תלפיות??

tomerol

New member
תלפיות??

טוב, אז יש לי כמה שאלות אליכם - קיבלתי מכתב שמודיע חגיגית שאותרתי לתהליך המיון של תכנית תלפיות. אז קודם כל, מה זה תכנית תלפיות? אני קראתי קצת באינטרנט ולא הבנתי, זה נחשב טוב? או די נמוך? יש לתכנית הזאת יתרונות כלשהן על מקומות אחרים בצה"ל? תודה מראש, תומס.

vikush666

New member
זאת נחשבת לאחת התוכניות הטובות ביותר בצבא

הרעיון הוא כזה: מעטים מאוד מצליחים לעבור את כל השלבים ולהתקבל לזה. שלוש השנים הראשונות אתה עושה תואר ראשון (הצבא מממן הכל - לימודים, מגורים וכו'...) מה הקץ'? אתה חותם קבע ל-6 שנים. המסלול הוא מאוד קשה, אבל אם אתה מעוניין בעתיד לעסוק במה שקשור לפיזיקה/מתמטיקה - זה מסלול מעולה. אחרת - זה סתם בזבוז זמן. ועוד משהו: הטירונות בתלפיות היא טירונות קרבית (של כ-3 חודשים) ויקוש

avivos7

New member
תוספת

אם יש לך פרופיל קרבי אז אתה יכול לצאת לשלוש שנים של מסלול לחימה( טייס, סיירות, חובלים וכו'),, ואז לשרת שלוש שנים בקבע בתפקיד שבו למדת. עצה שלי- אם אתה הולך אז לך כשאתה בטוח שזה מה שאתה רוצה כי אם לא אז זה סתם בזבוז של 9 שנים וזה הרבה זמן.

tomerol

New member
תודה על התגובות

האמת היא שאני מופתע. אם התכנית היא כזאת לגאונים, זה מוזר כי אני רחוק מלהיות גאון - ככה לפי הציונים בבית הספר. תומס.

LoveMyLife

New member
הקב"א שלך מאוד גבוהה כנראה

לא תמיד יש קשר בין ציוני ביה"ס לבין ציון הקב"א.

tomerol

New member
עוד משהו קטן

אם אתם אומרים שהמיונים קשים ורק מעטים נכנסים אז העובדה שיש לי פחות מ90 במתמטיקה (4 יח"ל) תגרע מהסיכויים שלי באופן מאוד משמעותי, לא?

sexytomato

New member
מה שחשוב זה המבחנים והמיונים

לא הציונים. אם קיבלת זימון למבחנים אז תשכח כבר מהציונים שלך. הסיכוי שלך שווה לכל אחד אחר. תעבוד על המתמטיקה שלך אם אתה רוצה לעבור את השלבים. ולכל אלה שמעליי- כן, אתה צריך להעניק 9 שנים מהחיים שלך לצבא במקום 3, אבל אתה יוצא מסודר, אין שום מקום שלא יירצה להעסיק אותך, אתה תרוויח הרבה כסף ובכלל אנשים ייסתכלו עליך בהערצה- התלפיונים הם בערך האליטה הצה"לית ויש מעט מאוד מהם. ועוד משהו, שוב, תעבור את המבחנים והמיונים קודם (ויש הרבה) ורק אז תתחיל להתרגש..

LoveMyLife

New member
גם 88 זה יפה

לא לכל אחד יש את הכוח להשקיע בלימודים בבצפר. אם קיבלת זימון לתלפיות כנראה שיש לך את היכולת. אז תחשוב אם אתה רוצה ללכת על המסלול הזה ותתחיל להשקיע ברצינות (אף פעם לא מאוחר מדי). וכל הכבוד לך...

dimgold

New member
אצל כולם

הציונים משפיעים על הקב"א רק במצבים הבאים: שואלים אותכם את הציונים (זה לא קורה הרבה) שואלים את הצלחתך בלימודים. כלומר הקבא משפיע רק לאחר שיקול דעת של המראיין

LoveMyLife

New member
לא התכוונתי לזה ../images/Emo6.gif

התכוונתי לעובדה שלא כל מי ש"גאון" בבצפר יש לו קב"א גבוהה ולהיפך - לא כל מי שיש לו ציונים נמוכים הקב"א שלו תהיה נמוכה גם כן.

Itamarro

New member
רק תיקון קטן

זה לא תמיד יוצא חכם לצאת לקורסים ארוכים אחרי תלפיות. נגיד במקרה של קורס טייס אחרי תלפיות, אתה תשרת 41 חודש של קורס תלפיות, בין שנה לשנתיים של קורס טייס מקוצר, ורק אחרי זה אתה מתחייב לקבע של 9 שנים, ככה שאתה תהיה חתום על 13-14 שנים בצבא. זה הרבה יותר מה3 שנים שאתה אמרת. מה גם שלא כל מי שמתחיל קורס תלפיות מסיים אותו, הרבה אנשים קולטים שזה לא מתאים להם ופורשים ומגיעים ליחידות מאוד מאוד איכותיות בצבא, אז אפשר גם לחשוב על זה ככה.

למעלה