תלמידים, נא לעמוד !

נשמע לי מיותר לחלוטין

אמנם יש בעיות של יחס וכבוד למורים (בביה"ס שלי לא כל כך, אבל אנחנו מיוחדים
יישוב של ילדים טובים וכל זה
חחח יובל...
), אבל זה ממש לא יהיה מה שיעזור. לדעתי זה אפילו יחמיר את המצב. כשמורה כלשהי מעצבנת אותי ומכריחים אותי לעמוד לכבודה כשהיא נכנסת, זה יוסיף עוד מרמור ויגרום לי להתעצבן עוד יותר. יש מורים שלא ירצו שנעמוד בשבילם ויש כאלה שגם אם נעמוד הם פשוט יצחקו איתנו על הסיטואציה. אני לא אוהבת בכלל את הקטע הזה של לעמוד כשמישהו נכנס, זה מין פולחן כזה (מושג קצת מוגזם, אבל בכ"ז...), שהמישהו הזה כאילו יותר נעלה יותר ממני. איך בדיוק לעמוד כשהמורים נכנסים לכיתה יעזור? לא יודעת, זה נשמע לי כמו מתכון לאסון... אני מנסה לדמיין את זה קורה וזה נורא. מה שאני הכי אוהבת באווירה בביה"ס זה שהמורים לא נחשבים לאדונים שלנו אלא לאנשים, עם סמכות אמנם, שבאים לשם כדי לעזור לי. המורה שלי למתמטיקה היא לא יצור נשגב, היא בסה"כ אישה נחמדה ומשכילה שטובה במתמטיקה ועובדת בלהסביר לי ולחברים שלי את החומר. אני אוהבת את זה שיש לי כמה מורים שהקשר שלי איתם הוא לא קר ומרוחק אלא אפשר לדבר איתם, לצחוק איתם (לאו דווקא בשיעור עצמו), לרכל איתם בטיול השנתי... מחוות כבוד כזאת תהרוס את כל זה כי היא תהפוך את הדברים הנ"ל לצבועים. אתם באמת חושבים שתלמידים שמתחצפים למורים ולא מקשיבים להם ישנו את ההתנהגות שלהם אם הם יעמדו לכבודם? לא נראה לי... אבל אולי אני אומרת את זה רק בגלל שבביה"ס שלי המצב מעולה, ובבתי ספר אחרים זה כן יעזור. מה שבטוח, אני ממש לא מעוניינת לעמוד כשהמורות שלי ללשון וביולוגיה נכנסות, רע לי רק מלחשוב על זה...
וסליחה על החפירה
אלי שאל, אלי מקבל תשובה

זה סתם מפגר

לא יפתור שום בעיות של חוסר כבוד או דברים מהסוג הזה. היה לנו את זה לקראת סוף היסודי וזה אידיוטי לחלוטין, מה גם שיש מורים שאני ממש לא מכבד, למה שאני אקום לכבודם?

Rioter

New member
יש את זה אצלנו.

והאמת, כמה שהרעיון קומם אותי בהתחלה - אני חושבת שזה נחוץ.

LOLI152

New member
אני דווקא מסכימה עם שיר..

לי היה את זה כשהייתי בסוף היסודי, ובחטיבה, ולמרות שהרעיון נשמע מגוחך ובהחלט לא כפיתרון לתת כבוד יש בזה הרבה מעבר. יש בזה סדר וארגון למחשבות וחצץ בין פאזות שונות.. בין הפסקה לשיעור.. זה הרבה מעבר לכבוד למורה, אבל לדעתי זה חשוב ומהותי..

Drenthe

New member
אני מסכים חלקית.

הפעולה הספיציפית הזאת היא לא הצעד שיעלה את כבוד המורים בקרב התלמידים. כשמדובר בבתי ספר שקבוצות התלמידים בתחומו מוגדרות יותר כ"בעייתים" או "עבריינים" וכו', אני לא חושב שהעמידה של אותו בחור בכל פעם שנכנס המורה, היא זאת שתוביל לפיתרון הבעיות ביניהם. מה גם שהרבה תלמידים שבאים מקבוצות כאלה ואחרות יתנגדו בתוקף. בבתי הספר שכבוד המורים בהם נרמס, הדבר ישאר כך עם או בלי ההחלטה האחרונה. אותו דבר בקשר לבתי הספר ש"לכבד" את המורה היה קיים מאז ומתמיד.

למעלה