תלויה באויר ...

תלויה באויר ...

אוקיי אז אני חושבת שזו ההרגשה הכי מגעילה בעולם! אחרי שנה של מוגברים והכנות ומבחנים אני עכשיו תלויה באויר לא יודעים עדיין באיזו מגמה אני אמשיך ואתה יודע מה גיל, אפילו היו אומרים לי שאני אלך למדה``ח- ספורט-ו 3 יח``ח מתמטיקה (מבחינתי זה הדבר הכי גרוע כ אני לא רוצה את זה אני טיפוס ריאלי מאוד) אז אוקיי הייתי עצובה הייתי כעוסה אבל הייתי מתמודדת עם המצב נכון לעכשיו, אני לא יודעת לאן פני מועדות וזה מתסכל אותי ואין לי מושג איך להתמודד עם זה.. או עם האקס שלי, כבר נפרדנו כבר התגברתי איפשהו עליו כבר העליתי את עצמי בחזרה למסלול הנכון(הרבה בזכותך גיל) ועכשיו הוא אומר לי שהוא אוהב אותי ורוצה לתת לנו עוד צ`אנס אבל הוא בעצם לא יודע מה הוא רוצה והוא גם מבולבל וזה גם איפשהו להיות תלויה באויר ``הוא רוצה שנהייה ביחד, הוא לא רוצה`` הוא הציף אותי רגשות שכבר דעכו ועכשיו אני רק רוצה לדעת אם כן או לא שאני לפחות אדע איך להתמודד עם זה זה משגע אותי שני המצבים האלה! מה אתה מציע לעשות? יש מה לעשות? יום טוב איב

גיל.

New member
איב...

ראית את התשובה שד``ר עישר נתן ללבנת? זה בערך מה שאני יכול להגיד לך... הרי כרגע אין לך שליטה על מה שיקרה, נכון? אז למה לייסר את עצמך במחשבות שבסופו של דבר רק גורמות לך להרגיש רע ולא עוזרות לך אלא רק גורמות לך להרגיש רע? נכון, נוקי צדקה, זה ממש לא קל, אבל תנסי! יש לך חופש! צאי! תבלי! לפעמים הכי כיף להיות תלויה באוויר כי את לא חייבת להיות עם שתי רגליים על האדמה! מותר לרחף קצת לפעמים! את לא מחוייבת כרגע לשום מסגרת, לכי עם זה! תשתחררי! תהני! לגבי החבר, שיחליט! או שהוא בטוח, או שלא! הוא לא יכול לרקוד על שתי חתונות... מה הוא רוצה? אותך אבל בלי מחוייבות? לא... אין דבר כזה! עכשיו את הולכת בתנאים שלך! GO GIRL!!!

גיל....

אוקיי אז כמה דברים: בקשר ללימודים הכל הסתדר על הצד הטוב ביותר! אני בדיוק במה שרציתי ויותר מזה אני עם אנשים שרציתי להיות אתם!!!!1 אני מאושרת.. עכשיו לקצת פחות שמחה (!!!) העיניין עם החבר... אני ממש מתעצבנת תחשוב איזה מצב מבאס ומדכא מצד אחד אני ממש לא יודעת אם הוא רוצה שנמשיך כי הוא אוהב אותי אבל לא את הקשר ומצד שני הוא אומר לי כביכול לחכות לו לאחרי הבגרות שאז הוא לא יהיה לחוץ אז סבבה אני מוכנה לחכות לו אם זה כן אבל אם זה לא שיתן לי כבר להמשיך הלאה! אני לא ממשיכה הלה כי אני באמת חושבת שהוא אחד ששווה לחכות לו אבל אם הוא לא יודע והוא חושב שלא אז למה לעשות לי את זה? שיתן לי להמשיך.. שלא יאמר לי שהוא אוהב אותי אם הוא לא יעשה עם זה משהו... והנורא מכל זה שאין לי מה לעשות בעיניין!!! מה אני יכולה לעשות אולי לך יהיו הצעות..?? יום טוב איב

