תל אביב - עפולה

תל אביב - אוזריה

שלישי בצהריים - אני וחברה בלוינסקי.
לא בא לנו על הפרסית (כי כמה פעמים אפשר?)
אמרנו נכנס לאוטו נצא מהעיר נמצא בדרך מה לאכול.
ליד האוטו רואה את אוזריה - שמנו עוד כרטיס חניה ונכנסו למסעדה.

תפריט עיסקי - ראשונה ועיקרית ב 55 ש"ח לא כולל לחם, פתיחים או שתיה.

מנות ראשונות:
היא - רביולי סלק ממולא בגבינה - שלוש רביולים - מיני טאפאס
אני - ברוסקטה עם טונה מעושנת ועוד - ברוסקטה אחת עם סוג של ירקות ( = שם כולל בבתינו לכל מה שעשוי מעשבי תיבול ירוקים, יחד עם שמן זית, שום וכ"ו)

מנות עיקריות:
היא - כבדים על תפוחי אדמה - מנת טאפאס
אני - שייטל מיושן במחבת עם בצל ירוק וכל מיני עגבניות - מנת טאפאס.

עוד הוזמנו -
2 מנות כרובית של אביבית
1 מנת מוחמצי הבית
2 עראק בולגרי (שכחתי את שמו)
1 קולה

עלות:
180 ש"ח לא כולל

שירות - כייפי ונעים.
המוסיקה - נפלאה - ישראלית לגמרי, כמו שאני אוהבת, אהוד בנאי, איינשטיין, מאיר אריאל.
האוכל - פשוט מעולה. נהנו מכל מנה שלקחנו (לא אומר שסיימנו את כל המנות כי זאת לא חוכמה
) אבל ליקקנו את האצבעות
הכרובית נהדרת.
מוחמצי הבית - הפלפלים החריפים הקטנטנים היו מעולים, והשום הפרסי - תענוג אמיתי
המנות שלנו היה נפלאות - היא התענגה על הכבד ואמרה שכבר מזמן לא אכלה כבד שטופל כל כך טוב.
אני חושבת שהמנה העיקרית שלי (שייטל) הייתה הכי "רגילה", הכי פחות טעימה.

המנות הקטנות:
טוב, הן באמת קטנות. והראשונות אפילו נורא קטנות
אבל בסופו של דבר כן יוצאים שבעים.
נכון ש 180 ש"ח לשתי עיסקיות זה לא מעט. אבל באנו לטעום.
והיה תענוג.

תלוי כמה רעבים באים

אפשר לצאת שבעים.
לא מלאים ולא מפוצצים.
נראה לי שלארוחת צהריים שאחריה צריך להמשיך את היום- זה בדיוק.

עפולה - מקלות וניל

רק שתדעו שיש בית קפה/מסעדה חלבית בעפולה שפתוחה כבר משש בוקר ומגישה אוכל ומאפים נפלאים.

ככה שהיינו צריכות להיות 3 בנות בשבע בבוקר בעפולה - אחת שמכירה, הודיעה ארוחת בוקר במקלות קינמון.

אני עוד בשוק שאשכרה יש מלצריות שבשבע בבוקר הם חינניות, נחמדות, ובעיקר ערות.
הזמנו -
ארוחת בוקר - ביצה עלומה על סוג של מאפה - מגיע יחד עם סלט מעולה של קולברי, גזר וגרעיני דלעת (מעולה), קפה ומיץ פרי סחוט במקום (ואפשר לבחור ללא תוספת תשלום!)
שקשוקה - נפלאה
וסלט חסה (היה כתוב גם עלי בייבי, המלצרית באה ואמרה שעוד לא הביאו להם ולכן אפשר להוציא את הסלט בלי הבייבי, או לבחור מנה אחרת) עם סלק אגוזים וגבינה ורוטב נהדר.

ראשונה הגיעה סלסלה עם לחם זיתים קטן וחמאה. הסלסלה עשתה רפיל כמה פעמים - כל פעם סוג אחר של לחם - זה מה שנקרא תענוג.

