תלפיות

יעלעל

New member
תלפיות

בני קיבל זימון למבחן בתלפיות למועד בו אינו יכול להגיע. אני מחפשת דרך ליצור איתם קשר ואין: הפקס לא עובר (ניסינו מכמה מכשירי פקס), המייל מחזיר הודעה שניצור קשר בפקס והדואר נראה לי איטי מדי. יש להם מספר טלפון או משהו? תודה, יעל

varui

New member
רק דרך

טלפון ואני הייתי ממליץ לבניך לעשות הכל כדי להגיעה לשם אין הזדמנות נוספת

הנחה סבירה היא,

שמפקדת תלפיות (או מי שאחראי על העניין) בהדממה כרגע. נסי ליצור איתם קשר אחרי החג. איחלתי לתלפיון החדש בהצלחה :)

תשובה

בס"ד שלום ומועדים לשמחה :) 1. כמו שענו כאן, סביר להניח שהמפקדה כרגע בהדממה, כלומר חופשהבחול המועד, והם יחזרו לתפקוד ביום ראשון הקרוב. 2. לפי מה שידוע לי, הטלפונים של תלפיות הנם: 02-5697085 02-5694269 02-5694403 אם הטלפונים אינם נכונים, ואת לא מצליחה להשיג את המפקדה, אנא צרי עמי קשר במסרים, ואחזור אלייך בהקדם עם טלפון עדכני.
3. אגב, בניגוד למה שנאמר פה, זוהי לא ההזדמנות היחידה והאחרונה. ניתן להתמיין לתלפיות גם עד שנה לאחר הגיוס. 4. בהצלחה! עמית

1ca1

New member
קבל ביטול

החל ממחזור גיוס יולי 06, ככל הנראה לא יהיה ניתן עוד להגיע לתלפיות מתוך הצבא (בגדול משנים את תוכנית ההכשרה כתוצאה מקיצור השירות, כרגע לא נראה איפה זה יהיה...) לגבי טלפונים, הטלפונים לא סתם מחולקים למלשבים, אלא שמדור מיון הוא קטן ואין טעם להפיץ אותם, יש מענה בפקס ובדואר והשנה גם במייל (ד"א, אני לא יודע האם אלו הטלפונים הרלוונטיים או לא...) וכמו שאמרו, כמעט כל חניכי תלפיות (פרט לחברה בבה"ד 1) יוצאים לרגילה בסוכות, וההימור שלי הוא שגם המפקדה יצאה (כי בכל מקרה לא הייתה גם רגילה בתחילת הקיץ בגלל המלחמה)

וואלה? כל הזין? ../images/Emo3.gif

בס"ד כן, לגבי שינוי ההכשרה אני יודע.. חלק ממנה כולל כמובן את הכיף שבעשיית הטירונות בבהל"צ.. ושינוי כל הסדרות וכד'.. אבל זה יצא די לטובה. מכל מני אספקטים
אני גם לא בטוח שאלו הם הטלפונים הנכונים, אבל זו לא בעיה להשיגם. מי כמוך יודע.

1ca1

New member
כמה דברים

לגבי בהל"צ, זה ממש לא היה מתוכנן, פשוט מח"ט גבעתי לא הסכים (כי היו לו כבר התארגנויות על הקיצור שירות מבחינת סגל הבא"ח וכו'), וניסו מאוד להכנס לצנחנים ולנחל אבל יש להם שם מספיק יחידות, ונראה לי שגולני לא היה בא בטוב :) אז בגדול, בגלל שבכל מקרה היו בקשרים עם בהל"צ לקראת סדרת הנדסה, כבר סידרו שם טירונות (שזה מתחבר עכשיו שמה לכל הקורס מ"כים שעבר לשם וכו') למזלם יצא להם לראות קצת הנדסה, שזה חומר שדיי נופל בסדרות החדשות, וזה טוב שככה יצא. לגבי שינוי כל הסדרות,זה עוד קונספטים חדשים הכל, בעיקר הסדרות שטח. ולגבי ההשגת טלפונים, דבר ראשון אתה יכול להיות חצי יום על הטלפון עד שיענה לך מישהו. ודבר שני כמו שאמרתי, הטלפונים לא מחולקים עד שלב מסויים במיון מתוך כוונה תחילה... (אם הייתה יחידת איתור שלמה כמו למשל במודיעין אז הדבר היה קל יותר...)