אני מסכים עם גיל, ורציתי לציין

יש לי תחושה שאת לוקחת את החיים יותר מידי ברצינות. אבהיר את עצמי: את מתייחסת לדברים זמניים כחשובים ולא רואה את זה בפרספקטיבה רחבה. למשל, הלימודים, את רואה את החלטת בית הספר כגורלית. האם באמת אין אופציות אחרי שהם מחליטים? האם אי אפשר לערער ולשנות מגמה בבית הספר שלך? האם זהו בית הספר היחיד בארץ? ולגבי החבר, כרגע נשמע שהוא מסובב אותך על האצבע, ולא רק התנהגותית אלא שגם רגשותייך תלויות ברצונו הטוב. זה מצב בלתי נסבל. לעיתים קרובות אנשים אינם מוחלטים ומתנדנדים, כי זה בא להם קל מידי ואין להם צורך לחזר. הייתי ממליץ לך לגרום לו לחזר. את רוצה להיות נאהבת, עשי את מה שצריך כדי שערכך יעלה בעיניו: אל תהיי מובנת מעליה. אל תהיי כמו חול הים או ככוכבי השמיים. היי יהלום. יהלום - נדיר, קשה מאוד להשגה, מחירו גבוהה ביותר, ומרגע שיש לך אותו, עלייך לשמור עליו מאוד, פן ישדדו אותו או יגנבו אותו. ז``א גם לאחר מאמץ רב להשגתו, יש להמשיך ולהשקיע מאמץ יום יומי, כדי שיישאר. כך את צריכה להיות, אם את רוצה שיעריכו אותך. לו רצית להיות קוביית חול, היית יכולה להיות בשפע כל פעם שהוא מושיט את ידו, כלפי מטה. לפעמים ניתן גם להציק כמו סופת חול המגיע ללא הזמנה מכל הכיוונים ועוטפת אותנו עד כדי הצורך לברוח ולהיסגר מפני החול. את בוחרת מה להיות. שתי הדרכים אמיתיות וטבעיות. ההחלטה שלך תגרום לך להראות כפי שאת בוחרת, והתוצאה הרצויה בצידה. יש לציין רק עוד פרט אחד: שאם לא מוצאים יהלומים כלל, כמו למשל בארץ, אנשים לא מחפשים אחריהם כלל. ז``א שהאיזו בין להיות בשפע או לא להיות הוא עדין, ושונה מבן זוג לבן זוג ולפעמים גם משתנה במהלך הזמן. יש לפתח רגישות לגבי תגובות בן הזוג וכך להפוך ליהלום דרום אפריקאי או ברזילאי. בהצלחה

איך???????

אוקיי אני רוצה, אני מאוד רוצה להיות יהלום!! אבל איך? כיצד אני אעשה זאת? אמר לי איך?? תאמין לי שלא טוב לי המצב כרגע תאמין לי!! יום טוב איב

גיל.

New member
איך???

אולי זה ישמע קלישאתי אבל: Play it hard to get!!! אל תסכימי לסיפורים המוזרים של ``אוהב אבל לא מתחייב``! אלו החיים שלך והתנאים שלך! את לא צעצוע! תראי לו שאת לא מוכנה להתפשר ואז הוא יראה שלא קל להשיג אותך... כמו יהלום... ובמילותיהם של Pink floyd: ``Shine on you crazy diamond``...

גיל!!!! בבקשה תענה לי מהר...

כי כבר ממש קשה לי לחכות... זה קשה נפשית.. מה זה אומ איך אני עושה את זה אף פעם א הייתי במצב הזה??.... מה לעשות לנתק קשר? הרי אני ממש לא רודפת אחריו עכשיו אז מה לעשות? איך להיות קשה להשגה אף פעם לא הייתי צריכה להתאמץ בשביל זה... יום טוב איב

גיל.

New member
איב, זה קצת קשה...

לנתק קשר? את חושבת שזו האופציה היחידה שבעזרתה תוכלי לגרום לא להבין שאת ראויה למחויבות? אם ככה, אז כן! זו הדרך! את חושבת שאם תבהירי לא שבלי מחוייבות אין גם שום דבר אחר, אז הוא יבין את הנקודה? אז זו הדרך! איב, את צריכה להבהיר לו בצורה הכי ברורה שיש שאת לא חברה שלו עד שהוא לא מוכן למחוייבות! את לא בת זוגו ולכן לא תעשו דברים שבני זוג עושים! אני לא מדבר רק על העניין הפיזי, גם נפשית! את לא סומכת עליו בלי המחוייבות? תבהירי לו למה הוא גורם לך! את ראויה למחוייבות! אל תסתפקי בשום דבר אחר!

גיל....

אני נורא מתביישת אבל אני ממש מרגישה הרבה פחות בטוחה בעצמי ובמי שאני. אני יודעת שאני יפה ושאני כוסית ושיש בנים שרוצים משהו איתי אז למה? למה מלא בחורים מתחילים איתי והרבה רוצים איתי משהו ומוכנים להתחייב ודווקא זה שלא נראה כל כך טוב דווקא הוא גורם לביטחון שלי לצנוח ככה? למה הוא לא צריך להתאמץ כדי לתפוס את תשומת ליבי כמו שאחרים עושים? למה דווקא בו התאהבתי? אני מרגישה רע.. ממש רע אף פעם זה לא קרה לי.. ואל תחשוב שאני משתחצנת כי אני באמת מדברת דוגרי אני יודעת להעריך את עצמי וכולם אומרים לי שמגיע לי יותר אבל אני רוצה את זה! אותו! איך להעלות את הערך שלי? אין לי מושג! מזותומרת לנתק קשר? איך עושים כזה דבר? מה פשוט לא מדברים? מה אנחנו ילדים קטנים? אין עוד דרך להראות לו מה אני שווה משהו שאחרים רואים באופן אוטומטי בטיבעיות, אולי זה בגלל שאני כמו ``חול הים`` אב איך להפוך ליהלום? איך? אולי מישהו יכול לעזור לי? איב מחר בגרות... אולי יהיה טוב כבר?

