תכף תקופת מבחנים

תכף תקופת מבחנים

קודם כל בהצלחה לכל הסטודנטים בבחינות... עכשיו לשאלות: האם אתם נלחצים מהמבחנים? האם אתם לומדים היטב? האם יש לכם שיטת לימוד מסוימת?

איזה כיף שנגמר הסמסטר!

הלוואי שסמסטר ב' יעבור מהר וטוב כמו הראשון! לשאלותיך - בעבר נלחצתי הרבה יותר ממבחנים. כיום, בשנתי האחרונה (ווהו!) באוניברסיטה, אני נלחצת פחות. אני עדיין לחוצת מבחנים ומעדיפה עבודות, למרות שהן קוץ בתחת האקדמי, פשוט כי אני שונאת את התחושה של לדחוף חומר, להקיא אותו ולשכוח ממנו, תחת לחץ של כמה ימים. אבל מילא. אני בדרך כלל לומדת היטב, ומשתדלת לבוא כמה שיותר מוכנה למבחנים. לא תמיד זה אפשרי, ולא תמיד זה שווה את המאמץ. עם הזמן לומדים במה שווה להשקיע ואיפה אפשר לחפף. שיטת הלימוד שלי כוללת הדפסה של כל החומר (מסכמת על לפטופ, אבל לא מסוגלת לקרוא מן המחשב, עושה לי כאב ראש), קריאה ראשונה עם מרקר צהוב (סימון דברים חשובים), קריאה שנייה עם מרקר ירוק (סימון של משפטי מפתח או דברים ממש ממש ממש סופר חשובים), ואז קריאות נוספות ככל שיש לי זמן וחשק. אם צריך אני גם עושה רשימות מושגים או דברים כאלה. בהצלחה לכולם!

אני קוראת בלפטופ...

חבל לי על העצים. אבל גם אני בשנה אחרונה...לחוצה מהמבחנים אבל לא ממש לומדת כמו שהייתי צריכה מבחינת השקעה. למזלי אני עדיין סטודנטית עם ציונים גבוהים... סמסטר ב...האחרון לתואר!Q!!!!!!

EdisonGirl

New member
אני מסכמת באייפון

המרצים השתגעו בהתחלה, לא רק מעצם העובדה שאני מסוגלת להקליד אותם כ"כ מהר באמצעות אצבע אחת, אלא בעיקר בגלל שאני מתעסקת עם טלפון בשיעור, דבר שמתקבל בחומרה רבה כשמדובר בתלמידים אחרים
אבל לי תמיד יש פריווילגיות. אני מיוחדת

גילושיט

New member
עוד לא התחיל וכבר נמאס לי!

אני לא מהלחוצים בדר"כ אבל התקופה הזו... בא לי למרוט לעצמי שערות
בקשר לשיטת לימוד - בימים הראשונים עושה קבוצת לימוד עם עוד אנשים שגיליתי שזה ממש עוזר! גם להסביר לאחרים וגם לפתח שיחה על החומר, ממש עוזר לזכור אותו טוב
ואז ביום-יומיים שלפני המבחן חורשת לבדי. הסימסטר הזה החליטו ממש להתעלל בנו (יש לי מבחן יום כן יום לא) אז לא יודעת אם יצא לי ממש ללמוד עם עוד אנשים. אולי בסופ"ש. אני לומדת מהלפטופ בדר"כ, שונאת שיש מיליוני דפים סביבי זה מלחיץ ואני הולכת לאיבוד. רק אם יש דברים חשובים ממש או מבחנים עם חומר פתוח (יש שניים כאלה הסימסטר) אז אני מדפיסה. אה, ושותה הרבה הרבה קפה תוך כדי! בהצלחה לכולנו

אני מאוד נלחץ מבחינות,מבחנים.

