תלות

תלות

האם אתן ואתם לא מפחדים מהתלות שבזוגיות? אני שמה לב שככל שאנחנו ביחד יש דברים שרק הוא עושה, ונדמה לי כאילו שאני לא יכולה לעשות (דברים קטנים כמו לתבל את הסלט לדוגמא
), אבל גם דברים גדולים. בעצם, כשחיים יחד יש איזושהי חלוקת תפקידים ויש דברים שאני פשוט לא עושה ורק הוא עושה. וזה עמוק הרבה יותר - מבחינה רגשית התלות שלי בו היא עצומה. אנחנו בקושי נפרדים אבל נראה לי שיהיה מאוד קשה אם הוא יהיה במילואים או בחו"ל. או חס וחלילה אם פעם לא נהיה ביחד. איך זה אצלכם ואצלכן?

danaziv

New member
אני לא רואה את זה כתלות

ברור שנוצרה מעין חלוקת תפקידים כזו, אבל זה הכייף שבזוגיות שכל אחד עושה מה שהוא יודע יותר טוב או מה שהוא אוהב או סתם משהו למען השני. אני ממש לא רואה את זה כתלות. אולי אני רואה את זה ככה כי חייתי תקופה מסויימת לבד בתור רווקה . אני מסכימה איתך שכשגרים יחד תקופה מתרגלים אחד לשני וכשאחד עוזב לתקופה (מילואים) אז מאוד מתגעגעים אבל לפעמים זה גם כייף לנצל קצת את הלבד לעצמך, לדברים שלא עשית מזמן לבד כמו לתבל את הסלט...

אתי@

New member
אצלי התלות מתבטאת בזה שאני פשוט לא

יכולה בלעדיו... אני אוהבת אותו בטירוף ולא הייתי מסוגלת לחיות בלעדיו...
זאת תלות מאוד מפחידה, כי מה יהיה אם נפרד? איך אני אחייה בלעדיו? אחרי שהתחתנו אז יש הרבה יותר ביטחון שלא ניפרד לעולם, אבל כשאוהבים זה עדין מפחיד...

אתי@

New member
אני רוצה להוסיף, שתלות מהסוג שיש

דברים שאני לא יודעת לעשות והוא כן, ולהפך, קיימים תמיד אצל כל אדם בכל מערכת יחסים. הרי אף אדם לא יודע לעשות הכל, ובמערכת יחסים תמיד יש חלוקת תפקידים שנוצרת באופן טבעי לפי היכולות, כישרונות ונטיות של בני הזוג. אין לי ספק שאת רוב הדברים שרונן עושה בבית אני יכולה ללמוד לעשות (כמו לטאטא), וכנ"ל הוא (למשל לשטוף כלים). אבל יש משהו נעים בחלוקת התפקידים הזאת, בהרגשה שאנחנו זקוקים זה לזו, ויכולים לסמוך אחד על השני בדברים שאנחנו לא אוהבים או לא יודעים לעשות...

kisses

New member
מסכימה עם אתי

התלות היחידה שיש לי זה האהבה, אני לא יכולה לראות את עצמי בלעדיו. והוא לא יכול לראות את עצמו בלעדי (אני מקווה)
אני סומכת על בעלי בעיניים עצומות ואותו הדבר הוא עלי ויש לנו בבכית חלוקת תפקידים מוגדרת ושנינו יודעים שכל אחד מבצע את תפקידו בצורה הטובה ביותר.

dorlim

New member
קשר הדוק = תלות ?

