תל אביב

רותם39

New member
תל אביב

שלום רב לכל החברים והחברות בפורום,
להלן שתי שאלות על העיר תל אביב:
1. איפה ניתן למצוא מדריך עסקים של העיר תל אביב בסביבת שנת 1930? אני מעוניינת בעיקר במסעדות ובתי קפה, שהיו בתל אביב באותן שנים.
2. מצאתי באחד האתרים באינטרנט את המידע הבא: החברה אביב שיגור (אביב יעל דרומה בע"מ) למתן שרותי דואר ובלדרות פנים ארציים לכל סוגי החבילות והמעטפות, נוסדה בשנת 1936 כ"מוניות אביב" ובשנת 1990 מיזגה לתוכה את "יעל דרומה". השאלה שלי: איפה ניתן למצוא מידע מי היו המייסדים של מוניות "אביב" בשנת 1936?
תודה מראש על כל פיסת מידע שאקבל.
 

asaf2000

New member
מוניות אביב

1. איני יודע היכן ניתן למצוא מדריך עסקים, אולי בארכיון עיריית תל אביב?
אם ידוע לך שם העסק הייתי מנסה להריץ חיפוש בגוגל וגם באתר עיתונות עברית הסטורית.

2. החברה נקרא לפני כן "אלוף נהגי אביב". מצאתי דרך גוגל את שמות המנהלים משנת 1940. החברה אכן נוסדה בשנת 1936 לכן יתכן שלפני כן היו מנהלים אחרים.

 

פגי11

New member
לא יודעת אם היה מדריך עסקים?ניתן לשאול בעיריה ,מסעדות,בסגנון

אבל בתי קפה היו רבים,מסעדות בעיקר לחלוצים,ופועלים,משהו בסגנון "תנובה",הידועים בבתי הקפה,גדנסקי-אלנבי 43,החל מ-1934,שלג הלבנון,רצקי-ביאליק1,פעל עד 1937,קפה עטרה של הרברט לוי,הרלינגר-בן יהודה,קנקן,גינתי, פינתי,פילץ על הים,קפה סן רמו,קפה 3 כושים-רח ביאליק,קפולסקי-התחילה כקונדוטוריה בשנות ה-30,קפה -כץ,קפה לורנס-רח אילת,שהפך לסניף הועד למען החיל בשנת 1948,כיום משופץ,קפה גלינה-1934-1949,הנמל ת"א,ויש עוד,צילומים-בבית העיריה הישן-כיום מוזאון להסטוריה של ת"א,מסודר לפי נושאים ושנים,גם-timeout.co.il-----
 

שרי סילבר

Active member
מדריכים של תל-אביב
באתר ה-GenalogyIndexer הועלה מדריך, שכולל רשימות מכלל הארץ נכון לשנת 1932. זהו לא מדריך עסקים אלא מדריך תושבים, אבל הוא כולל גם פרטים אודות עסקים שונים, ובכלל זה בתל-אביב. למיטב זכרוני גם המדריך של שנת 1926 הועלה, כך ש-2 המדריכים הללו "לוכדים" פחות או יותר את התקופה בה את מתעניינת.

אם את מחפשת פרטים אודות עסק ספציפי, את יכולה להקליד את שמו. אם השם מכיל יותר ממילה אחת, רצוי לתחום את השם בין גרשיים. בנוסף, כדאי להגביל את החיפוש אך ורק לישראל. מניסיון, כדאי לחפש לא רק בעברית אלא גם בלועזית. מצאתי עסקים וגם אנשים פרטיים, שפרטיהם הופיעו רק בגרסה האנגלית ולא בגרסה העברית.

הערה: בעבר היה צורך בהרשמה חינמית ראשונית ובהורדה של תוסף כלשהו, ע"מ שאפשר יהיה לצפות בדפים הרלוונטיים המתקבלים בתוצאות. איני יודעת אם זה כך גם כעת, כי האתר שינה פניו לאחרונה, אך ניתן לבדוק זאת. הנה הקישור: http://genealogyindexer.org/

בנוסף לאתר האינטרנטי בעבר הרחוק איתרתי מדריך מוקדם, כמדומני מסביבות שנת 1939-1940, בספריית אחד העם, שהיא חלק מספריית שער-ציון ("בית אריאלה") בתל-אביב. רצוי לבדוק את ימי-הפעילות והשעות של הספרייה בטרם שמגיעים לשם.
 
למעלה