לשמחתי שלמדתי בהנדסאים לימודי ערב, המבחנים היו עם חומר פתוח. אבל עדיין נלחצתי. את המבחן באסמבלר, עשיתי בתת הכרה, כשאני לא ממש בהכרה. (כמו עכשיו, הייתי ער בלילה, וישן ביום, והמבחן היה ב9 בבוקר, גם היום לא קמתי למשהו חשוב ב13:00, והיה לי עוד לילה לבן).

לא נלחצת

אולי כי אני מרגישה די בסדר עם החומר. למרות שהיום ניסיתי קצת ללמוד, והלך פחות טוב מבדר"כ, אבל יהיה בסדר. כל הסמסטר למדתי היטב ככה שזה מקל את הלמידה למבחן... שיטות לימוד? במקרה שלי זה רק תרגול, תרגול, ועוד תרגול... בהצלחה לכולם!

תראו אתכם!

שורפים את שנותיכם היפות בריצה אחרי לימודים/עבודה, אני עובד רוב היום, אני דואג לעתיד שלי, ויש לי מקצוע ועבודה טובה, ואני לא מי יודע מה למדתי, אני חי פעם אחת (לפחות בגלגול הזה) תנו לחיות את החיים, כי גם אם יש לי תואר פרופסור, בסוף את כולם אוכלים התולעים, ההבדל שאנחנו (אלו שלא למדו) חיים יותר טוב מהרבה אנשים שכן למדו, בלי כאבי ראש, עושים את העבודה שלנו והולכים, אני לא מחפש להרוויח 25K בחודש, אני מחפש להתפרנס בכבוד, שלא יהיה חסר כלום לאישה והילדים לעתיד, לא רוצה תואר ניהולי ולהגיע הביתה בשעות שלא אזכה לראות את ילדי, וגם אקח איתי את העבודה הביתה..... nyet gabo rabotta בצורה כזאת,

halmazelmelet

New member
אני באמת לא מבין אותך

1. מדוע לדעתך אנחנו "שורפים את שנותנו היפות בריצה אחרי לימודים/עבודה"? - מי אמר שאנחנו "רצים" ו"רודפים" אחרי משהו? יש תחום שמעניין אותי, ושאני רוצה לדעת עליו עוד ועוד. מדוע שלא אלך אחרי רצוני ואלמד? - עלה בדעתך שאולי הלימודים והתקופה הסטודנטלית הם דברים יפים ומהנים? ושאולי מרוויחים מזה משהו? 2. אני לא מבין את כל הטיעון בנוגע לכך שחיים פעם אחת, ואתה מבקש ש"ניתן לך לחיות את החיים", וכי כולנו בסוף נהיה הארוחה המזינה של תולעים חמודות. איך העובדה שאני לומד משפיעה עליך? מתי העובדה שאחרים לומדים מנעה ממך לחיות את החיים שלך כפי שאתה רוצה? 3. ולמה, לעזאזל, אתה חושב שמי שלא לומד חי חיים טובים יותר ממי שלומד? אני לא מצליח להבין, בבורותי, את התפישה שלך בנוגע למהות הלימודים לתואר ראשון, ואת מה שמתלווה לכך אחר-כך. לא כל מי שהולך ללמוד תואר ראשון הוא תאב בצע שמחפש משכורת מפוצצת ומשרה ניהולית. אני אפילו אעז ואומר שלדעתי אין הבדל בחלק היחסי של הללו מבין הסטודנטים לבין האוכלוסייה הכללית . [ר' 1] 4. ואיך העובדה שאתה עובד כל היום מסתדרת עם המשך טענותיך לגבי כך שאנו, אלו שלומדים, ניקבר בעבודה ולא נראה את ילדינו? לסיכום, אני חושב שאתה צריך להבין שאנשים שונים הם.. ובכן, שונים. מה שאתה אוהב אינו בהכרח מה שאני אוהב, ומה שאתה עושה וטוב לך אינו דווקא מה שטוב לי. וגם אם אתה לא יכול להבין למה אני עושה משהו, אתה צריך לקבל את זה שאני כנראה יודע מה אני עושה, ואין כאן "צודק" ו"טועה". כל אחד חי כמו שהוא רואה לנכון ובצורה שעושה לו אישית טוב. אני מתנצל על אורך ההודעה אבל לא יכולתי להשאר בשקט אחרי המתקפה המתנשאת הזו כלפי אלו שבחרו ללמוד, והשיפוט הכוללני לגבי האופי והבחירות בחיים של האקדמאים. [1] למשל, אם תעיין בנתוני הלמ"ס, תראה כי בין מקבלי התארים בין השנים 1999-2001, 14.2% למדו במדעי הרוח, 2.8% למדו חינוך (ובטוחני שכולנו נסכים שמשרת הוראה אינה בדיוק משרה ניהולית ששכר מרשים בצדה), 7.1% למדו מדעי הטבע (אין בזה ממש מקצוע לאחר תואר ראשון), 25.6% השכילו בתחום מדעי החברה, ולקינוח, עוד 3.3% למדו סטטיסטיקה או מתמטיקה. כלומר, בסה"כ הגענו ל 53%. (אני מאמין שנוכל להסכים כי סביר להניח שאחוז זה אינו נופל מהאחוז של הסטודנטים שלא באו ללמוד כדי להתעשר, בהנתן שאמנם חלקם עשוי להיות כזה, אך גם חלק מהסטודנטים ביתר התחומים אינם כאלה).

