תלמוד

Blackpanter1י

New member
תלמוד

האם תלמוד בבלי שוטנשטיין טוב למתחילים בגמרא? יש שם ביאור קל?

asaf2000

New member
מצויין למתחילים

אני ממליץ לך ללמוד קודם כל את הגמרא עם פירוש שוטנשטיין (או פירוש אחר) ואח"כ לחזור על הדף לבד כמה פעמים רק עם רש"י.

asaf2000

New member
יש שם מה שיש בכל גמרא רגילה

הפירוש עצמו הוא בדפוס עברי רגיל.

יש לך גם! עוד משהו! ../images/Emo41.gif

מלבד שוטנשטיין שזה גם טוב יש לך את הספר חברותא-תנסה תיראה לי זה ממש עוזר בישיבה- שזה פירוש הגמרא כמו שטונשטיין שזה רק בהרחבה ויש לך את הספר "שערי תוספות" שמסביר את התוספות במסכת שאתה רוצה ללמוד אותה וזה עוזר ללמוד ונותן לך כילים איך ללמוד תוספותים בהמשך כי אתה רואה איך הוא מנתח תוספות בנוסף! דרך הבית שלך אתה יכול ללמוד גמרא אחרי שקצת נכנסת לעיניין יש את שירותי קול הדף -בטלפון 02-6400000 מחיר לשיחה אחת- בערך 30 ומשהו אג' בלילה זה יורד ל-20 ומשהו אג' לא משנה כמה אתה מדבר - כמובן משיחה מבית ולא מהפלפון שלך ככה קרוב משפחה שלי אמר לי והוא בדק את זה והוא אמר שזה באמת ככה מן הסתם שיעורי תורה וזה זיכוי רבים לא הגיוני שיקחו את על זה הרבה בקייצור! אתה בוחר בתלמוד בבלי אח"כ מסכת שאתה רוצה דף שאתה רוצה וזה עושה לך שיעור ב50 דק' על מה שבחרת יש הנחיות בטלפון בהצלחה אחי!@

datu

New member
קיים גם הפירוש של הרב שטיינזלץ לתלמוד בבלי

Blackpanter1י

New member
איפה יש פירוש יותר מקיף

בשוטנשטיין או בחברותא? ושאלה לסופרטאי בכושר בחברותא יש גם תוספות ?

תגובה

אז ככה יש כמה: 1.שוטנשטיין זה הרחבה 2. יש את -מתיבתא- שאני יודע שזה כמו שוטנשטיין שיש בזה הרחבה גדולה- גם גמרא וגם תוספות 3.חברותא -פחות הרחבה- ללא תוספות אלא גמרא ...לפעמים מסביר תוספות או מפרשים אחרים אבל זה ממש בקצרה וזה לא תמיד

למעלה