לפחות בהתחלה זה נראה לי מיותר.
כמובן ששלושתכם יכולים לרכב. לגבי הילד אני לא בטוח לגבי הגובה, שכן יש רק סוג של אופניים, אם כי אפשר לכוון את גובה המושב, אך אני קצת מסופק לגבי גיל 6. אלה אופני מבוגרים, לא ילדים.

לא שאלת, אבל אני ממליץ להביא קסדה מהבית (אפשר לקנות בכל חנות אופניים), אם זו לא טירחה גדולה מדי (הרוב רוכבים בלי, אבל אני ממליץ עם).

הילית111

New member
תודה

23 שח ליום שלם של רכיבה זה מעולה
אלא אם כן לא הבנתי אותך
בוודאי שלא אנצל יום שלם
לדעתי במקרה הטוב שעתים

דביר419

New member
קחי בחשבון שאת מוגבלת לחצי שעה בכול פעם שאת

לוקחת אופניים (ללא עלות נוספת ) , מעל חצי שעה את מתחילה לשלם 5 ש"ח.

עלה13

New member
אם איני טועה אם את באה עם רכב...

ומחנה בספורטק החניה חינם במידה ואת משתמשת בתל אופן, ממליץ להתקשר ולברר מה בדיוק כולל המבצע ואם הוא קיים עדיין (יש מתקן תל אופן בספטרטק), כפי שנאמר מנוי יומי מאפשר נסיעה במשך 24 שעות מעט רכישה, כחצי שעה ללא הגבלה עם הפסקה של 10 דקות בן שימוש לשימוש, שימוש יותר מחצי שעה בחצי הראשון תוספת של חמישה שקלים וכל חצי שעה נוספת עולה משמעותית.
אם מדובר במנוי יומי אפשר באמצעות כרטיס אשראי לשכור בכל עמדה, אם את מבקרת מס' פעמים בחודש שווה לחשוב על מנוי שנתי, יש הפרש בן מנוי תושבת ללא תושבת, אבל אם שווה לך שנתי ואימך תושבת העיר, אפשר לעשות את המנוי על שמה.
הפרויקט מצוין ולרוב לא צריך יותר מחצי שעה בכדי לחוות את העיר, התחנות פרוסות בכל העיר במרחקים של בן 250 מטר ועד לכמה עשרות במרכז העיר, האופניים לרוב נוחות, אבל כדאי לבדוק לפני בחירת אופניים את תקינותם לפחות בברקסים ובאוויר בגלגלים.

עלה13

New member
במידה והמבצע בחניון הספורטק...

הופסק, אפשר לחנות חינם בחניון רידינג ממולו ובמידה ומצד חניה לחצות את גשר המנעולים (גשר התערוכה מעל הירקון שהוסב לגשר האהבה שזה מרתק בפני עצמו) ישנם שתי תחנות בשדרה לאחריו)

פחות מתאים לרכיבה עם ילד

האופניים לא מתאימים לילדים ולא למבוגרים נמוכים. אין אופציה בטוחה/נוחה/חוקית להרכיב ילד/כסא על הסבל דמוי בננה מאחורה.
ומצד שני, בתקציב לא גדול אפשר לרכוש אופניים לילדים שישארו אצל האמא/סבתא הפנסיונרית ואז תוכלי לרכב על אופני התל אופן לצידו/לצד החברה וכו'.

בהצלחה!

ענת
ישראל בשביל אופניים
[email protected]

למעלה