תלת פאזי

בועז18

New member
תלת פאזי

האם נכון שחיבור תלת פאזי הוא חסכוני יותר בחשמל מאשר חד-פאזי, ואם כן - בכמה אחוזים בערך ? ובאותו עניין, עד כמה שידוע לי אכן צרכנים שעובדים על תלת פאזי הם יותר חסכניים אולם מדובר במשק ביתי רגיל במזגן בלבד (המנוע של המדחס) ולכן במידה שיש חסכון (החלק הראשון של השאלה), מי שחוסך זה רק המזגן. האם מה שכתבתי למעלה מדוייק?: כמה החסכון בערך? האם יש מכשירי חשמל אחרים םרט למזגן הפועלים על תלת פאזי? תודה.

לגבי החיסכון בחשמל

אין לך שום חיסכון בצריכת החשמל צרכן 3 פזות - העומס של הצרכן מתחלק ל 3 פזות כך שאתה לא מעמיס יותר מידי על פזה אחת. בסה"כ אתה מחלק את העומסים בצורה שווה יותר ללא עומס מיותר על פזה אחת מתוך השלוש.

בועז18

New member
לפי מה שאני יודע - יש חיסכון

לידיעתך, אכן יש חסכון. שמעתי זאת מאנשים שאני מכיר - לא מרס"ן שמועתי, אבל לא עברתי שעור מסודר ומנומק בנושא כך שרציתי לשמוע מומחים או מנוסים בנושא. לפי מה שאני יודע, מנוע שעובד על אספקה תלת פאזית, לא רק מוריד את הצריכה מכל פאזה, שזה לא חיסכון אלא פשוט ייעול בחלוקה ומניעת "קפיצת הפקק", אלא גם עובד בניצולת חשמלית גבוהה יותר. אני לא ממש יכול להסביר את הנימוקים אבל בעיקרון ככה זה עובד. שמעתי זאת הן מאדם טכני שאני מכיר, אדם מנוסה שעובד באל על, ששם ד"א המכשור לא רק תלת פאזי אלא גם עובד ב-400HZ שזה עוד יותר מייעל את עבודת המכשיר מבחינת תצרוכת החשמל. אדם אחר, דוקטור לפיזיקה, סיפר לי שעשה פעם את החישובים המתמטיים בנושא וחישב "על הנייר" כמה זה יותר יעיל, וזה יותר יעיל בצורה מורגשת לפי מה שהוא אמר לי. אבל, בין הנייר למציאות יש מרחק ותהיתי אם יש מישהו כאן שמכיר את הנושא מקרוב ויכול לוודא עד כמה זה נכון, או לא.

מאגר

New member
חיסכון בחשמל בתלת פאזי

עין חיסכון בחשמל בתלת פאזי אתה משלם את מה שאתה צורך. יש נוחות מסוימת בהפעלה של מכשירים כבדים כמו מזגן ומעלית, הצורכים מנוע חזק. וכל שהמנוע גדול יותר עדיף שיעבוד על תלת פאזי הן מבחינת האמפר שהוא צורך והן מבחינת השקט. לגבי החיסכון פרופר עם יש לך מערכת תלת פאזית לא מאוזנת אתה צורך יותר חשמל ראקטיבי (שאינה משתמש בו ישירות) ואז אין לך בכלל חיסכון בחשמל אלא ביזבוז אז מי שהיסביר לך לא היסביר לך נכון לצערי. שיהיה לך יום מקסים דורון ט

ronibenyosef

New member
מערכות 400 hz

מערכות החשמל המוטסות פועלות על תדר זה,הנימוק העיקרי כמובן אין לו נגיעה לחיסכון באנרגיה אלה, מיתוך שיקולים הקשורים באמינות והקטנת מערכות-[שנאי העובד בתדר גבוה קטן יותר וכמובן שוקל פחות].

smallstorm63

New member
חיסכון במנוע תלת פאזי

ראשית יש חסכון במנוע תלת פאזי כיוון שמקדם ההספק שלו יותר גבוה כ- 0.95 לעומת 0.85-87 בחד פאזי. דבר שני עקב שימוש ב 3 פאזות מכפלת הצריכה קטנה פי 1.73 . מה לעשות זה החישוב

רשר

Well-known member
מנהל
איזה בילבול ממש קשה לצאת מזה,

1.73 = שורש 3 משמש כקיצור להשוואת הנתונים בין פזה אחת לשלוש במצב של עמס שווה בכל הפזות, בשביל לבצע עבודה צורכים הספק חשמלי ועליו משלמים, אם המנוע התלת פזי בעל נצילות גבוהה יותר יהיה חיסכון בהספק אבל זה רק בגלל הנצילות, שיכולה להיות גבוהה גם במנוע חד פזי. ענין מקדם ההספק לא שיך לכאן כי בכל מנוע אפשר לתקן את המקדם ל 1. אם כן למה בכלל להתחיל עם 3~ ? כי הזרם קטן ועקב כך כל המערכת יותר קטנה וזולה, חוטים, מפסקים, מנועים(הציר של המנוע נשאר באותו הגודל! לפי ההספק).

למעלה