אחר כך הגיעו המנות.
לצערי הביצים העלומות (2) היו עם חלמון קשה, לצערי השני לא אמרתי למלצרית על המקום - אלא רק שהיא פינתה את הצלחות - היא ממש התנצלה ואמרה שזה לא קורה וחבל שלא אמרנו.
אבל האווירה הייתה כזאת נהדרת וביקרית שלא רציתי לדכדך.
וגם ככה זה היה טעים.
הסלט והשקשוקה היו נהדרים.
ובכלל מקום תענוג.

מוסיקה -
כמו שאני אוהבת ישראלי נחמד שכזה (כמה שנים לא שמעתי את ברוזה שר "בליבך")
שירותים נהדרים עם מראה גדולה ונהדרת (למרות שבדרך כלל מראות גדולות לא עושות לי את זה)
לחלק מאיתנו המקום נראה קצת מיושן, או יותר נכון שלא היה מזיק לחדשו - למשל החלק של הויטרינה (אוף כמה קשה להסתכל בויטרינה הזאת על הבוקר הפאי פירות והפאי אגוזים נראו כמשהו ששווה להגיע בשבילו לעפולה)
החלק בו מונחים הלחמים והעוגיות - גם יכולים להתחדש
(מיותר לכתוב שלקחנו לחמים הבייתה?)

התענוג יחד עם לחמים הבייתה ושני מקורנים בשביל ההיא שלא הבינה על מה המהומה וזה נראה לה כמו עוגיות מלאות צבע מאכל (טוב במקלות וניל היא הבינה) עלה פחות מ 200 ש"ח.

לגמרי לגמרי שווה.

בונוס - הצריף של מוסא - ג'סר א-זרקא

בכפר הדייגים של ג'סר א-זרקא נפתח מקום מפגש חדש - הצריף של מוסא -
מוסא יחד עם שני יהודים - פתחו צריף/מרפסת/זולה.
כייף של פעם - ואפילו קצת כייף של סיני
היינו שם בשישי שעבר -
מגיעים לזולה - יושבים קצת מקבלים קפה תה, יורדים קצת לחוף, וחוזרים לאכול.
ארוחת בוקר מוגשת כל היום - מתאימה בעיקר לילדים - ביצה מקושקשת, סלט, פיתות, טחינה לבנה.
מנת לבנה או טחינה מגיעה יחד עם פיתות.
שקשוקה (כדאי שילמדו שם איך מכינים)
וגולת הכותרת - דגים שאך זה נשלפו מהים - טיגון קצר ומגיעים אליך לצלחת - אין יותר טעים מזה.
אין בעיה להביא אוכל מהבית (אבטיחים, פיצוחים, שתיה חריפה ולא חריפה) אבל אם יושבים בזולה אז מתוך נימוס ושאר דברים מזמינים גם אוכל מהם.

והחוף?
אותנטי.
מזכיר ימי ילדות, כאלו שחוף הים היה חוף ים, והיו בו סירות וסוסים, ואנשים מכל מיני עדות שמדברים כל מיני שפות, ויש את הפינות היותר שקטות והפינות עם יותר אנשים, אבל החוף הוא עדיין כמו פעם.

מגיעים בעיקר בשביל האווירה והדגים, אבל גם הטחינה והלבנה מפתיעות.

לגמרי

אנחנו הגענו לשם כ 5 משפחות עם ילדים והיו שם לא מעט משפחות עם ילדים. - זה היה ממש בכפר הדייגים.
2 מטר דרומה מהצריפים יש חוף נקי. לבן. שבו היו לא מעט משפחות

בפייסבוק שלהם כתוב שכן

כתוב 9:30-15:30

אבל בשישי שעבר וגם שישי הזה יש שם קבלת שבת אז פתוח עד 20:30

הטלפון שלהם - 050-422-1780

bruno01

New member
תודה על המקבץ!

אני מתכנן על העסקית של האוזריה לשבוע הבא, אז טוב לשמוע שנהנתם. תיארתי לעצמי שאולי צריך להוסיף עוד מנה או שתיים כדי לשבוע במחיר הזה.

למעלה