תל אביב של פעם

• פותח הנושא צפ3
  • פורסם בתאריך

צפ3

New member
תל אביב של פעם

אולי כל אחד יספר על הזיכרון שלו מתל אביב בילדותו – זה יכול להיות נחמד...

danezeq

Member
למה? אני כולה בן 20 ויש לי זכרונות

כ"כ יפים שאני מתמוגג עליהם יום יום. אבל ככה זה, זאת הילדות, היא תרשום נזכרונות יפים בכל מקום

asaf2000

New member
הזיכרון הכי ישן שלי

זה פארק הירקון שנראה כמו שמורת טבע בלי שבילים, מלא חול ועשבים ואוטובוס של קו 5 שעולים מאחורה עם כרטיסן ומצלצלים עם חוט...

danezeq

Member
מפארק הירקון יש לי הרבה זכרונות

שונםי קצת משלך - אני אספר בעתיד, עכשיו אני צריך ללכת לישון
וכן איך הזכרת לי את החוט הזה!! כל אוטובוס שהיה לו את הכפתורים האדומים האלה נראה לי עתידני אז

dana20il

New member
זכרונות שלי

כשהייתי בת 8 או 9 היו מופעים של דולפינים וכלבי ים בדולפינריום, היה כל כך מושקע. בכיכר מלכי ישראל (דאז) היה את תערוכת הטנקים (שכחתי מתי ואיך זה נקרא).

asaf2000

New member
תערוכת הטנקים

אני זוכר שהיו לפחות 2 או 3 תערוכות של חיל שריון בכיכר מלכי ישראל ואחד הכלים פרש את הגשר מברזל ועשו אותו כמין שער לתערוכה...

benpual

New member
לי , עוד לא היסתיימה הילדות...

אני סך הכל בן 17!!!

gilka

New member
אני בן 18 (קצת יותר)

ויש לי המון זכרונות מהעיר: -אני זוכר איך נשמתי (ועדיין נושם) את העשן של כל מדינת ישראל. וזה לא משנה אם זה דרך רידינג או דרך האוטובוסים שאפילו אייכמן לא היה מתבייש בהם. -אני זוכר איך העירייה הפאשיסטית שלנו מנעה מאיתנו לשפץ את הבניין שנמצא כולו בבעלותינו בגלל שטויות של שימור. כמובן שהשימור הזה לא הפריע להם להכריח אותנו לצבוע את הבניין בגוונים של ירוק (לפחות הרעה הזאת חלפה כי הלכנו עם זה לבית המשפט שחיסל את ההצעה המטורפת הזאת). -אני זוכר איך ההורים שלי, ועכשיו גם אני, היו מחפשים חנייה שעות על גבי שעות. איך אבא שלי היה בסוף מתייאש ונוסע לחנות אצל סבא וסבתא שלי בגבעתיים וחוזר הביתה ברגל (פחות או יותר שעה הליכה. לא נעים אחרי יום שלם של עבודה). כל זה רק בגלל עיריית ת"א שלא הרשתה לנו לבנות חנייה, כאילו הבניין שייך לה. -אני זוכר איך התחילו לעשות עצרות וארועים אחרים בכיכר רבין, מרחק של 2 דקות הליכה מהבית שלי. אני זוכר שבעצרות האלה היו חוסמים את הכבישים וכך בעצם לא יכולתי לצאת מהאיזור שלי ברכב ובכך בעצם מנעו ממני את זכותי הטבעית לחופש תנועה. לא רק שהעצרות האלה היו מונעות ממני את חופש התנועה וגם גומרות כל סיכוי למצוא חנייה, גם היה בלתי אפשרי לישון. על כל עצרת כזאת המארגנים היו משלמים לעירייה לפחות 40 אלף דולר. אולי הכסף הלך לבניית פארקים בצפון העיר, כי אנחנו, מי שהעצרות האלה מיררו את חייהם, לא ראינו מזה גרוש. -אני זוכר איך פעם בשבועיים עובדי הזבל מפסיקים לעבוד ואנחנו חיים כאן בתוך הזבל, בעוד העיריות שמסביב טורחות לדאוג לאזרחיהן ושוכרות חברות פרטיות. לסיכום: אני זוכר, ולעולם לא אשכח, כמה אני שונא את העיר הזאת. שנאת מוות.

gilka

New member
לא.

כל הזכרונות הטובים שיש לי מילדותי הם למרות העיר ת"א ועיריית ת"א, וממש לא בזכותן.

וואי מוזיאון השעווה...

והדולפינריום כמו שציינו למעלה... בגיל 6 אולי הייתי הולכת לשם ורואה את המאמנים קופצים על גב הדולפין מגובה שאז היה נראה לי 50 מטר...יוו איזו נוסטלגיה... ואם משהו יודע למה הדולפינריום נסגר...?

למעלה