תלמידה מתוסכלת

• פותח הנושא mayy6
  • פורסם בתאריך

mayy6

New member
תלמידה מתוסכלת

היי לכולם, אני בי"ב וחיכיתי סוף סוף לשנה הזאת כדי להעלות הפקה! חלמתי על הפקה על במה במשך שעה וחצי אפילו שעתיים! אבל לא...משהו חייב לנפץ לי את המחשבה הזאת, ונחשו מי? משרד החינוך. פתאום נודע לי שההפקה היא (כן כן אבסורד שאין כמוהו) 30 דקות בלבד. מה זה 30 דקות?! מישהו יכול להסביר לי מה לכל הרוחות הולך פה? מה אפשר לעשות עם הפיסת מידע הזאת? אם יש תקווה לשנות את זה? אולי זאת טעות של המורה שלי??? מישהו יכול לעזור לי ולהסביר לי את העניין החדש הזה? כי אני מאוד מתוסכלת מזה, אני חיכיתי לשנה הזאת בקוצר רוח, ואני מאוכזבת כ"כ. אשמח לתגובות. שיהיה לכם שבוע נהדר.

The Ocean1

New member
וואי, פרופורציות:)

היי, גם אני בי"ב אני אף מביימת הפקה, ו-30 דקות זה זמן מצויין ומתאים. לא יותר מדיי ותתפלאי לשמוע, גם לא פחות מדיי. זה כפול 3 מהזמן המותר בבגרות י"א, דיאלוגים/מונולוגים, ותחשבי שיש גם עיבוד לכל המחזה כדי שיתאים לזמן ההוא. שעתיים על במה זה מוגזם לחלוטין להפקת י"ב בתיכון, ואני גם בספק איזו הפקה תחזיק קהל למשך שעתיים שלמות. אז בלי לחץ, 30 דקות זה אחלה של זמן גם אם כרגע זה מאכזב ומתסכל:) אני הכי מבינה אותך, אבל יהיה בסדר!

mayy6

New member
אני לא מסכימה איתך

ואני לא חושבת שיצאתי מפרופורציות, וזה לא נכון כי ערב מונולוגים כן צריך להחזיק לפחות שעה וחצי. כשמעלים הפקה מעלים הצגה שלמה כמו לפני שנה ולפני שנתיים ולפני שלוש כמו שהיה אצלינו. אבל תודה שאיכשהו את מבינה אותי,ומנסה לעודד:).

Envenom

New member
ועדיין, 30 דקות זה זמן מתאים בהחלט לטעמי

תחשבי על בתי ספר עם מגמות תיאטרון גדולות, שמעלים יותר מהפקה אחת. ארבע, למשל, כמו שקרה במגמה שלי. הבוחנים (והקהל) צריכים לשבת ולצפות במשך כמעט שעתיים וחצי. זה ה-מון בשביל הפקת בגרות, שעם כל הכבוד, היא רחוקה מלהיות מקצועית. מה גם שלהעלות הצגה של שעה וחצי באיכות גבוהה זו משימה כמעט בלתי אפשרית בהינתן הזמן והכלים שעומדים לרשות מגמות תיאטרון. מהניסיון שלי, בהחלט עדיפה הפקת בגרות של חצי שעה. אפילו שהטקסט נשחט בדרך

mayy6

New member
ואוו חבל שזאת הגישה שלכם,ממש

כי זה כן אפשרי, וממש לא אכפת לי מאף בוחן.

mait123

New member
גם לבוחנים לא ממש אכפת

אם את חושבת שהם טועים בקשר לזמן שלך! אני יכולה להגיד לך שאצלנו הבנות במגמה קיבלו את זה לגמרי בהבנה! כי שנה שעברה הבנות האחרות היו צריכות לעבוד כפול מהם. והרבה מהם נכשלו בבגרויות ר-ק בגלל ההפקה. אז אולי אם תנסי להבין קצת זה יקל על התהליך.

ליללךך

New member
חח חמודה..

זה עוד בקטנה את שמעת על הבשורה שאסור להביא שחקנים אורחים?

mayy6

New member
וואלה? האמת שזה דיי בקטנה :S לדעתי...

שמעת שמותר שזה יהיה רק בשעות הבוקר??

ליללךך

New member
אצלנו זה לא כזה בקטנה...

אנחנו 17 במגמה ומותר 8 בכל הפקה וזה אומר שיש אחד מיותר אז הפכנו להיות 3 הפקות... 2 של 6 חברה ואחת של 5 חברה... ובחרנו מחזות כי בנינו גם על כך שהחברה מהשכבה יוכלו לעזור לנו בשניים-חמישה תפקידים... אז זה דופק אותנו.... ואצלנו תמיד הבגרות היא בבוקרר.. וזה ממש טוב! מתחילים את הבוקר עם מצב רוח קמים ב 6 עושים חימום...

שגיא ק

New member
רגע שאני אבין משהו...

הגבילו את הזמן של בגרות י"ב רק ל- 30 דקות? כי שנה שעברה זה יכל להיות בין 30 ל- 60 דקות.. ורגע למה בגרות בבוקר???. מה ההגיון פה??. בבוקר אין אנדרנלין!! ואיזה קהל כבר יבוא בבוקר??

lululemon

New member
מה למה אסור אנשים מבחוץ?!

מה גם אי אפשר שחקנים מכיתה י"א? מה?!! אוךךך למה דווקא בשנה שלנו?!

למעלה