איזה טוב איזה?

רק חרא(וסליחה על הביטוי) נמאס לי די אני טובעת... לא הצלחתי לישון כי חשבתי על המצב לא התרכזתי בבגרות כי חשבתי על המצב הכל סובב סביב המצב.. איך הגעתי לכאן? איך אני נותנת לו להשפיע עלי כל כך? למה הוא לא רוצה אותי? למה? זאת השאלה? אני מזניחה הכל ומתכנסת בעצמי נכנסת לאינטרנט ורושמת מה שעומד לי על הלב וחוץ מזה כלום.. היום אחרי הבגרות הוא אפילו לא ניגש לומר שלום או לשאול מה המצב.. שיחק כדורסל ראה אותי מדברת עם מישהו והיה לו טוב נראה כאילו בכלל לא איכפת לו בכלל לא מזיז לו המצב כאילו טוב לו וכיף לו לשחק בי הוא אפילו לא מודע שהוא משחק בי אני חושבת.. איך אני יכולה להראות לו שברגע שאני אתייאש זהו נגמר כמה חבל כל כך הרבה אהבה כל כ הרבה רצון לתת מעצמי זה אף פעם לא היה ככה... איך זה שהוא כבר לא מעריך אותי או את מה שאני מציע ? איךךךךךךךךךךךך????? די אני כבר לא עומדת בזה!

את טובעת במדמנה שיצרת לעצמך, רק

את יכולה להוציא את עצמך ממנה, עם מעט עזרה מידידים. פעם,הבאתי את תפישת החיים כקיר של מגירות. לכל מגירה יש גודל המתאים עיניין אותו הוא מייצג. מה שאת ציינת הוא שבאותו זמן, עת של בחינות, כשמגירת הבחינות הייתה צריכה להיות גדולה ושאר המגירות קטנות, את הגדלת דווקא את מגירת האהוב שלך. ברור שזה לא יעיל לבחינות. מצד שני, הפרע לך שאהובך לא הגדיל את המגירה שלך אצלו בכלל ומגירת הבחינה שלך בפרט. ייתכן שאם תראי זאת דרך המגירות, תדעי מתי להגדיל מגירות אצלך ולהקטינן, או תדעי לגרום לו להגדיל את מגירותיו הקשורות אלייך, במקום להגיב בצורה רגשית, ה``שופכת את המיים יחד עם התינוק``.

יהלום מודע להיותו יהלום

איב היקרה, אני מבין שכיום, אפילו עם מאמץ קשה לך להביא את עצמך למצב של יהלום, על כן עלינו להתחיל מלימוד המצב לאשורו. הרבה פעמים את יהלום במלי לדעת, או יהלום המסווה עצמו לחול, מייד בהופעת הברק הראשון. אבקש ממך לרשום מספר אינטראקציות משמעותיות ליום עם התייחסות מיוחדת לתגובות שלך, עדיף בצורת: ``אני אמרתי``, ``הוא אמר``. אני ממתין

ד``ר עישר...

אוקיי... אז כמה דברים: דבר ראשון מזותומרת אני יכולה להוציא את עצמי מהמצב? עם עזרה של ידידים? הבנתי את המטאפורה של קיר המגירות והיא אכן תרמה ועזרה לי מאוד.. אבל איך אני הכנסתי את עצמי למצב הזה ואיך אני יכולה להוציא את עצמי זאת לא הבנתי.. דבר שני: למה כוונתך להתחיל מחדש? איך אני יהלום מבלי לדעת? או מסווה בחול? מרוב דוגמאות לא הצלחתי להבין את העיקר. וזה רק באשמתי ובטיפשותי אך עדיין לא הבנתי כל כך גם את בקשתך אך אם הבנתי נכון אני אענה עליך ואעדכןאותך בהקדם.. יום טוב ובאמת תודה איב

גיל.

New member
איב, רעיון נוסף...

כמו שאמרת, יש לך הערכה עצמית גבוהה, את נראית טוב והרבה אנשים רוצים אותך. אולי דווקא הוא זה שמתנהג כ``קשה להשגה`` וזה מה שעובד עלייך? אולי העובדה שאת לא מצליחה לגרום לו לרצות להיות מחוייב לך היא זו שמושכת אותך אליו? מה דעתך? אני מחכה... גיל.

למעלה