תליית מנורת תקרה

Johny87

New member
תליית מנורת תקרה

שלום לכולם,

לכאורה, פעולה פשוטה שעשיתי כבר מספר לא מעט של פעמים, אלא שהפעם נתקלתי בבעיה הבאה:

החיבור של המנורה לתקרה הוא באורך קטן יותר מאשר הקוטר של החור (הקופסא) שממנו יוצאים הכבלים ולכן אין לי אפשרות לחבר את המנורה לתקרה כפי שהייתי עושה תמיד עד היום.

במרכז הקופסא יש חלק מרכזי מפלסטיק (נראה כמו דיבל) שמחובר לקופסא, הברגתי לתוכו בורג ואת המנורה תליתי על הבורג הזה. כלומר כל מה שמחזיק לי את המנורה זה בורג שמחובר לקופסאת חשמל בתקרה, זהו. המנורה עצמה לא כבדה (שוקלת בערך 1 ק"ג) אבל אני קצת חושש ממה שעשיתי.

האם מה שעשיתי הוא בסדר?
יש דרך כלשהי לתלות את המנורה ולחבר אותה לתקרה?

מצרף תמונה.

תודה

WarDog

New member
אם האסטטיקה פחות קריטית

אז אתה יכול להוסיף קרש קטן "מעל" הקופסא ככה שהוא יותר רחב ממנה ועליו להתקין את המתלה של המנורה.
כלומר בין גוף של המנורה לתקרה יש לך עוד חטיחת עץ קטנה שמחוברת לתקרה מחוץ לקופסא עצמה ועליה מוברג הבסיס למנורה.
&nbsp
בלי קשר לכל זה, צריך להכניס את הגיד פאזה שמגיע מהתקרה עד הסוף לתוך המחבר (שהבידוד שלו יהיה חופף עם המחבר עצמו ולא כמו שקיים כרגע- חלק המנחושת עצה מחוץ למחבר)

רשר

Well-known member
מנהל
החור מיועד לבורג סגירת מכסה, תליה עליו הנה הימור

שמצליח אם גוף התאורה לא מחמם את הפלסטיק,
אם מחמם בחום גבוה הפלסטיק נמס קצת והבורג נופל,
אם מחמם בחום נמוך הפלסטיק מתיבש ונשבר,
הכל בע"מ תלוי זמן ואיכות הקופסה, כשיפול תקדח דיבל ותחבר עם בורג ארוך (70-100 מ"מ)

Johny87

New member
בטוח? זה נראה חלק מסיבי למדי רק בשביל להחזיק מכסה.

חשבתי שזה מיועד לוו או משהו בסגנון.

בכל מקרה, אני שוקל עכשיו להוריד את חתיכת הפלסטיק הזאת עם סכין יפנית או פשוט לקדוח דרכה עוד 4-5 ס"מ אל תוך הבטון דרך קופסאת הפלסטיק, להכניס דיבל של 4-5 ס"מ ובורג של 9-10 ס"מ אורך, כאשר 5 ס"מ מתוכו יהיה בתוך הדיבל.

לדעתך ככה יהיה יותר טוב?

Holyyy

New member
אצלי מנורה לא כבדה צנחה אחרי שנתיים

גם אני חיברתי ככה ואחרי שנתיים החלק הזה בקופסה נשבר והמנורה נפלה (ולמזלי נשארה תלויה על החוטים)
3 אפשרויות
1. להשאיר ככה ולקחת סיכון
2. לתלות ליד הקופסה ולכסות אותה עם כיסוי פלסטיק לבן
3. לשבור את החלק המרכזי, לקדוח תחתיו חור רגיל עם דיבל ולחבר בורג ארוך. כדאי לשים איזה שרוול בידוד על הבורג בחלק שבתוך הקופסה כדי למנוע מצב שהוא נוגע באחד המוליכים.

Bגוד1

New member
תנסה

לחבר שתי זויות קטנות משני צידי הפתח בתקרה (בפנים) ואליהן תחבר את החלק של המנורה.
מצורפת תמונה של זוית לדוגמא.

למעלה