ממפ

בס"ד אני משער שבהלצ לא היה מתוכנן, אחרי הכל , זה שואה. סוג של. לדעתי כל שינוי הסדרות הוא מצד אחד קצת שלילי כי זה דחוס והכל- אז מבחינה חווייתית זה יהיה פחות חזק, אבל מבחינת הרווח- הוא אדיר (מבחינת החשיפה ליתר הזרועות וכד') לגבי הטל'-ידוע, אבל אם אפשר לנסות ולעזור לתלפיון העתידני, למה לא?

1ca1

New member
כי ככה הוחלט

אם הוחלט שהטלפון מפורסם לכולם, בטח הוא היה מופיע באתר ובלשכ"ג... אני יודע שבאמת ניסו השנה ליצור ערוצים נוספים להתקשרות (כמו המייל גם לתקשורת וגם לשליחת טפסים)... הקיצור לפי דעתי הוא שלילי ולא רק מבחינה חוויתית, אני לא אגיד לך שעושים שבועיים בתותחנים בלי לנשום (בשיריון אולי כן), אבל כן יש תכנים שיופסדו, והרוב יעבור רק ברמה "כללית" של שיחה עם רמ"ד/רע"ן הדרכה רלוונטי וחבל (מצד שני, לא אמרתי שצריכים לעבור כל שיעור דבילי שיש עם מדריכה) לגבי חשיפה ליותר זרועות, אין... הסדרות הטכנולוגיות (של שנה ב) נשארות אותו דבר בגדול (עדכון תכנים אבל בגדול אותו דבר), מוסיפים עוד קצת על מפא"ת... ועשו סדרת "מז"י פיתוח", במקום לעשות רק סדרת חט"ל + תעשיות + ביקור ביפתח + ביקור ביהלום + ביקורים במקומות אחרים, עשו סדרה יותר אחודה ובעלת עומק... בגדול סדרות השטח יורדות (כבר יהיה קשה לקרוא להם שטח), לא יהיה להם סדרת ניווטים (כי מין הסתם הם יעשו בבה"ד 1, אבל שמה זה ניווטי יום בשכונה מי שעושה נחשון), קורס צניחה עובר לשנה שנייה (ואני לא אופטימי לגבי תוחלת חייו :( ) ובקיצור, יש מספיק דברים לא טובים בזה. ההבדל היחידי הוא שחותמים 6 קבע (עוד חצי שנה של קבע שזה יותר כסף) ומגיעים ליחידות לעשות פרוייקט בתחומם שזה יכול להיות מעניין מאוד...

יש עוד נקודה.

בס"ד נותנים יתר דגש לחשיפה לאמ"ן ולגופי משהב"ט, במקום משהו כמו יומיים בגוף א', זה יהיה שבוע, ואלו גופים חשובים, שההרגשה של התלפיונים שלפני, חלקם לפחות, הייתה שמקדישים להם פחות מדי זמן, יחסית, לעומת חשיבותם. כלומר- חשוב להיחשף לכל התכנים האלה בסדרות של זרוע היבשה וכד', אבל ההרגשה הייתה שנותנים פחות מדי חשיפה והעמקה על ח"א, מודיעין, ומשהב"ט.

1ca1

New member
לא מדוייק

לא נרחיב כאן על מה יש בסדרת אמ"ן וח"א של תלפיות, מה גם אני לא בטוח כמה אתה מכיר אותן. בכל מקרה, יש חוסר איזון, זה ברור, מספר התלפיונים שרלונטיים להם מאוד סדרות השטח לעומת מספר התלפיונים באמ"ן, שלהם זה פחות רלוונטי, לא ניתן להשוואה... אבל מצד שני, יש מעט מאוד "תכני חדשים שנוספו", אירגנו מחדש, עדכנו דברים, אבל בסדרות הטכנולוגיות, אין שינויים "גדולים".

יעלעל

New member
תודה

הילד רוצה להתחיל את המיון לפני הצבא כדי שתהיה לו זכות להחליט מה רוצה, בהנחה שיתקבל כמובן. אני אנסה את הטלפונים מיום ראשון ונקווה לטוב. תודה, יעל

למעלה