מי אמר ששורפים או שאנחנו נהנים פחות מהחיים?

ואם אני נהנית ללמוד מה שאני לומדת, פגשתי אנשים מדהימים, כולל את בן זוגי, יצאתי מהבית ולמדתי לנהל דירה ומשק בית משלי, ולמדתי גם איך להסתדר עם אנשים חארות, עם שותפים בעייתיים ואפילו עם אכזבות? מי אמר שאני לומדת אך ורק כדי להוציא תואר, ועוד שאני נהנית מהחיים פחות ממך? אישית לא נראה לי שהייתי נהנית במיוחד לשבור קירות ולהתקין מזגנים ולנהוג במשאית כל חיי. אם זה מה שעושה לך טוב שיהיה לך סבבה, אבל אל תשלול את דרך החיים שהרבה אנשים כאן בחרו רק כי לך היא לא מתאימה! בלימודים אקדמיים יש כל כך הרבה מעבר מרק להוציא תואר.

ebi83

New member

אצלי זו אחת הסיבות העיקריות להמשך לתואר שני.. ווואלה, אני ממש אוהב את זה

EdisonGirl

New member
כה, גם אצלי

בעיקרון לא. מצד שני, עכשיו אנחנו מדברים על המקצוע לעתיד שלי, אז יש קצת התרגשות, אבל לא יותר מזה..
אני לא לומדת בכלל בד"כ- בגלל זה כנראה אני לא נלחצת
לא יודעת איך עושים את זה, הצעות לדבק שידביק את התחת שלי לכיסא, וחומר שימקד את העיניים שלי כולל החלקים הרלוונטים במוח על חומר הלימוד יתקבל בברכה. תודה מראש.

ebi83

New member
בהצלחה לכל מאן דבעיי

האם אתם נלחצים מהמבחנים? לא. האם אתם לומדים היטב? יחסית, מספיק בשביל להתקבל לתואר שני
האם יש לכם שיטת לימוד מסוימת? אני קורא, פשוט קורא.. אבל אני נותן לעצמי חיזוקים קטנים תו"כ ככה שרוב המסיחים מנוטרלים. לחץ זה רע ולרוב לא נחוץ... המלצה שלי- לא להשוות תשובות אחרי מבחנים ולהמנע כמה שיותר מהשוואות ציונים. חבל לחטוף שבזה שנייה אחרי מבחן

ebi83

New member
קודם כל, תודה

בראשון למדתי מדעי ההתנהגות, בשני אני לומד סוציולוגיה ארגונית.

למעלה