תלונות שקריות

avigimel

New member
תלונות שקריות

אדם הגיש נגדי תלונה פלילית במשטרה, ומדובר היה בתלונה שקרית הנועדה להתנקם בי. למרות כל נסיונות השקר (ניסה גם להביא עדויות שקריות מאנשים אחרים שסרבו לשתף פעולה), התיק נסגר מחוסר אשמה. עם זאת, לאותו אדם שהתלונן - לא עשתה המשטרה דבר. מאוד התפלאתי, כי סברתי שאדם אשר מגיש תלונות שקריות (והשקרים שלו התבררו למשטרה), המשטרה תגיש נגדו תביעה על הגשת תלונת שווא. מדוע זה המשטרה לא עושה כלום? ואיך אני יכול להתגונן? אותו אדם הגיש נגדי שוב תלונה פלילית (כמובן ששוב שקרית לחלוטין!!), ולמרות שאני יודע ששוב התיק יסגר, הרי שבכל זאת לא נעים להיות מוזמן מדי מספר חודשים למשטרה להחקר!! בקיצור, מה אני יכול לעשות כאשר מתלוננים נגדי תלונות שקריות במטרה להטריד אותי??

melly1

New member
אפשרות אחרת היא לתבוע לפי

חוק איסור תשון הרע אם כי תלונות למשטרה באופן עקרוני אינן מספיקות לענין ועליך למצוא ראיות שחזר גם באזני אחרים על הדברים שמסר במשטרה.

avigimel

New member
אם כך

אני מבין שלמעשה אין לי מה לעשות...
ההצקות שלו הן דרך הגשת תלונות שקריות למשטרה. אני פשוט לא מבין מדוע המשטרה לא פועלת נגד הגשת תלונות שקריות. הרי למעשה הוא מטריד את המשטרה בכך שהוא מגיש תלונות שווא, לא??

בדיוק בשביל מקרה כמו שלך...

פקודת הנזיקין מגדירה עוולה בשם "נגישה", שמהותה גרימה לפתיחת הליך פלילי נגד אדם, כשהמעוול (אותו אדם שהתלונן תלונה שקרית) יודע שאין ממש בתלונה.

melly1

New member
התנאים שלה מחמירים ועל כן מרבית

התביעות בעוולה זו נדחו. אולם אם תובעים תביעה מעט יותר חזקה בלשון הרע ניתן להוסיף עילה זו. היתרון של לשון הרע הוא הפיצוי ללא הוכחת נזק. ניתן גם לטעון לרשלנות מדעת.

melly1

New member
ובכלל רק תלונה אינה נגישה כי הוגדרה

כמסירת ידיעות לרשות המוסמכת.

avigimel

New member
תודה לשניכם

האם יש לכם מושג היכן אוכל לקרוא יותר בנושא הזה? וכמובן אם ידוע לכם אם יש אתרים בנושא. ארצה לעשות זאת לפני שאפנה לעו"ד על מנת שאבין בעצמי קצת יותר. ועוד שאלה - האם אני יכול כבר עכשיו להגיש את התביעה נגד אותו מתלונן סדרתי, או שעלי לחכות שגם התלונה הנוכחית שלו נגדי תיסגר?

avigimel

New member
רגע, מלי,

מדברייך עולה שלא אוכל להתלונן על אותו מתלונן סדרתי שקרן??? הוא ימשיך להתנקם בי ולהגיש נגדי תביעות שונות ומשונות???

אתה בהחלט יכול לתבוע

הדיון בין melli וביני הוא רק לפי איזה סעיף כדאי לתבוע. ולמעשה, במקרה של ספק, כדאי לתבוע לפי שני הסעיפים. באשר לשאלתך הקודמת - אין כל צורך לחכות לסיום הטיפול בתלונה הנוכחית. אתה בהחלט יכול לתבוע בגין התלונה הקודמת.

תלונה כן מהווה נגישה

כשהוכח שהתלונה והמידע שנמסרו הם שקריים במודע, אין כאן הגנה של מסירת מידע לרשות מוסמכת.

melly1

New member
אין מדובר בהגנה אלא במחסום

פרוצדורלי בפני הגשת תביעה. אגב יש פסק דין מנחה מלנפי כשעור או פחות של ברק בעניין תלונות במשטרה. הוא עוסק בנושא לשון הרע ותלונות במשטרה אולם הואיל ומדובר בנושא קרוב ייתכן מאד שהוא עוסק גם בעניין של נגישה.

דובי123

New member
ה צ ח ק ת ם אותי

פסם האחד הודעה באינטרנט כי הוא מרפא חולי סרטן *סופנים* [סופנים!!!] בהצלחה של 100% [100%!!!!!] אחת התגובות היתה כי הוא שרלטן המפרסם הגיעש תביעה בגיו לשון הרע במשטרה כנגד X בטענה שהוא הוציא לשון הרע כשטען שהוא המפרסם שרלטן המשטרה חקרה את X וסגרה את תיקו בחוסר עינין לציבור וכמובן השאירה את התיק ברישום האם לא מובן שהמפרסם שרלטן ויש לחקור את המנסה לנצל חולים במצוקה קשה [סופניים] וכי ברור מנוסח ההודעה כי אכן המפרסם שרלטן הוא? פניות המפרסם לגורמים השונים [מפכ"ל , שר הפנים, יועץ משפטי לממשלה]נענו בתגובה כי לפי התקנות תיק שנסגר בחוסר ענין לציבור ישאר ברישום כל עוד לא עבר הזמן הקבוע בחוק [7 שנים] ובאשר לעושה עושר שלא כדין? למנצל אנשים במצוקה [חולים סופנים], למגיש תלונת שווא למשטרה בעליל? את המשטרה זה כלל לא מענין

למעלה