תלמדו מהטעות שלי

תלמדו מהטעות שלי

אז די התלבטתי אם לכתוב על הטעות שקרתה לי, אבל אחר כך אמרתי - בשביל זה אנחנו כאן לא ? בקיצור הנה הסיפור. יש לי מצלמה דיגיטלית שמתאים לה כרטיס מסוג sd. עד כאן יפה. ראיתי באחד מאתרי הרכישות הפומביות כרטיס זיכרון מסוג sd במחיר ממש נוח שהתאים לי מאוד (משהו כמו 200 ש' ל128 זיכרון) רכשתי את המוצר ואתמול הוא הגיע אליי. הכנסתי אותו למצלמה והפלא ופלא - הכרטיס לא מזוהה על ידי המצלמה. המסקנה: כרטי מסוג sd (securde disk ניתן לפרש גם ככרטיס מסוג secure digital שזה משהו אחר לגמרי שלא בטוח שמתאים לכל מצלמה. מסקנה 2: יכול להיות שאני טמבל, אבל לפחות שאתם לא תיפלו במלכודת שאני נפלתי. אגב, יש פיתרון. התקשרתי לחברה ואמרו לי שבתחילת השבוע יהיה כרטיס אחר שמתאים לי, כמובן שאני אצטרך להוסיף סכום מסויים. לא חשבתי אחרת. זהו. אז אם אתם משתמשים בכרטיס מסוג sd, שימו לב שזה סקיורד דיסק ולא סקיורד דיגיטל דיסק. התמונה, אגב, סתם להנאתכם. חיים יפים ומפוקסלים שיהיו לכם

גדיש

New member
גם לי יש אותה..

לא הבנתי איזה SD אתה היית כןצריך לצלמה???? ואזהו הלא מתאים????

עכשיו ברור ?

למצלמת hp 850 ולעניות דעתי, למרבית המצלמות של חברת hp, למרות שזה לא בדוק, מתאים כרטיסי זיכרון מסוג securd disk. ולא דיגיטל. אז שימי לב. ההבדל מהותי מאוד.

גדיש

New member
אתה טועה לגמרי...

כבודו למצלמת HP850 מתאימים כרטיסים מסוג: Memory Slot for a Secure Digital (SD) or MultiMediaCard memory card (16 MB SD memory card included). וזה לקוח מהאתר הרשמי של HP. משהו לא מסתדר לי בסיפורך... צירפתי את הלינק לאתר הרשמי, שים לב בקטגורית ה- MEMORY ביי

משהו לא מסתדר

אכן, על פי האתר זה אמור להתאים. אבל מה לעשות שיש מציאות בשטח? אחרי הכנסתי את הכרטיס למצלמה והיא הודיעה לי אחר כבוד שהכרטיס אינו מזוהה, ניסיתי לצעוק עליה ולהגיד לה שבאתר כתוב שכן. היא לא הבינה ורק הביטה עליי במבט נוגה. לצערי אני לא טועה. הלוואי והייתי טועה, היום היה לי עוד כרטיס של 128. גם את האפשרות שהכרטיס לא תקין אני שולל כי המצלמה מסרבת בתוקף לקבל אותו ככרטיס שהיא מזהה. אם הוא לא היה תקין היא לא הייתה מגיבה כלל. מכל מקום, העיקר שבאתר כתוב שזה מתאים.

נו, עד כאן עם המיתוס ש"חברות מחשבים מייצרות מצלמות טובות יותר מחברות צילום" או משהו כזה... ../images/Emo3.gif

גדיש

New member
לא צריך להיות ציני....

אדון שועל, אתה לא בעל המצלמה היחיד בארץ שקנה כרטיס זיכרון של 128MB. תתפלא, יש עוד כמה... אני רכשתי כרטיס זיכרון (רצ"ב לינק) של Secure Digital 128MB, ולא להאמין, הכרטיס הזה כן יודע לגלוש ברשת וידע שבאתר רשום שהוא צריך להתאים ולכן הפלא ופלא הוא מתאים!!! ברצינות, אתה רציני שאם כתוב באתר של יצרנית המצלמות ובחוברת ההוראות המצורפת, זו טעות דפוס???!!! מי בכלל אמר לך על "SECURE DISCK"? באתר ZAP לא מופיע בכלל כרטיס כזה!!! חביבי, מה שאתה אומר בהחלט יכול להראות על כרטיס פגום, בשבילה כרטיס פגום וכרטיס לא מתאים הם אותו הדבר.... לכן, בדוק קודם את הכרטיס ואח"כ את המצלמה ואל תקנה כרטיסים משונים... צירפתי לך עוד לינק של אתר B&H, ובאמת נראה לך שכולם טועים??? שתדע שיש קונים שהתלוננו על בעיה במצלמה זו לזהות כרטיסי זיכרון בעלי קיבולת גבוהה, אך התלונות היו על 256MB. דבר שוב עם המצלמה, ותראה אולי תגיעו לעמק השווה... ביי

גדיש

New member
דיברתי כרגע בשבילך...

הרגע דיברתי עם התמיכה של HP בארץ. גם הם (טועים ???) אומרים שהכרטיס המתאים הוא "סקיור דיגיטל". הם יעצו לי לקחת את הכרטיס שקניתי (שאתה קנית) ולהשוות בינו לבין הכרטיס המסופק עם המצלמה (שהוא דרך אגב, סקיור דיגיטל...). תשווה גודל פיזי, מס' מגעים, הצורה של המגעים והצורה בכלל של הכרטיס. אם הכל מתאים אזי הכרטיס אמור להתאים למצלמה, ואם הוא לא אזי הוא פגום או יש למצלמה בעיה לזהותו עקב גודלו (כמו שכבר הזכרתי...). בתמיכה טענו שלא יכול להיות ששני כרטיסים זהים מבחינת צורה ומבנה מגעים יהיו בעלי תואר שונה (דיגיטל, דיסק), וכל הכרטיסים ניבדלים האחד מהשני, אם יותר ואם פחות אבל נבדלים... ביי

גדיש

New member
זה אותו הכרטיס !!!???

תשמע, עשיתי חרישה ברשת בנושא ונכנסתי קצת לפורומים בחו"ל בנושא, פורומים אנגליים ורוסיים, וראה זה פלא, זה לגמרי אותו כרטיס, הלוגו SD מציין אותו דבר עם זה DIGITAL או עם זה DISK. רצ"ב אתר מכירות אמריקאי שבאותו דף מוצר נכתב פעם כדיגיטל ופעם כדיסק. תראה את הכותרת של האתר ותראה את הכיתוב על אריזת המוצר והכיתוב בפרטים ותראה שפעם משתמשים בסקיור דיגיטל ופעם בסקיור דיסק... ביי

הרמתי ידיים

סחתיין על ההשקעה ועל ההתעקשות. זה לפני הכל. פניתי לחברה ממנה רכשתי את הכרטיס ואמרו לי שיחליפו לי את הכרטיס. אולי אחרי הכל הוא הגיע דפוק. מכל מקום, תודה על ההשקעה עם הטלפונים

למעלה