אני לא יודעת אם הייתי מגדירה חלוקת תפקידים כתלות... ברור שהזוגיות והחיים המשותפים יוצרים חלוקת תפקידים מסוימת, שכוללת לפעמים גם דברים קטנים. מובן שככל שהקשר יותר עמוק כך יש יותר תלות נפשית בין שני בני הזוג, אבל זו תלות חיובית שמעידה על קשר עמוק בין שתי נפשות אוהבות ולא תלות במובן השלילי של המילה. כשדורון היה במילואים הרגשתי מאד בחסרונו והיה לי מאד קשה לעשות פעילויות מסוימות (מבחינה נפשית) והכי קשה היה לי לגרור את עצמי למיטה (לבד...
), אבל זה לא היה משום שאני תלויה בו ובלעדיו אני לא יכולה לעשות פעילויות פשוטות, אלא משום שאני אוהבת אותו ומשום שאני קשורה אליו. ו...כן, גם בפעילויות היום יומיות הטריוויאליות, כמו ללכת לישון, יש משמעות מאד גדולה לזוגיות שלנו
. ברור שגם לנו, יש דברים קטנים שייחודיים רק לנו ולמערכת היחסים בינינו, אבל כל אחד מאיתנו מסוגל לעשות את אותם דברים שהוא לכאורה תלוי בהם בשני גם לבד. לדוגמא - לדורון יש בעיה לקום בבוקר (הוא לא שומע את השעון/ים , בלי קשר לגובה הצלצול או משכו....), אבל כשהוא היה צריך לקום במילואים לשמירות, הוא קם כמו גדול ושמע את הצילצול של השעון בטלפון (חלש מאד ביחס לשעונים בבית). ולמה זה? כי בבית הוא סומך עלי ויודע שאני כבר אדאג להעיר אותו ... אני לא יכולה לדמיין את החיים שלנו בנפרד ואם לזה קוראים תלות אז כן פיתחתי תלות גדולה

fila

New member
לא יודעת איך אם לקרוא לזה תלות../images/Emo99.gif

אבל ברור שיש רגעים שאני מרגישה ממש אבודה אם הוא לא איתי (כמו למשל כשאני פוגשת עכביש
) אנחנו עושים דברים יחד ובאותה מידה פחות או יותר גם לבד, נכון שאני היא זאת שמבשלת אבל אם אני לא בבית הוא לא ימות מרעב הוא מסתדר ומכין לעצמו מה שהוא רוצה,אם אני לא מגהצת לו את הבגדים לעבודה הוא לא יגהץ לעצמו ומצד שני הוא לא יעיז ללכת מקומט
הנקודה היא שיש דברים שאנחנו ממש זקוקים אחד לשני אבל גם לזה הגענו מתוך האהבה והקשר שיש ביננו ואם אנחנו יחד רוב הזמן הפנוי שלנו זה גם מתוך בחירה שלנו.

הילית*

New member
לא הייתי מגדירה זאת כתלות אלא

כשיתוף. אכן יש דברים שאני לא עושה ולא למדתי לעשות- לאפות באופה לחם, להפעיל את מכונת הכביסה (כן, כן...) אבל אני מאמינה שאת כל הדברים האלו ואחרים אני יכולה לעשות (חוץ מלשים מלכודת לעכבר...
) אני חושבת שכאשר יש הדדיות זה שיתוף ולא תלות וזה מה שעושה את היחסים לכייפים

Ronnie*

New member
הי, גם אצלנו אורי מתבל את הסלט!

זה נכון, מעבר לתלות, יש סוג של חלוקת תפקידים... אפילו בתחום הבישול, רק אני יודעת להכין מרק בצל, אבל לזניה זה השטח שלו... והיום בבוקר הכנתי פנקייקים לכבוד יום ההולדת שלו (ותודה לכולן על העצות
), ולמרבה הפדיחה כולם יצאו לי מעוכים, אז אורי התגייס והכין לנו שניים יפים ושלמים. מה לעשות, להפוך פנקייקים זה כנראה לא הצד החזק שלי... יש תלות, בהחלט יש, בוודאי אחרי שמונה שנים. גם מבחינה רגשית וגם מבחינה מעשית. אני רוצה לקוות שאם הוא ייסע לחו"ל, אני אצליח להפוך פנקייקים לבד והוא יצליח להפעיל את מכונת הכביסה
. ומזל טוב לאהובי שחוגג היום יום הולדת 27

fila

New member
../images/Emo65.gifמזל טוב../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

לאורי...

שמופית

New member
מסכימה עם הבנות....

אני לא רואה במערכת היחסים תלות. ברור שלכל אחד יש את ה"תפקיד" שלו, וברור שגם אני יכולה לעשות פסטה וגם הוא יכול לעשות את הרוטב, אבל זה נחמד שיש לכל אחד את התפקיד שלו... ברור שיהיה קשה אם הוא יסע לחו"ל או למילואים, פשוט כי אנחנו מאוד מאוד אוהבים להיות אחד עם השני בכל רגע פנוי. חוץ מזה, שאחרי שגרתי לבד תקופה ארוכה וטיילתי לבד בחו"ל, לא נראה לי שאני הטיפוס בשביל לפתח תלות...

למעלה